Hjem / Nyheter / Jan Terje Sem (27) skal trene J94:

Jan Terje Sem (27) skal trene J94:

Ny LHK-trener på plass

Lillestrøm HK og leder Svein O. Solberg (t.v) har skrevet trenerkontrakt med Jan Terje Sem (27). Nesbuen skal trene J94 kommende sesong. De siste tre sesongene har han trent J91 i Raumnes/Årnes.

27-åringen ble presentert for laget og resten av klubben på LHK 90s ungdomskveld i Skedsmohallen 12. april.

– Jentene applauderte da de tok i mot meg. Jeg rakk ikke å åpne munnen en gang. Det var flott. Jeg gleder meg til å ta fatt, sier Jan Terje, en lang, lyslugget og sympatisk håndballprofil fra Romerike.

– Der er veldig bra å ha fått en mann som Jan Terje med på laget. Vi har stor tro på dette. Det blir spennende å følge J13-laget vårt kommende sesong, sier klubbleder Svein Solberg.

Ung, men rutinert

Jan Terje Sem er sin unge alder til tross, en erfaren trenerkapasitet. Han har trent lag i 13 år. I tillegg har han spilt selv siden han var ni. Nesbuen kommer fra sist fra Raumnes/Årnes. Der har han vært trener i 6 år – de siste 3 årene for J91. Nå søkte han nye utfordringer.

– Det sto mellom 2-3 klubber. Jeg valgte LHK-90 fordi klubben virket veldig positiv, hyggelig og positiv. Dessuten fikk jeg en stor, spennende spillergruppe, sier Jan Terje.

Han sier han også merket seg at det var andre, bra utdannede trenere i klubben, folk han håper å utvikle seg videre sammen med.

– Hva vet du om J94-gjengen som du skal trene?

– Jeg har sett det ene laget. Jeg har også vært på en trening. Dessuten har jeg fått informasjon fra Odd Granerud og Svein Risberget i LHK-90. Det virker til å være en veldig spennende gruppe. Første oppgaven for oss sammen blir Fredrikstad Cup i pinsen.

Håndball er lidenskapen

Jan Terje bor på Nes og jobber på Årnes. Han liker å være sammen med venner. Men ved siden av jobben er håndball en viktig del av livet, innrømmer han.

– Hva er det som fascinerer med håndball?

– Det er sporten. Selve spillet. Den taktiske dimensjonen. Dessuten er det flott å få trene unge, se fremgang, utvikling, mestring og trygghet. Jeg jobber i barnehage i det daglige. Det å jobbe med mennesker gir meg utrolig mye tilbake, sier Jan Terje.

– Hva kan du si mer om deg selv?

– Tja. Jeg liker å være sammen med venner. Jeg liker å trene. Holde meg i form. Når det gjelder musikk, er jeg nokså altetende. Jeg liker det meste bortsett fra opera. Jeg bruker mye musikk til å kople av hjemme eller i bilen. Det er viktig. Har jeg hatt en slitsom dag på jobben, må jeg legge det bak meg før jeg møter spillerne på trening. Da skal jeg være frisk og rask igjen. Musikken fungererer bra til å snu om.

– Hva slags håndball håper du å få frem hos jentene?

– Jeg liker å se knallhardt forsvar, bra keeperspill. Kontringer er veldig viktig. Dessuten liker jeg angrepsspill med bevegelse, fart og mange valgmuligheter.

Gleder seg til Fredrikstad Cup

Fredrikstad Cup i pinsen blir første oppgave for Jan Terje sammen med jentene. Derfor brukte han mye tid sammen med dem på tematreningen i Skedsmohallen. Jentene hadde mange spørsmål. Han hadde også mye han lurte på.

– Det var veldig kjekt. Vi har bare noen få treninger sammen før turneringen. Men jeg føler at dette skal gå bra, sier Jan Terje.

Det følte nok også jentene. Som en av dem sa til oss:

– Han virka grei, han!

Her kan du se videointervju med LHK-90s nye trener.

KJEMPE-GJENG! Her er J94 og Jan Terje Sem fotografert på ungdomssamlingen 12 april.