Hjem / Nyheter / Møt den nye LHK-lederen:

Møt den nye LHK-lederen:

– Engasjementet imponerer
– Det viktigste nå er å få på plass trenerne for neste år. Vi må også reforhandle klubbens sponsorkontrakter, sier Svein O. Solberg, den nye «LHK-høvdingen».

På det ordinære årsmøtet 1. mars ble Svein O. Solberg (33) valgt som leder for det neste året. I dette intervjuet forteller han litt om klubbens status og utfordringer i den nærmeste tiden. Du får også vite litt om hvem han er og hva som har gledet ham mest i Lillestrøm Håndballklubb.

Svein O. Solberg er 33 år og fra Rælingen. Han er gift og har 5 barn. To av barna, Martine (11) og Ole Martin (9) spiller i LHK-90. Til daglig jobber han ved Norges Varemesse. Der sitter han også i styret som de ansattes representant. Fra idretten har han erfaring fra Volla Fotball og fotballgruppen i Leirsund IL. Han har også bakgrun fra lederverv og styrearbeid i borettslag.

Svein har allerede rukket å være leder i LHK-90 i 6 måneder. Da klubben plutselig manglet leder midt i sesongen, spurte valgkomiteen den engasjerte og ivrige 33-åringen om han kunne steppe inn. Han sa ja – selv med mange andre jern i ilden. Ja sa han også til å bli valgt til å sitte videre på årsmøtet sist onsdag.

– Det har vært mye å sette seg inn. Jeg har måttet bruke tid på å bli kjent med klubben. Men nå føler jeg at jeg begynner å få oversikt. Et nytt og fulltallig styre er på plass og vi begynner å få ting i gang, sier Svein.

– Hva blir viktigst fremover?

– Vi må få spikret trenerapparatet for sesongen 2007/2008. Dernest skal alle sponsoravtaler reforhandles i vår. Sponsoravtalene er en viktig del av økonomien i LHK-90. Ennå viktigere blir de når vi kutter ut spilleautomatene. De ga klubben 180 000 kroner i inntekter i fjor.

– Er det vanskelig å få tak i gode trenere i de aldersbestemte klassene?

– Ja. Men aldri før har vi kommet bedre og raskere i gang. Sportslig utvalg har hatt møter med alle trenere og kartlagt hvem som fortsetter. Det gjør alle minus en. I tillegg til de trenerne vi har, jobber vi konkret med noen nye og spennende navn.Sportslig Utvalg har møte 7. mars. Da vet vi kanskje mer.

– Hvordan vil du beskrive LHK som klubb?

– Vi er inne i en positiv sportslig utvikling. Det jobbes godt på mange lag. Dessuten har vi pr. idag en god økonomi. Men utfordringen er å opprettholde og styrke inntektssiden. Faller både sponsorinntekter og automatintekter bort, er det problemtisk, selv med en egenkapital på 900.000 kroner.

– Hva er det som har gledet deg mest i møtet med klubben?

– Uten tvil det sterke samarbeidet, entusiasmen og engasjementet som er rundt klubben og mange av lagene våre. Det har imponert meg.

– Det største øyeblikket?

– Å få være speaker på Loppetassen Cup. Da Nasjonalsangen ble spilt og alle de stolte 8-åringene kom marsjerende inn bak en fane, var det et stort øyeblikk. Det var flott å se hvordan ungene strålte. Jeg vil gjerne få rose alle som var med på å få arrangementet i Skedsmohallen i havn, sier Svein.

Svein O. Solberg gleder seg til å jobbe sammen med det nye styret og ta fatt på utfordringene med å utvikle klubben videre. Akkurat nå jobbes det på og langs flere fronter.

– Flere av utvalgene jobber godt. Vi har også fått igang webutvalget med å få opp informasjonsnivået. Vi har fått pepper for at for lite skrives på nettsidene våre. Det håper vi å kunne få en endring på nå.

I tillegg går det mot 2-3 hektiske måneder sportslig – med serieavslutning og diverse turneringsdeltakelser.

– For de fleste blir Fredrikstad Cup sesongens store avslutning. Jeg tror det blir årets høydepunkt for mange av lagene og oss som følger spillerne, sier Svein.

Intervjuet med den nye LHK-lederen blir foretatt på jobben hans ved Norges Varemesse. I ID-kortet hans henger det en snor i gult og sort. LSK står det gjentatte ganger i snoren. Og med en fortid i Volla Fotball og fotballgruppa i Leirsund IF, kan man ved første øyekast mistnke den nye lederen for å ha glippet på feil idrett.

– Ja. Jeg er over gjennomsnittet fotball og LSK-interessert. Jeg er en av dem som også ser på treningene. Men ellers er jeg bare blitt mer og mer glad i håndball. Jeg liker intensiteteten. Det går raskt. Det er tett. Og det er nært, slutter håndballpappaen som skal lede de vel 250 aktive og 500 medlemmene i Lillestrøm Håndballklubb den kommende perioden.