Hjem / Nyheter / Ungdomslederen 2007 er Line Johnsrud (19):

Ungdomslederen 2007 er Line Johnsrud (19):

Opptatt av å styrke miljøet
– Jeg er opptatt av hvordan vi kan styrke miljøet og skape samhold på tvers av lagene, sier Line Johnsrud (19), leder for ungdomsutvalget i Lillestrøm Håndballklubb.

Vi befinner oss i kafeteriaen i Oppsal Arena i Oslo. Ukens profil i intervjuserien «LHK-sjelen» har nettopp spilt kamp i Østlandsserien sammen med lagvenninnene på J18. 19-åringen er også dommer og litt lagleder på si. I tillegg er hun leder i ungdomsutvalget og ungdommens representant i Lillestrøm Håndballklubbs styre.

– Hva er ungdomsutvalget?

– Ungdomsutvalget består av en representant fra hvert lag fra J12 og oppover. Vi er et forum der spillerne og lagene på ungdomsnivået kan komme med forslag til ting som klubben bør gjøre.

Line forteller at spillerne også kan komme til henne når de vil ta opp ting de er misfornøyd med. Hun bistår lagene, hjelper til å arrangere spillermøter og tar opp saker i styret som ungdommene er opptatt av eller brenner for.

– Hva jobber dere mest med for tiden?

– Vi prøver å få i stand to treningsdager og en ungdomskveld. Fire av trenerne har tatt på seg å lede treningene. Etterpå skal vi slappe av med litt mat og drikke og ha det sosialt.

Som ungdomsleder er Line opptatt av å styrke miljøet i klubben.

– Der det er mange jenter kan det fort bli litt «krøll». Det må vi motvirke. I tillegg er viktig å styrke klubbfølelsen. Hvis noen fra J12 er klar over hvem som spiller på J18 og mostatt, tror jeg det er bra, sier Line.

– Hvordan er interessen for klubben og utvalgets arbeid blant spillerne?

– Spillerne er veldig engasjerte på det vi skal gjennomføre. Utvalget er en kanal der har noe å si. Den anledningen benytter de også. Men samtidig kan de ikke bare kreve. De må også være villig til å ta i et tak. De som driver klubben kan ikke gjøre alt alene.

Sammen med tvillingsøster Silje er Line to av Lillestrøm Håndballklubbs mest aktive ungdommer for tiden. De spiller, dømmer, Line er med i utvalg, Silje trener J10. De har spilt sammen i over 10 år. I LHK-90 har de vært i tre-fire sesonger. I likhet med flere i klubben er begge opprinnelig Skedsmo-spillere. De bor på Skedsmokorset fremdeles.

– Håndball er etter hvert blitt en viktig del av livet. Det kommer til å bli rart å slutte, medgir Line.

– Tenker du på å slutte?

– Vet ikke helt. Jeg håper å komme inn på juss. Jeg er foreløpig usikker på hvor mye tid jeg får igjen til å trene når jeg starter med studiene.

– Hva skjer med J18 etter sesongen?

– Det er en del J89-spillere. Jeg vet ikke helt om vi klarer å holde laget. Hvis vi ikke klarer det, slutter kanskje noen, mens andre går over til damelaget.

– Hvordan har det gått for dere i serien i år?

– I fjor var vi gode. I år har det vært så som så. Det har vært en del frafall på treningene. Ikke alle er like interesserte. Da er det ikke så lett å skape et godt lag. Vi har potensial. Men skulle vi fått ut det, måtte alle ha kommet på trening og ønsket å bli bedre.

– Hvem er Line når hun ikke er i Skedsmohallen og driver med håndball?

– Håndballen tar mye tid. Men jeg går siste året på videregående. Skolen betyr mye for meg. Ellers leser jeg en del.

– Hva da?

Egentlig alt. Jeg er veldig glad i å lese bøker. Dessuten liker jeg å være med venner.

– Musikk da?

Når det gjelder musikk, liker jeg alt, bortsett fra metal.

Film?

– Jeg ser på film, men film er jeg ikke så veldig interessert i, ikke slik at jeg har noen favorittskuespillere eller spesielle favorittfilmer.

– Hva er favorittretten hvis du skal spise med gode venner?

– Taco!

Nestemann ut i intervjuserien ”LHK-serien” er æresmedlem og innehaver av AIKs frivillighetspris, Kari Larsen