Hjem / Nyheter / J91-spillere på J18 og på A-laget:

J91-spillere på J18 og på A-laget:

Stine (16) debuterte på damelaget

En markant helg for J15: Ikke bare spilte vi siste seriekamp før vinterferien. Vi hadde også en debutant på damelaget og hjalp j18-laget i tre kamper i Østlandsserien.

Søndag 12 februar, kvinner, 5 divisjon: LHK-90-Oppsal 28-14

Det er tre serierunder igjen i 5.divisjon og begge lag bør vinne for å holde seg unna nedrykksstreken til 6 divisjon.

LHK-90s damelag har få spillere til kampen og ingen keeper. LHK-90 har ingen å låne fra j18, men blir reddet av J15 som har Stine som en dag før har fylt 16 år (gratulerer Stine!) For å spille seniorhåndball må du nemlig være fylt 16. Vår fantastiske strekspiller har spilt fem år som keeper før hun ble utespiller. Og tar utfordringen.

LHK-90 tar ledelsen, men kampen er de første 20 minuttene jevnspilte. Stine starter og får 20 minutter. Hun slipper inn noen, redder noen. Så slipper hun til som utespiller 10 minutter i 2. omgang. Oppgaven er todelt. Hun skal være frimerke og ta Oppsals beste spiller ut av kampen i forsvar. I angrep skal hun spille på strek. Og hun gjør det suverent! Hun tar fullstendig ut Oppsals spiller. Og i angrep er hun frekk og frempå. Fine bevegelser gir henne rom på streken, klare muligheter som de andre mer erfarne damene burde sett. I neste angrep tar hun saken i egne hender. Stine krangler til seg ballen og setter på nydelig Stine-vis ballen i mål. I neste angrep rusher hun. Et kjempeangrep der Stine er sentral og gir den siste målgivende pasningen. Det siste hun gjør før hun etter 10 minutter tas av for å gi plass til de eldre, er å gi en av kraftspillerne til Oppsal skikkelig juling. En real takling gir to minutters utvisning, men Stine kan gå ut med hevet hode. Hun har satt seg i respekt.

En fin 28-14 seier til LHK-90, en seier som bringer laget opp på 2. plass i serien. Damelagets trener er da også godt fornøyd, både med laget og med Stine. – Hun startet som keeper. Gjorde det brukbart. Så prøvde jeg henne som strek. Det gikk jo veldig fint. Det er bra gjort å score, levere en assist og utføre frimerke så suverent som hun gjorde. Moro å se at det gror i rekkene, sa dametreneren fornøyd på vei ut av hallen.

Trener Ivar så deler av kampen. Datteren spilte på kant, leverte fint spill og laget seks scoringer. Men han var også stolt av Stine. – Utrolig moro at hun fikk vist seg frem, mente han. Også Ole-Martin klappet begeistret for innsatsen til vår eminente lagvenninne.

Lørdag 11. februar, LHK-90 – Gressvik

Østlandsserie-runde i Oppsal Arena.LHK-90s j18 møter Gressvik fra Fredrikstad. J18 har få spillere, ønsker en langskytter og venstrehendt. Cecilie og Siri får dermed mulighet. J18 taper 30-10. Men Siri scorer et fint mål med venstre og Cezza knaller inn to fra langt hold. Begge to synes det er moro. – Vi tapte klart. Men jeg var glad jeg for å få være med selv om jeg hostet og var skikkelig tett i brystet. Det er litt mer tempo, ellers var ikke forskjellen skremmende stor, mente Siri etter kampen. Også Cecilie syntes det var gøy.

Søndag 12. februar, Furuset – LHK-90 og LHK-90 – Oppsal

Kampene går samtidig med J15s seriekamp. Men Ivar har sagt ja til å låne ut Linda og Marte SL. Flere har meldt forfall. Motstandere er Furuset og Oppsal. Og Linda og Marte L synes det blir to fine matcher: – Vi tapte, men Linda og jeg fikk spille masse og ble tatt veldig godt i mot. Vi fikk sikkert spille i 90 av 10 minutter. Linda trodde hun skulle stå i mål, men spilte strek i stedet og fikset straffe og spilte bra. Jeg fikk flere fine innspill. Burde plassert dem bedre, men scoret tre i den andre kampen. Fornøyd med det. Det var skikkelig gøy å få være med, konkluderer Marte.

Både Ivar og Ole-Martin synes virkelig j15 fikk markert seg i helgen.

– Det er fint at vi vant vår egen kamp og at jentene også kunne hjelpe J18 og damelaget når de trengte spillere. Helt topp er det når det også ble fine opplevelser for alle. Vi har sagt at vi kan hjelpe til litt, og ha hospitanter, men er opptatt av at det ikke skal gå ut over vårt eget lag når vi spiller våre egne kamper. Vi må også påse at ikke programmet blir for hardt for noen av jentene, sier Ivar.

PS:

Skåret i gleden i det laget går inn i siste treningsuke før vinterferie er at Nora, Camilla og Dina har gitt beskjed om at de gir seg. De skal vite at de er hjertelig velkomne hvis de ombestemmer seg! 🙂