Hjem / Nyheter / Ull/Kisa 1 – LHK-90 23-25

Ull/Kisa 1 – LHK-90 23-25

Vant thriller på vinnervilje
Trener Ivar Gundersen kan ikke få fullrost jentenes vinnervilje. I en spenningsfylt kamp trakk LHK 90s J91 det lengste strået mot Ull/Kisa i Jessheimhallen 15. april.  Jentene har fremdeles ikke avgitt poeng i serien etter jul og troner dermed på tabelltoppen.

Herkan du se bilder fra kampen og her i gjesteboka kan du diskutere kampen.

Ull/Kisa  – som vi vant over da vi sist møttes i oktober i fjor – overrasket med innsats og tempo. LHK-jentene syntes at det kladdet litt. Men de ga alt. De siste 10 minuttene tok de igjen en firemålsledelse og vant 25-23. Foreldrene på tribunen var enige om at kampen var en av årets mest spennende bataljer.

– Ja. Det var skikkelig intenst der ute, sa Bettina  da hun kom ut av garderoben etter kampen.

– Vi rotet litt i begge omganger. Men sluttspurten var bra. Vi var skikkelig tente og sto på alle sammen. Veldig  gøy, sa Ine og Marte som slåss som løvinner sammen med resten av laget og kjente både lårhøner og ballene midt i ansiktet etter kampen.

– Tett og hardt, men virkelig en morsom og spennende kamp. Begge lag viste stor innsats. LHK-90 sto distansen best, sa Ull/Kisa-trener Runo Berg.

– Jeg er virkelig imponert over vinnerinstinktet til disse jentene. Det kom virkelig frem på slutten idag, sa trener Ivar.

– Vi ga dere litt spenning siden vi har vunnet alle de andre kampene så klart, repliserte Stine.

Her er dagens kampreferat:

Oppvarmingen:

Ivar og jentene blir enige om en enkel taktikk: De skal kline til fra start – akkurat som mot G17 fredag kveld. Det håper de skal holde. Laget denne gang: Linda, Jeanette, Marte N, Veronika, Ine, Bettina, Stine, Cecilie og Siri Marie. Elisabeth var med, men har spilleforbud pga skade.

1. omgang:

Ull/Kisa scorer først. De er på hugget. Har fått mer tempo enn før, synes vi. 10 minutter ut i omgangen leder de gule og grønnkledte 5-4.  Det spilles hardt. Det er temperatur. Ivar er brukbart fornøyd. Vi gjør fine kombinasjoner bakspiller og strek. Men vi blir liggende for nære forsvaret deres i etablert angrep. Det blir vanskelig både å froske, passe og finte. Og vi får en utvisning. Da skjer det noe: Ull/Kisa kjører på med 4-2 med innhopp fra kant. De går mellom 1’er og 2’er. Vi sliter med å finne ut av det. Pauseresultat: 12-11 til hjemmelaget. – Bra Kisa, ropes det fra tribunen. LHK-gjengen puster ut: – Puh, dette er spennende!

2. omgang:
Et par tekniske feil det første minuttet. Ull/Kisa går opp i 13-11. 10 minutter ut i omgangen står det 18-15.  Vi sliter litt med å avslutte ordentlig i etablert angrep. Fortsatt for tett på motstanderens forsvar, lures det på tribunen.  Men jentene våre gir ikke opp. Og på 20-16 i Kisas favør 10 min før slutt, eksploderer det! Marte, Stine og Bettina kontrer. Og de andre følger opp.  To ganger ber Ivar jentene roe ned etter ballerobring. I stedet rusher de. Og begge gangene går ballen i mål. Da gjør Ivar en unnskyldende gest til jentene. Her visste jentene best! LHK-90s tilskuere jubler.  22-22 og med tre minutter igjen. Så overtar vi ledelsen. Ull/Kisa får score det siste, men sluttresultatet blir 25-23. En super innspurt!

Ivars kommentar etter kampen:

– Synes vi spiller brukbart i deler av 1. omgang. Vi får til noen kombinasjoner bakspillere og strek, men vi henger ikke helt med da vi får utvisning mot oss og Ull/Kisa kommer på kanten. Vi blir også liggende litt nært dem i angrep, Men jentene sørger for en utrolig fin avslutning. Jeg er virkelig imponert over vinnerinstinket. Jentene har innsatsvilje så det holder. Det er en av egenskapene som preger denne gjengen. Veldig moro å se.

Ull/Kisas trener Runo Berg:

– Jeg synes det ble en veldig spennende og morsom kamp. Vi har slitt med mye sykdom og skader denne sesongen, men har fått trent bra i det siste, og det var moro å se at det ga resultater i dag. Jeg synes at Ull/Kisa-jentene viste litt hva de kan være gode for. Vi taper på at vi blir litt mer slitne enn LHK-90 på slutten.

Runo forteller Ull/Kisas J91 består av 20-21 jenter totalt.  Det gjør at de kan stille med to lag i seriespillet. I B2-sluttspillet har det gått veldig opp og ned for 1. laget. Stort sett har laget ligget midt på tabellen. Nå gleder jentene seg til Baldus Cup. Der kom de forøvrig på 2.plass for to år siden. De skal også til Partille Cup til sommeren. Der har de ambisjoner om å bite bedre fra seg enn noen gang.

– Hvordan vil du beskrive laget?

– Utholdende. Eksplosive. De er også teknisk bra. Men best av alt er humøret i gruppa. Det er vanvittig bra. Og så har de temperament. Noe av det viste de jo idag.

– Intrykket du har av LHK 90?

– Det er et bra lag. Veldig utholdende. Dessten er Lillestrøm-jentene flinke til å komme raskt opp i motstanderen når de har avsluttet et angrep. De er farlige på kontringer, har et tøft og hardt forsvar, bra keepere og kan også skyte. Jeg synes egentlig det er et temmelig komplett lag. Det viser også tabellposisjonen. Dere er i toppen.

Vi takker Ull/Kisa-trener Runo for praten og ønsker ham og jentene lykke til med seireinnspurten og sommerens turneringer!

PS:her kan du se videoen fra Ull/Kisa-kampen i oktober.

Helgens serierunde:

Igjen drøyer resultatet fra Nordbys kamp. Denne gang møtte tabelltoeren Raumnes/Årnes. LHK-90 leder serien med full poengpott så langt og har har passert over 200 scorede mål. Denne rundens seier var den knappeste så langt. Vi har Ammerud og Nordby igjen.

Asker 1Furuset 24-16
Ull/Kisa 1LHK-90 1 23-25