Hjem / Nyheter / Umbro Cup 2007 i Skedsmohallen:

Umbro Cup 2007 i Skedsmohallen:

For en finalefest!
Tette, spennende kamper. Flotte prestasjoner. Stor stemning på tribunene. Finalene i Umbro Cup – med LHK-90 som teknisk arrangør – ble en suksess. Les reportasje, se bilder og video fra den store finaledagen i Skedsmohallen.

Matchbilder:Klikk her LHK-TV: Klikk her Resultatoversikt:Klikk her

Umbro Cup er en av sesongens største turneringer på Østlandet. En cup og et tilleggstilbud til regionsseriene i regi av Norges Håndballforbund. I de siste par årene er den også blitt stadig mer populær.

Foran finaledagen søndag 18. mars i Skedsmohallen hadde over hundre lag kjempet om å komme lengst mulig. Vinnere skulle kåres i alle årsklasser fra J/G 12 og opp til senior damer/herrer. Se video fra noen av finalene her.

Finalene ble spilt på tre og tre baner.

I finalene markerte Skogstrand, Nordstrand, Tindlund, Asker og Nit/Hak seg. De hadde finalister i flere årsklasser. Ellers var det god spredning på årets finalister geografisk. Også sportslig var det et godt nivå. Flott ungdomshåndball og også fin-fin dame- og herrehåndball ble vist frem for folket.

Det ble mange tette og jevne finaler. Spesielt i ungdomsårsklassene. Spillerne ga alt, mange hentet frem det beste i seg, mens andre ikke traff formen akkurat i dag, og dermed måtte bite skuffelsen i seg og smile tappert da i stedet måtte frem til pokalbordet og hente premien for 2.plassen.

Desto større var jubelen hos dem som vant.

Lervik og Nordstrand i finalen J16

– Helt herlig! Å slå Nordstrand idag, var bare topp. De har jo vært det beste laget hele tiden. Nå seiler vi i medgang. Vi ble nummer to i Peter Wessel også, sa Lerviks kaptein, Marte, etter seiersseremonien i årsklassen J16.

Foruten Lervik, ble Fjellhammer, Nordstrand, Haslum, Helset, Gresvig, Nordstrand, Skogstrand, Jar, Tindlund, Asker og Rolvsøy mestre i årets Umbro Cup. Les resultatene her.

Svein Simonæs, utsendt represent,ant fra regionstyret i Norges Håndballforbund var godt fornøyd med dagen.

– Et sportslig høyt nivå. God geografisk spredning på finalistene. Og mange tette, jevne og morsomme kamper. Vi kan ikke ønske oss mer. Dessuten er det moro å se hvordan håndballen stadig blir bedre i de aldersbestemte klassene sa han.

Også dommerne syntes det var en morsom dag med mange fine dager.

Mye folk i Skedsmohallen på finalene

– Det er en ære å få dømme en finale her. Det viser at vi er blitt lagt merke til og har gjort en god jobb. Og jeg må jo si at det er gøy å se at det er så mange lag, spesielt i ungdomsårsklassene, som spiller så bra. Det var et høyt nivå på flere av kampene i dag, sa en av dommerne vi snakket med, Per Erik Karlsen, fra Kløfta IL.

Også publikum fikk ros.

– Knallstemning, hørte vi flere si.

Spesielt under finalene i J15, J14 og G14 var hallen full av ivrige, høylytte og positive tilskuere.

De møtte frem i hopetall. Over 500 voksenbilletter ble solgt. Mange hadde kledt seg ut, de stilte med trommer, signalhorn, bjeller og andre supporter-effekter og egne sanger og heia-rop. Spesielt noterte vi oss mange glade supportere fra Østfold.

Glade vinnere!

Forbundets representant, Svein Simonæs roste LHK-90 for arrangement-avviklingen:

– Alt har vært i rute og arrangementet har gått fint unna. Det er trygt for regionen å ha en klubb som LHK å gi slike arrangementer til. Klubben har etterhvert lang erfaring i å arrangere alt fra turneringer som denne til lanskamper og mesterskap, legger han til.

Arrangementet ble ledet av arrangementansvarlig i LHK-90, Kari Larsen.

– Alt er gått bra. Men det var noen som ikke møtte opp til dugnad idag. Det gjorde meg stresset på morgenen. Vi hadde ikke folk til å fylle opp kiosk og kaffesalget.Men utover at vi kunne gjort det bedre på det området, har alt gått slik vi har planlagt det, sa hun.

Arrangementleder Kari Larsen, LHK-90

I alt fire vaktlag av 10 personer delte dagen i mellom seg. Det var folk i billettsalg, hallvakten, kioskdriften og sekretariatene. Totalt var i underkant 50 frivillige fra LHK i aksjon i forbindelse med årets Umbro Cup-finaler.

– En takk til alle sammen, sier Kari Larsen, som rett før arrangementslutt også hadde håp om at inntektene fra billettsalget og kiosken skulle gi en pen sum i klubbkassen.

Se og hør intervjuet med Kari her.

Resultatservice får du ved å klikke linken er eller gå til forbundets sider. Les mer om Umbro cup på wwww.handball.no.

LHKvideo: Klikk her Relatert artikkel: Klikk her LHK i Umbro Cup 2007: Klikk her