Hjem / Nyheter / Tett og jevnt mot Rolvsøy

Tett og jevnt mot Rolvsøy

Stang ut og B-sluttspill

Flott innsats mot gode Rolvsøy i siste seriekamp før jul. Matchen i Frognerhallen ble tett og tøff og begge lagene vekslet på å lede.

Før kampen:

Østfoldlaget måtte vinne for å komme med i A-sluttspillet. LHK-jentene hadde mulighet til å ta  4.plassen i puljen. På LHK-laget hadde Camilla meldt forfall. Følgende var med: Ine, Linda, Jeanette, Stine, Bettina, Maiken, Andrea, Elisabeth, Veronica, Marte N, Cecilie og Siri. Mange foreldre, både fra Rolvsøy og LHK, hadde tatt turen til Frognerhallen. I tillegg skulle LHKs damelag spille etterpå. Med andre ord: God stemning på tribunen. Med bjeller, klapping og heiing. Taktikk på forhånd: Bevegelighet. Individuelt ansvar. Både i forsvar og angrep. Pluss innsats mot et lag som nylig slo Kråkerøy med 10 mål.

1. omgang:

Rolvsøy går opp i 2-0. Vi har 4-4 etter flere fine og hurtige innspill til strek. Vi er også oppe i 6-5 når det er 8.54 igjen av omgangen. Jentene beveger bena og ballen kjapt. Men til pause står det 6-8 i favør Rolvsøy.  Målene kommer når vi har spillere utvist. Eller angrepene går i stå. Ivar mener: Igjen er vi gode i startfasen mot gode lag. Så lenge vi er bevegelige og kondisjonen holder, spiller vi jevnt mot de fleste. 1. omgang er tett, jevn og nervepirrende. Morsom å se på. Og med færre tekniske feil i angrep enn i de siste kampene.

2. omgang:

Et kjapt rush. LHK-scoring. Så smeller 4 skudd fra 3 ulike spillere inn fra distanse. Ivar klapper begeistret. Vi går opp i 13-11-ledelse, deretter 14-13 og 15-14.  Kampen står og vipper da det er 5 minutter igjen. Men Rolvsøy går over i 4-2 i angrep. Med to strekspillere. Samtidig mener Ivar at vi slipper litt for mye opp. Jentene ser på at sidemannen må slåss mot motstanderen. Dermed blir det straffer, utvisninger og mål. Noen feil i angrep blir det også. Og vips, i løpet av tre-fire minutter så har Rolvsøy avgjort kampen. Da sluttsignalet går, står det 18-22 på tavlen. Rolvsøy klarte å kapre den siste sluttspillplasen. For LHK-jentene betød tapet trolig 7.plass i puljen.

Etter kampen er Ivar  godt fornøyd:

– Bra innsats idag. Hadde vi tettet litt bedre i forsvar, kunne vi tatt hjem seieren. Jeg synes det fungerte bra idag. Vi spilte bra. Jeg vil denne gangen trekke frem Cezza, Siri og Marte som bakspillere. De fikk fin bevegelse på ballen. Så også noen fine skudd. I tillegg var det færre angrepsfeil.

– Hva er det å lære av kampen idag?

– Først og fremst hvor fort ballen må gå og at du som spiller må være i bevegelse hele tiden.  I tillegg hvor viktig det er å komme sidemannen til unnsetning for å hindre motstanderen å bryte gjennom. Det er nesten litt dårlig gjort hvis man nærmest står og ser på. Det blir også fort vekk straffer og utvisninger.

Rolvsøy-trener Marius Raae var også fornøyd.

Sluttspillplassen ble kapret med knappest mulig margin – på målforskjell – foran Sarpsborg 1.

– Det har vært et mål å nå A-sluttspillet. Men vi hadde en dårlig start på dagen. Vi fikk to forfall. I tillegg ble vi tatt litt på sengen av LHK-jentenes taktikk. Jeg ble overrasket over hvor vanskelig det var å spille mot dem. De var på hugget og stadig aggresive på målet. I 1. omgang syntes jeg ikke vi spilte spesielt bra. Men i 2. omgang gikk det vår vei.

For Rolvsøy-jentene har sesongen gått litt opp og ned.

Hele laget minus to spillere har vært skadet. Et par alvorlig også. En av strekspillerne har kommet tilbake etter korsbåndsskade. Mot LHK-90-jentene fikk hun bare spille i 20 minutter på legens ordre. Når hun var på benken, valgte trener Marius å spille med 2 strekspillere i 2. omgang. Det fungerte.

–  Vi slet litt i begynnelsen i høst, men etter Veitvet-kampen har det blitt mer fart over oss. Mot Holter sist vant vi 30-8. Idag måtte vi vinne. Så vi er fornøyd med at vi klarte det, sier Marius.

Det er 14 jenter på laget. De har hatt 2 lag i serien. Det har gått takket være hospitering fra j13-laget. Men kampprogrammet har vært hardt. I november spilte jentene 13 kamper, forteller Marius. I tillegg til at noen av jentene også er opptatt med sonesamlinger og å spille kamper for bylaget.  Men både jentene og Marus synes å trives med et aktivt håndballliv og jobber nå også for å få igang en egen hjemmeside. Vi ønsker dem lykke til – både med hjemmesiden og med kampene etter jul!

Bilder fra oppgjøret mot Rolvsøy 1 i Frognerhallen finner du her.  Gjesteboka er her.