Hjem / Nyheter / Nordby J15 LHK-90 J15 22-15

Nordby J15 LHK-90 J15 22-15

Skrevet

Nordby vant seriefinalen

Cezza og Marte mot Nordby


Det ble annenplass i serien. Etter å ha ligget på tabelltoppen siden i januar, måtte LHK-90s J91-jenter se førsteplassen glippe i siste serierunde. Nordby vant seriefinalen 22-15.

Bilder fra kampen her. Diskutere kampen her. Matchvideo her. Østlandets Blad artikkel her.

Vi gratulerer Nordby med en flott seier i B2-sluttspillet og ønsker dem lykke til i Dronninglund Cup i Danmark, som er siste post på programmet før sesongen er over. Samtidig gratulerer vi våre LHK-90-heltinner med en fin annenplass,

Natulig nok var skuffelsen til stede hos LHK-jentene rett etter kampslutt:

– Det var brukbart tempo, men vi klønet en del. Trampet, skjøt stang ut og sånn, sa Andrea.

Bettina, med skuddarmen i gips, var enig:

– Vi burde ha vunnet. Vi er egentlig gode nok til det. Det var helt fryktelig å sitte å se på denne gangen og ikke få spille sammen med de andre.

Jentene gratulerer likevel Nordby med seieren som de fikk takket være bra spill og strålende innsats.

Nordbys lagleder kunne juble fortjent sammen med jentene sine:

– Vi er ett og slett kjempefornøyd. Det var storspill idag. Vet ikke om vi noen gang har spilt så bra. Særlig i forsvar, sa Berit Galby Løken.

Hun synes serien har vært jevn. Nordby har slitt mot mange av lagene, men det siste, LHK-90, var likefullt det tøffeste å møte.

– Ja, det var tett og spennende. Skikkelig morsomt, sier en annen Nordby-foresatt mens alle foreldrene står og ser på at slitne, men glade jenter blir fotografert i nye gensere og t-skjorter.

Her er dagens kampreferat:

Før kampen:

Da vi ankommer Nordby-hallen, ser vi at det reklameres med «Årets kamp» på inngangsdørene. Nordbys lagleder kommer bort og ønsker oss velkommen. Hyggelig! Bra stemning også i en litt kjølig hall. Nordby- og LHK-90 supportere teller 45-50 i tallet. Straks kampen er i gang, er det stor ståhei fra begge leire. Bra! Taktikk: Før kampen er Ivars beskjed til jentene å starte litt rolig, ligge lenger ute enn forige gang, være bevegelige og komme i fart. Elisatbeth og Bettina er med, men ingen av dem spiller. Bettina har håndleddet i gips, Elisabeth sliter både med kragebenet og skulderen. I stedet sitter de på benken og støtter jentene. Maiken og Siri kommer rett fra to søvnløse døgn som ledere på Baldus Cup på Lillehammer, men bedyrer at begge er «fit for fight». Dagens lag: Jeanette, Veronika, Cecilie, Ine, Linda, Stine, Andrea, Siri, Maiken, Marte NL, Marte SL.

1. omgang:

Begge lag åpner litt nervøst. LHK-90 scorer først. Vi er i føringen, men bare med ett og to mål. Ivar synes at det butter, det er få kontringer og langskudd, men vi får en del straffer, som dagens straffeeksekutør Cecilie setter i mål. Åtte minutter før pause overtar Nordby. De røde og grønnkledte Nordby-jentene får spillet inn i sitt spor. De begynner å treffe mål og er solide i forsvar. Pause-resultat: 11-10 til Nordby. På tribunen konstateres de i LHK-90 leiren: Vi har scoret færre spillemål enn vanlig, sluppet inn desto flere. men vi har fortsatt troen på at vi kan hale det i land.

2. omgang:

Jentene starter bruktbart, men klarer ikke å sette sjansene. Mål annuleres pga. tramp, det går stolpe ut, i stedet for stolpe inn. Ivar ser få skudd, få gjennombrudd fra kant, konstaterer han. På stillingen 12-11 kjører vi fire angrep – uten mål. I stedet for å overta kampen, øker Nordby til 3-måls ledelse. Det blir utvisninger og frustrasjonen brer seg. 11 minutter før slutt: 16-12 i hjemmelagets favør. Vi har bare scoret to mål etter pause. Da sluttsignalet går, noteres 22-15 i blokka. Nordbyjentene jubler. De har vunnet B2-sluttspillet. Jentene våre går skuffet av banen, men rister det snart av seg. Håndball er tross alt mest moro!

Ivar dom etterpå:

– Denne gang Jentene gjør ikke som vi ble enige om. Vi skulle starte litt rolig, ligge lenger ute enn sist og bevege oss og komme i fart. Det fungerte ikke. Fremover er vi brukbare i 1. omgang, men vi tramper og får en del skudd i stolpen og ut. I forsvar har vi ikke dagen. Når vi ikke dekker ordentlig opp, eller dukker når motstanderen skyter, så går det ikke. Og så er vi kanskje litt usikre, siden vi hadde noen spillere ute med skade som bruker å score en del mål i kampene.

Hva sa Ole-Martins statistikk?

15 mål totalt, det er betydelig under snitt. Av disse var 9 spillemål, 2 rush, fire straffemål. Vi har 15 avslutninger på mål som ikke havner i nota – det er også over gjennomsnittet og betyr at vi idag bommet på halvparten av avslutningene. Vi har 13 tekniske feil – det var «midt på treet». Dagens toppscorere: Cezza 6 mål (4 straffer) og Marte 3 spillemål.

Selv om målet var å vinne puljen, synes Ivar og Ole Martin at vi sesongen sett under ett skal være fornøyd.

– Det har tross alt vært første sesongen som nytt lag. Hvis vi vår opp innstillingen, og får alle jentene til å si «Vi vil» , kan det bli moro neste sesong med Arne ved roret. Men vi må jobbe med å både det og bli tøffere i forsvar, oppsummerer The Coach, som nå ser fremover – mot Fredrikstad Cup, Bonaqua Cup og Partille Cup.

Både han og Ole-Martin gleder seg til å se hva vi kan få til frem mot sommerens turneringer.

Nordbys trener Vidar Bauer:

– Vi fikk kampen dit vi ønsket og håpet. Vi møtte et godt lag, var forberedt på at LHK-90 ville kjøre en del kontringer. Men vi visste vi var gode i forsvar, så hadde vi våre enkle små ting i angrep, som vi håpet ville fungere. Og det gjorde det. Det var vel kanskje den beste kampen vi har spilt i år.

Vidar synes det var moro at jentene vant.

– De fortjente dette, synes jeg. I år har de for første gang trent jevnt og bra 3 ganger i uka. Vi har ikke hatt noe kakling på treningene. De har vært bevisste på det de driver med og hatt fokus på å bli bedre.

– Var det moro også for deg, selv om du som spiller trener har vært ute i mange store oppgjør før?

– Ja, det er klart det var moro. Dte er alltid moro å trene et lag når du ser at det yter sitt beste og er så lydhøre som denne gjengen med jenter er. Så er det også moro som far. Jeg har jo datteren min på dette laget også.

Nå gleder Vidar og resten av ledergjengen å ta jentene med til Dronninglund Cup i Danmark.

– Kanskje vi kan overraske litt der? Jentene er i alle fall innstilt på det. Jeg tror det kan bli spennende å se hvordan forsvarsspillet vårt fungerer der. Tror faktisk det fungererer ennå bedre på gress enn innendørs.

Og hva sa dommer’n etter matchen?

– Full fart. Mye temperament. Og en del spillende dommere, oppsummerte kampleder Allan Jensen.

Bilder fra kampen finner du her. Diskutere kampen gjør du her.

Liten videosnutt fra matchen her.

Her er resultatene fra siste serierunde og den endelige tabellen:

Monolitten 1Furuset 13-20
NordbyLHK-90 1 22-15
Asker 1Holter 0-IM
1 Nordby 10 9 1 0 221 – 158 19
2 LHK-90 1 10 9 0 1 241 – 182 18
3 Askim 10 7 0 3 173 – 152 14
4 Asker 1 10 6 0 4 159 – 167 12
5 Ammerud 10 6 0 4 227 – 195 12
6 Holter 10 5 0 5 130 – 135 10
7 Ull/Kisa 1 10 4 0 6 194 – 182 8
8 Furuset 10 3 0 7 186 – 218 6
9 Monolitten 1 10 2 1 7 140 – 191 5
10 Raumnes/Årnes 10 2 1 7 160 – 182 5
11 Jar 1 10 0 1 9 151 – 220 1

Top