Hjem / Nyheter / G90 debuterer i Fredrikstad Cup

G90 debuterer i Fredrikstad Cup

Klubben har fått et nytt guttelag!
Nei, det er ingen aprilspøk. LHK-90 har igjen fått et G17-lag. Anført av spillende trener Emil Rydje (17). Kameratgjengen fra idrettslinjen ved Rælingen videregående skole tar mål av seg til å debutere i Fredrikstad Cup i pinsen. Se bilder og video av gutta

Det er fredag kveld. I Skedsmohallen trener J15 som vanlig. Men på andre banehalvdelen driver en guttegjeng på å øve inn sperrer, overganger og andre spillemønstre. Det er det nystartede G17-laget.

– Vi er bare fem på treningen i kveld. Treningsfremmøtet har egentlig vært bra. Idag er det et unntak. Men alle har gyldig forfall, sier Emil.

Han er takknemlig for at J15 har gått med på å la guttene få den ene halvdelen av treningsbanen deres.

– Vi har bare 8 treninger på oss frem til Fredrikstad Cup. Så det gjelder å utnytte tiden.

Så langt har han og guttene fått to treningskamper med J15 og en treningsmatch mot J18.

– Det har gått bra. Men vi tar et skritt om gangen. De fleste har tross alt aldri spilt håndball før og vi gjør dette mest for moro også, sier17-åringen.

Litt alternativ trening

Emil er spillende trener og primus motor for det nye laget. Han er elev på idrettslinjen ved Rælingen videregående skole. Spiller aktivt fotball for Strømmen. Bor i Lillestrøm. Men han har også en fortid som aktiv håndballspiller. I Fet og Vestli.

Her forteller han hvordan det nye laget har sett dagens lys uten at så mange i klubben har registrert det:

– Det var noen kompiser som snakket sammen. Vi begynte å gå litt lei av bare å drive med fotball. Vi har spilt fotball i 10 år eller mer. Hadde lyst til å drive litt med noe annet i tillegg.

– Hvorfor håndball?

– Noen av oss er avdanka håndballspillere. Syntes det var moro å prøve litt igjen. Så fikk vi med de andre. De hadde sett håndball på TV og syntes det så litt kult ut.

– Fortell litt om spillergruppa?

– Vi er 11 spillere pr i dag. De fleste går idrettslinjen ved Rælingen videregående skole. 99 prosent av oss har fotball som hovedidrett. En driver aktivt med innebandy. Bare tre av oss har håndballbakgrunn. Men de andre har en del ballfølelse og balltalent. De tar til seg lærdommen fort.

Flere av spillerne synes også å ha naturtalent for håndball.

– Vi har for eksempel en som er to meter, venstrehendt, skyter hardt og har godt spenst. En slik kar er jo enhver håndballtreners drøm. Dessuten har vi en keeper som har vært fotballkeeper i over 12 år. Han stopper like godt håndballskudd også, forteller Emil.

Debut i Fredrikstad cup

I begynnelsen møttes de 11 kameratene i Skedsmohallen på fritiden. De fikk hjelp av LHK-90 til å komme sammen. Mest for moro og for å få litt avveksling til treningen og skolen. Men etter hvert ble det så morsomt at de fant ut at de også ville starte som et lag i en turnering.

For klubben var det helt topp å høre. Dermed var G17 snart et faktum.

– Vi blir med resten av klubben til Fredrikstad Cup nå. Det blir vår første turnering. Det gleder vi oss til. Deretter er neste mål å spille i serien neste sesong, forteller Emil.

Foreløpig trener spillerne en gang i uken. Helst burde de nok ha trent to ganger i uken. Men det blir mye når guttene tross alt spiller fotball parallelt. De som trener laget er Emil og Ull/Kisa-spilleren Thomas Henriksen. Emil tar seg av det defensive. Thomas det offensive og taktiske.

– Det er fint å ha med Thomas. Han spiller og har kjempeerfaring, sier Emil.

Emil er ellers veldig godt fornøyd med møtet med Lillestrøm HK.

– Vi er blitt kjempegodt mottatt. Vi har fått hjelp til å ordne treningstid i hallen og komme i gang. Vi delt treningsbane med J15 og har fått spille treningskamper. Helt topp, sier han.

I tillegg har en sponsor hjulpet spillerne på det nye G17-laget med litt baller.Det blir litt ekstra utgifter for ungdommene ved siden av alt de må ut med samtidig i LSK. Som fotballspillere blir det fort noen tusenlapper i året.

– Men det går greit. Vi får jobbe litt dugnad også, sier Emik.

En LHK-familie

Han kjenner klubben godt fra før. Moren Lise er leder for allidretten i klubben. Faren er også med. Og nå er snart både mor, far og lillebror engasjert i det nye G17-laget:

– Mamma er lagleder, pappa har hjulpet oss masse, og lillebror får snart jobben med å være vannbærer, ler Emil.

I Skedsmohallen går treningen mot slutten. Økten avsluttes med nok en liten treningsmatch mot J15. Det er tempo, det er taklinger, finter og skudd fra begge lag. Når treningen avsluttes med at en av G17-gutta stiger himmelhøyt til værs og setter et skudd knallhardt i nettet, kjenner en LHK-90 supporter at det varmer langt inn i hjerterota.

Vi ønsker gutta lykke til videre!

Se bilder fra guttas siste treningsøkt før påske her
… og fra fellestrening med J91 her og her.

Videontervju med spillende trener Emil Rydje – klikkher.