Hjem / Nyheter / 32-17 over Furuset

32-17 over Furuset

Alle scoret!

Alle – inkludert keeperen – tegnet seg på scoringslisten da Furuset ble beseiret 32-17 i Skedsmohallen. Seieren var jentenes femte på rad.

Laget denne gang: Jeanette, Veronica, Ine, Andrea, Stine, Elisabeth, Bettina, Maiken, Siri, Marte N og Cecilie.

Fra klokken ni om morgen og frem til kampstart var jentene dommere for hundrevis av små håndballspillere. Loppetassen-turneringen foregikk nemlig parallellt med seriekamper i Skedsmohallen. Forøvrig en kampdag der foreldrene til våre jenter også hadde dugnad og sto for sekretariat-, billettsalg og kiosktjeneste. Dagens motstander: Furuset. Et lag nest nederst på tabellen, tross flere flotte triumfer de siste årene. Under oppvarmingen ble LHK-jentene sammen med Ivar og Ole-Martin enige om følgende spilleopplegg. Tøft ut i forsvar. Kontringer. Høyt tempo.

1. omgang:

Furuset scorer, vi skyter utenfor. Vi tapte for Furuset i semifinalen i vårcup. Har vi for stor respekt? Oslo-jentene spiller med kun to 91-spillere på laget. Resten er født i 1992. De er ikke lenger like sterke. Men de ligger ett mål foran til litt over halveis. Tempoet vårt er dårlig. Vi har mange tekniske feil. Jobber ikke godt nok sammen i forsvar. Så snur det seg. Marte N får i oppgave å ta ut Furusets nummer 8. Det gjør hun glitrende. Fra å ligge under 7-9 går vi opp i 10-9- ledelse. Mange tegner seg på scoringslisten. På 22:10 skjer dagens øyeblikk: Jeanette redder, går for et rush og kaster langt til en sprintende Bettina på kant. Bettina når akkurat for sent frem, men ballen gjør et sprett i bakken. Dermed går den over en utrusende Furuset-keeper og i mål. Pauseresultat: 16-10 til LHK-90

2. omgang:

Vi setter det første angrepet, men så scorer Furuset. 5 minutter senere punkterer vi kampen. Furuset-fansen gir seg over etter 3 kanonmål på rappen fra Cezza. De synes skuddene hennes er helt vanvittig harde. Det er de også! I de neste minuttene scores det over en lav sko. Mange flotte enkeltprestasjoner å se. Andrea bringer oss opp på 24-14 på et nydelig løp og en flott avslutning. Derfra og inn er det bare transport-etappe. Til slutt blir det 15-måls seier: 32-17.

Etter matchen får vi et lite innblikk i statistikkene til Ole Martin:

Dagens toppscorer: Stine med 8 mål. Ellers scorer alle, inkludert keeper. Målene kommer fra alle posisjoner: 9 på rush (litt over snitt). 11 mål fra de tre bakre posisjonene (litt over snitt) Tre fra høyre kant. Tre fra venstre kant. 6 fra linje. Keeper: 20 redninger. Over 50 i redningsprosent. 15 av redningene i 2. omgang. Antal takniske feil: 11 – omtrent på snittet.

Ivars kommentarer:

– Utrolig artig at alle scorer idag. Jentene er blitt mye flinkere til å ta ansvar for å avslutte og gjøre mer på egenhånd, sier Ivar.

Han er ellers godt fornøyd med 2. omgangen, men ikke like godt fornøyd med 1. omgangen.

– I 1. omgang gjør ikke jentene helt som vi blir enige om. Vi ser ikke noe særlig til hverken tøft forsvar, kontringer eller tempo.Men litt ansvar får også dommerne ta. De første minuttene gir de for lett utvisninger og de nekter jentene å gjøre raske avkast.

«Coach» sier han vil trene litt forsvar igjen nå etter en periode med mye fokus på kontringer og angrepsspill.

– Kontringene satt i 2. omgang i dag. Men vi samarbeidet ikke bra nok om å ta ballfører. Spesielt ikke i 1. omgang. Vi flyttet oss ikke raskt nok sidelengs. Heldigvis blir det bedre mot slutten.

«The Coach» konstaterer at vi er på topp og har best målforskjell.

Jentene har fem seire på rad. Vi har maks poeng. Vi scorer mest – sammen med Ammerud. Men vi slipper ikke inn færrest mål. Vi ligger på et snitt rundt 17-18. Det er det eneste treneren har noe å si på.

– Vi bør ikke slippe inn mer enn 15 mål pr. kamp. Ikke i denne puljen. Forøvrig er målsetningen og vinne hele puljen til våren, slår han fast.

Han er ikke i tvil om at jentene er gode nok til å vinne puljen.

– Vi var uheldige da vi før jul tapte med et par mål havnet i B2 stedet for B1-sluttspillet. Sannheten er at vi er gode nok til å spille i den litt bedre puljen. Fet spiller der. De har vi slått hver gang i det siste, avslutter Ivar, men er godt fornøyd med at jentene, Linda, Ole Martin og han kan ta vinterferie på toppen av tabellen.

Vi for vår del legger til: Hvil dere, det er vel fortjent!

Bilder fra dagens match finner du her. Gjesteboka ser du her.

Kampresultater og tabell fra serierunde 5 12 februar:

LHK-90 1Furuset32-17
Ull/Kisa 1Askim23-27