Hjem / Nyheter / Rælingen 2 – LHK 90 34-19

Rælingen 2 – LHK 90 34-19

3. plass i serien for LHK-damene
Serieoppgjøret i 5. divisjon damer mellom Rælingen 2 og LHK-90 i Sandbekkhallen 17. mars endte med tap 19-34 for LHK-90. Følg kampen minutt til minutt, se video og bilder fra matchen og les trenerens kommentarer.

Live-referat: Klikkher Matchbilder:Klikk her. Videosnutter: Klikk her og her

Før kampen i Sandbekkhallen lå Rælingen på 1. plass på tabellen. Lillestrøm var nummer 2. Fire poeng bak. Med to kamper igjen å spille. Det var med andre ord duket for toppopgjør i 5.divisjons-avdelingen.

LHK90s dametrener Jon Doblhoug og hans kollega Arne Sæther var sammen med jentene enig om å gå ut med selvtillit, ta tak i kampen og gå for seier.

Det startet ikke så bra.

RHK tok ledelsen. Men etterhvert kom de blåkledte fra Lillestrøm mer med. Et par fine skudd, noen OK innspill og mål fra kant. Men i forsvar var det vanskelig å stoppe RHK, ikke minst kampens store spiller, Madeleine Semmerud Moen. Det bidro til at LHK hele tiden ble liggende 4-5 mål bak. Pauseresultat: 13-8 i favør RHK.

I 2. omgang føk LHK i angrep, men misset på den første muligheten. I stedet kontret Rælingen og scoret. Deretter kom 5-6 katastrofale minutter. RHK fikk straffe på straffe og med ett var ledelsen oppe i 10 mål. Kampen var i realiteten over. Selv om LHK-jentene tidvis viste hva de kan. Da sluttsignalet gikk, sto det dog 34-19 på tavlen. Vel 10 tilskuere fra Lillestrøm konstaterte at RHK-supporterne ga uttrykk for at de var fornøyde med laget sitt.

Det sa ga også RHKs trenerduo uttrykk for etter matchen:

– Det var rekruttlagets beste kamp denne sesongen. Uten tvil. LHK var bra, men idag var vi bedre,

Dette sa LHK90s dametrener Jon Doblhoug:

– Vi kom hit som nr 2 på tabellen. Hadde også scoret nesten like mye som RHK. Så målet var «å ha trua» og tukte Rælingen.

Jon sier at han i 1. omgan føler at at jentene henger rimelig godt med.

– Vi hadde som må og gå ut og ta dem i 2. omgang. Men jeg sa at jentene måtte spille med selvtillit. De måtte tro på at det gikk.

Men i stedet for å knipe inn på ledelsen, får LHK-jentene 7 mål rett i fleisen istedet – og det før det er gått 10 minutter.

– Dommerne gir oss ingen ting. Rælingen straffe på straffe. Dermed er det selvsagt kjørt, sier Jon.

Han mener at jentene gjør en noenlunde grei kamp. Den store forskjellen er at Rælingen har Madeleine Sennerud Moen. Hun scorer vel 14 av målene alene. Forøvrig er det ikke store all verdens styrkeforskjell.

– Vår beste idag?

– Guro Haug kanskje. Hun står en god kamp for oss i målet.

Jon sier at han tapet kan ha betydd at 2.plassen røk for Lillestrøm. Med tapet rykket jentene ned til 3. plass og måtte se Oppsal 2 krype foran på tabellen. Oppsal 2 knuste sistemann i avdelingen, Romsås.

– Men det er en kamp igjen for oss. Den skal spilles. Og vi skal aldri si aldri, slutter Jon.

Jentenes målsetning før sesongen var topp tre, så målet er fortsatt innen rekkevidde.

Vi ønsker jentene lykke til!

Bilder fra matchen finner du ved å klikker her.

Et større intervju med Jon Doblhoug blir forøvrig lagt ut snart.