Hjem / Nyheter / Over 200 barn deltok i Skedsmohallen:

Over 200 barn deltok i Skedsmohallen:

Skrevet

Ny Loppetassen-suksess
Det ble nok en gang suksess da LHK-90 arrangerte sølvrunde i Loppetassen-turneringene for de aller yngste i Skedsmohallen 11. februar.

Over 200 7-åringer spilte 4 kamper. Stor idrettsglede ble utvist ute på banene. På tribunen heiet et stort antall foreldre, søsken og besteforeldre. Kaffe-, kake- og vaffelsalget gikk unna. I tillegg ble det servert og solgt frukt til den store gullmedalje.

– Det var stor stemning og ble en kjempefin dag, forteller Lise Rydje. Lise var, sammen med Anne Gommerud, leder av Allidretten i Lillestrøm HK, to av primus motorene for arrangementet.

Loppetassen er en en turnering for de aller yngste. Den er ment å være en opplevelse og en innfallsport til håndballen både for spillerne og barnefamiliene som følger barna på arrangementet.

Og en opplevelse er det:

Spillerne marsjerer inn bak en fane, det spilles nasjonalsang, alle får navnet lest opp over høytalerne, det spilles intensive og hektiske kamper på små baner og med små mål. Og man lærer å takke hverandre for kampene etterpå. Alle får utdelt fine premier og t-skjorte. Lydanlegget i hallen brukes aktivt og det er full fart og stemning arrangementet igjennom.

– Turneringen går over fire timer fire dager i fire ulike haller rundt om på Romerike. Arrangementet i Tærudhallen var såkalt «sølvrunde», forteller Lise.

Hun synes opplevelsene sto i kø under arrangementet i Skedsmohallen.

– Det aller største for meg var å se hvor stolte og glade spillerne var da de mestret. Vi fokuserer ikke så mye på scoringer, men du verden hvor gøy det var å se jubelen deres når de klarte å få mål. Like stort var det å se øynene på keeperen hver gang hun eller han reddet en ball.

Andre synes det var stort å se barna når de kom marsjerende inn og sto høytidelig oppstilt mens Nasjonalsangen ble spilt i høytalerne i Skedsmohallen.

– Det største jeg har opplevd så langt som leder i LHK-90. Loppetassen er et kjempearrangement, bedyret den ene av dagens to speakere, klubbleder Svein O. Solberg, etterpå.

Han kan ikke få fullrost Anne Gommerud, Lise Rydje og de andre arrangør-ildsjelene.

De på sin side roser foreldrene og de gode hjelperne.

– Foreldrene gjorde en kjempejobb. De kjørte frukt, solgte frukt, lagde vaffelrøre og solgte både vafler, kaffe og billetter. De satt også i sekretariatet. Og etterpå ryddet de opp. Strålende, sier Lise.

Hun og Sven roser også dommerne, J15-spillerne. De hadde nettopp gjennomført dommerkurs og stillte sporty opp dagen gjennom. Utpå dagen måtte de ta en pause for å spille egen seriekamp på en av banene. Men etter de hadde gjort unna 2 x 25 minutter i regionsluttspillet var de på plass som dommere igjen.

Klikk her – så får du se bilder fra årets sølvrunde i Loppetassen

Top