Hjem / Nyheter / Allidrett for 6 og 7-åringer

Allidrett for 6 og 7-åringer

– Vi har plass til flere

Foto: Forskningsrådet

– Vi har plass til flere, sier LHK-90s Lise Rydje (bildet). Hver onsdag ettermiddag fylles gymsalen på Kjellervolla opp av aktive og glade barn. Under kyndig veiledning av lederne Anne Gommerud (42) og Lise Rydje (42) får nærmere 60 barn utfolde seg i spennende og sunn aktivitet.

Først trener 6-åringene fra 17 til 18. Så er det 8-åringenes tur mellom 18 og 19. Det er svette, glade og fornøyde barn som drar med mamma og pappa hjem etter treningene. Ikke rart at tilbudet som LHK-90 gir barn i kommunen blir mer og mer populært.

– Hvordan klarer dere å holde så mange i aktivitet hele tiden?

– Det er ikke noe problem. For det første er vi tydelige overfor barna. For det andre er treningene godt planlagt i forkant. Målet er at ingen skal ha stått i kø når de drar hjem. Dessuten skjer det mye i løpet av en økt, sier Lise Rydje.

På programmet står mye mer enn håndball. Her klatres det. Her drives det aerobic. Det er turn. Dans og musikk. Balleker. I tillegg er det sosialt. Man har nissefest og karneval.

– Allsidighet er nøkkelordet, avslører Lise.

– Men LHK-90 er en håndballklubb. Hvorfor satser man ikke på å lære barna håndball allerede fra starten?

– Fordi barna har godt av å være allsidige når de er så unge. De skal drive med mange forskjellige ting. Vi ønsker også å tilby noe mer enn håndball. Og en annen side av saken er at allidretts-aspektet gjør at vi får med flere gutter. Det gode er at mange av barna velger å gå videre inn i håndballen når de er ferdige med allidretten.

På trinn to, det andre året, er det også mer håndball. Da er Loppetasssen, fire turneringer rundt i haller på Romerike, det store høydepunktet. Det er defilering bak en klubbfane, det er nasjonalsang, alle barna får lest opp navnet sitt og det vanker fine premier etter at håndballkampene er over.

– Helt utrolig å være med på. Både barna og foreldrene elsker det, forteller Lise.

Det var hennes kollega Anne Bommerud (42) som gikk i bresjen for at Lillestrøm Håndballklubb skulle etablere et allidrettsidrett-tilbud for de aller yngste.

Anne hadde erfaring fra Drammen, fikk grønt lys, og startet opp. Med seg fikk hun Lise Rydje. Mens Gommerud var tidligere profesjonell innebandyspiller, hadde Rydje allsidig bakgrunn fra Lillestrøm Håndballklubb, både som spiller, lagleder, leder og dommer

Nå har tilbudet eksistert i 3 år og bare blitt mer og mer populært.

– Hva er det som motiverer dere mest i dette arbeidet?

– Gleden som ungene viser. Det er fantastisk å se når de får til det de trener på. De stråler.

– Men de er vel ikke like interessert og ivrige hele tiden i den alderen?

– Vi er kanskje strenge. Vi klapper i hendene og får ro. Stort sett går det veldig bra. Men det er klart det er dager da det oppstår litt kaos for oss også. Da ser vi an hva som skjer. Ofte er løsningen å skru op tempoet på aktiviteten. Vi legger om noen av øvelsene og lar barna løpe mer, sier Lise.

– Hva koster det å være med?

– 400 kroner halvåret.

For denne summen får du T-skjorte og ball i tillegg til treningene på trinn 1. På trinn 2 får du shorts og deltakelse i fire Loppetassen-turneringer samt t-skjorte med på kjøpet. Man har oså en uke i Skedsmohallen. Der får ungene trene håndball med noen som er litt eldre. Alt under ledelse av Anne og Lise.

Allidrettens treninger går fra oktober til ut i april.

– Må foreldre vente til neste kurs starter opp hvis de leser dette og mener tilbudet kan være noe for deres barn?

– Neda. Vi har plass til flere. Spesielt på kurset til 6-åringene. Er barnet 7, går også det bra. Vi skal ta godt i mot dem, avslutter Lise.

Ta kontakt med Anne Gommerud elle Lise Rydje om du vil melde barnet ditt på. Klikk her for å sende dem en e-post.