Hjem / Nyheter / Enebakk – LHK-90 19-3

Enebakk – LHK-90 19-3

For en forestilling!
Mens fem av j91-spillerne var opptatt med skoleforestilling på Skedsmokorset, sørget resten for en flott håndball-forestilling i Flatebyhallen. Treningskampen mot Enebakk endte med 32-19 seier til LHK-90

Laget: Veronica, Ine, Andrea, Marte N, Bettina, Stine, Cecilie og Linda.

Før kampen:

Sist møtte vi Enebakk i treningskamp i Skedsmohallen. Kampen20. okber i fjor endte med 22-16 seier. I går ble jentene, Ivar og Ole-Martin enige om å kjøre på raske kontringer, høyt tempo og dessuten ha det gøy. Ivar prøver også en ny vri. Han vil få bakspillerne til å skyte mer, finte og oftere prøve å gå gjennom eller avslutte selv.

1. omgang:

En pangåpning. LHK-90 leder 6-1 etter få minutter. Jentene løper Enebakk i senk. Er i ryggen på motstanderen med en gang de vinner ballen. De kjører kontringer. Målene renner inn. Ivar kjører vrien for å få bakspillerne mer med i etablert angrep. Han setter kantene ned «i sumpa», helt ut i hjørnene av banen. Det skal gi luker for backene. Og jentene, anført av Cecilie, Bettine, Martine N ogStine, får det til å fungere. Gang på gang finter de seg gjennom. Forsvaret holder også bra. Ved pause står det 15-8. I LHK-90s favør. Publikum koser seg når de trekker ut av hallen for å få litt frisk luft. – Mye bra spill og høyt tempo. Vi gleder oss til 2. omgang, sier de.

2. omgang:

Jentene er i perlehumør. De smiler. De ler. De spiller morsom og glimrende håndball. Tolv minutter ut i 2. omgang er stillingen 26-10. De leder med 16 mål. Linda har en bra dag på jobb i buret. Hun gjør mange redninger. Men mot slutten slipper forsvaret Enebakk litt lettere til. De grønn- og hvitkledte begynner å løpe inn bak forsvarsspillerne våre. Der får de innspillene de trenger for å putte ballen forbi Linda. Ivar synes vi ikke er på hugget i like stor grad i forsvar. Men kampen ender med 32-19 seier. Alle er fornøyde. Publikum oppsummerer: En meget morsom og god treningskamp, Ivar er også fornøyd. Han smiler fra øre til øre.

Vi snakker med Ivar når han er i bilen på veien hjem til Leirsund.

– En meget bra kamp, Vi lekte med dem i dag. En periode kjørte vi et forferdelig tempo. I tillegg kontret vi dem i senk. Vi har aldri vunnet så mye over Enebakk før. Så i dag gikk det meste på skinner, sier han.

Det eneste Ivar mener han har å sette fingeren på er  at vi ikke klarer målsetningen om å  slippe inn færre enn 15 mål.

– Vi scorer mye, men vi slipper også inn mye. Vet ikkehelt hva som er årsaken. Men vi må trene mer forsvar. Lære å flytte oss smart, lese spillet til motstanderen og samarbeide om å ta dem ut, mener Ivar.

Mot Enebakk var han likefullt 100 prosent fornøyd med alle.

– Alle gjør en topp jobb. Men jeg vil trekke frem Linda. Hun gjør 15 fine redninger. Det er bra. Dessuten vil jeg trekke frem Marte N. Hun gjorde det kjempegodt i dag. Jobbet og slet. Var moro å se henne spille back.

Ivar gleder seg allerede til seriekampen mot tabelltoer Holter til helgen.

– Da har vi med Skedsmo-jentene igjen også, Fortsetter vi å spille som idag, skal det bli kjempegøy.

I morgen, torsdag, reiser de aller fleste på laget til Skedsmokorset for å se på forestillingen som noen av spillerne er med med på. Ole Martin og og Ove blir også med. Ivar har gitt alle treningsfri for å ha en fin og sosial kveld sammen.

– Føler at vi har det veldig bra nå. Det virker som jentene virkelig har funnet tonen, avslutter han.

Bilder fra dagens match finner du her. Gjesteboka ser du her.

Av Ove Johansen og Erik Sønstelie