Hjem / Nyheter / 23-16 over Askim

23-16 over Askim

Fjerde seier på rad

Tøft forsvar, variert angrepsspill. Jentene tok hjem den fjerde serieseieren på rad på bortebane mot Askim.

Laget denne gang: Cecilie, Marte N, Marte SL, Camilla, Dina, Jeanette, Bettina, Stine, Ine, Elisabeth, Maiken og Siri.

I Askimhallen er det god plass til å varme opp. Det ønsker Ivar å utnytte. Dermed får jentene tre kvarter før kampen. I tillegg får Ole Martin og Ivar god tid til å snakke med jentene og legge opp taktikken. Den går blant annet ut på å gå tøft ut i forsvar.

Bra fremøte og fin stemning også blant foreldre og søsken. Gjengen lader opp til match med kaffe, vafler og skiskytter-VM på TV i kafeteriaen. Vi rekker akkurat å få med oss en fin sølvmedalje til Linda Gruben før dommerne blåser i gang kampen og vi setter i gang med heiingen.

1. omgang:

Askim scorer først. Men Ivar merker det med en gang. Jentene er varme og gode. Takket være oppvarmingen. Det klines til i forsvar. Det er tett og hardt. Askims strekspiller får kontant behandling. Samtidig skråstiller jentene seg fint. Det gjør det lettere å få tak i motspillerene. Etter 8 minutter står det 3-3. Vi gjør noen tekniske feil. Totalt ni i hele omgangen. Det er litt over snittet. Som vanlig går det på kast og mottak. Men på 4-4 setter vi opp tempoet. Askim får også et par utvisninger. Vi rykker i fra. Vi har flere fine kontringer. Askim scorer på ett av våre trekk, en «tsjekker». Men ved pause leder de blåkledte Lillestrøm-jentene 10-6.

2. omgang:

Askim scorer igjen først. Våre to første angrep ender resultatløst. Men snart er jentene i gang igjen. Med tøft forsvarsspill og bra angrepsspill. Det kontres. Det skytes utenfra. Det kommer avslutninger fra strek og kant. Målene renner inn- Ivar er godt fornøyd på sidelinjen. Bakover er det tett: Askim-jentene presses til å skyte utenfra. Gang på gang. Skuddene plukker Jeanette i mål lett. I tillegg pådrar Askim-jentene seg mange utvisninger. En periode er det bare straffene som går inn for dem. Ivar endrer formasjonene og spillet. Prøver spillere på ulike plasser. Når 2. omgang er over, kan jentene puste velfortjent ut. De drar hjem til Romerike med 23-16 seier og to nye poeng i bagasjen.

Hva ble sagt etterpå?

– Vi hadde litt mange tekniske feil en stund. Da ble det mye løping og rot. Men det kom seg etterhvert. En morsom kamp, sa Bettina, Marte og Stine.

Ivar oppsummerte slik:

– Veldig bra innsats av alle. Jeg synes vi får til forsvarspillet vårt. Angrepsmessig er det også mye bra. Jeg ser at flere og flere tar ansvar. Det er fint, for det hjelper de andre og laget totalt.

Ivar sier han på forhånd var litt spent på kamputviklingen. Han regnet med at Askim kunne bli harde å slå. Men jentene viste at de hører hjemme i toppen i puljen. I tillegg fikk han bekreftet at at laget nå har flere spillere enn noen gang som kan spille på forskjellige plasser.

– Få lag har så mange alternativer på alle plasser, keeper, kant, back, strek og i midten, mener han.

Etter spillermøtet konstaterer han også at det legges det ned mye bra innsats på treningene.

– Jeg merker fremgang både kondisjonsmessig og spillemessig hos de som er på alle treningene. Trening er viktig for ikke å bli hengende etter. Det er også avgjørende for å få med seg det vi øver inn. Jeg har sagt at de som ikke trener, ikke kommer til Partille. Og det er heldigvis bedre fremmøte nå. Jeg ser i hele tatt nokså lyst på det fremover hvis jentene fortsetter å være fokuserte, avslutter Gundersen.

Bilder fra kampene finner du her. Gjesteboka her.

Generelt om serierunden:

LHK-90 og Nordby kom best ut av runden. Nordby, som ifølge klubbens postadresse holder til ved Vinterbro, er på 3. plass, men har en kamp og to poeng mindre enn oss. 2.plass-innehaver Holter vant med knepne to mål mot Furuset, som nå er en sammensatt 91/92 årgang. Monolitten gikk på en smell mot Ull/Kisa, mens Ammerud (som vi møtte i semi’n i romjulscup) og Jar ikke hadde fått innrapportert sine resultater da dette ble skrevet.

Her er resultater og tabell:

Monolitten 1Ull/Kisa 110-23
FurusetHolter15-17
AskimLHK-90 116-23
Asker 1Nordby13-21

1 LHK-90 1 4 4 0 0 96 – 688
2 Holter 4 4 0 0 64 – 488
3 Nordby 3 3 0 0 69 – 556
4 Ull/Kisa 1 4 3 0 1 87 – 596
5 Askim 4 2 0 2 61 – 624
6 Monolitten 1 4 1 0 3 53 – 792
7 Asker 1 4 1 0 3 72 – 972
8 Raumnes/Årnes 3 1 0 2 49 – 472
9 Ammerud 2 0 0 2 52 – 550
10 Furuset 3 0 0 3 48 – 640
11 Jar 1 3 0 0 3 45 – 620

PS:

Status fra de andre sluttspillene:

A-sluttspillet:

Nordstrand og Bækkelaget leder, foran Tindlund. På de neste plassene følger Helset, Vollen 1 og Fjellhammer 1. Nederst: Oppegård 1, Rolvsøy 1, Høland.

B1-sluttspillet:

Vestli (som vi slo i Romjulscup) leder, med Njård og Jardar 1 på de neste plassene. Deretter følger Sarpsborg1, Ås, Fet og Ski. Nederst: Kråkerøy, Korsvoll og Degernes. Veitvet har trukket laget,