Hjem / Nyheter / Dag 1 Fredrikstad Cup 2007:

Dag 1 Fredrikstad Cup 2007:

J12 i farta!

Fredrikstad i rødt, hvitt og blått
Spennende håndball, mye hygge og moro. Fine opplevelser. Med 15 lag og 160 spillere markerte Lillestrøm Håndballklubb seg under 1. dag av Fredrikstad Cup. I og utenfor hallene var det mange røde, hvite og blå LHK-drakter å se.

Resultater her. Bilder her LHK-TV her Avisreportasjer her

Det var overskyet og regn i luften da fire busser med spillere og ledere reiste fra Skedsmohallen fredag 26. juni klokken 17 Men humøret var på topp. Og snart lyste også sola opp.

Grillkveld

Vel fremme på Trara skole i Fredrikstad innlosjerte alle lagene seg. De fikk deltakerkort, praktisk info. Og på kvelden var det grilling og felles hygge.

– Det er moro å bo sammen med alle de andre. Men vi savnet sengen vår. Madrassen og gulvet i klasserommet var hardt, sier et par av G11-spillerne når vi møter dem dagen etter.

For de ni guttespillerne er Fredrikstad Cup første overnattingstur og dermed et ekstra spennende eventyr de var med på.

G17 debut

Ekstra spennende var det også for G17-laget. Det nystartede laget fikk utdelt drakter, de spilte sin første offisielle kamp og de møtte for første gang et annet guttelag. I LHK-90 har de bare trent mot jentelag.

Et klart tap i første match mot Bækkelaget/Ski til tross: Gutta – mange av de har ikke spilt håndball før – syntes det var gøy.

– Vi får vel ikke alt til og liker ikke å tape. Men det var positive ting, gutta står på og vi fikk våre tre første mål, trenerne Emil Rydje og Tomas Andre Henriksen etterpå.

J12 imponerte

Første dag endte med både seirer og tap for de 15 LHK-lagene. Mye fin håndball ble vist av de yngre lagene. Og mange av ungdomslagene gjorde også sine saker bra.

– Vi vant! Og så vant vi et lekedyr på tivoliet. Dette er vår lykkedag, mente J12-jentene vi traff utenfor Kongstenhallen.

De stortrives på cup. Storspilte gjorde de også. Begge lagene.

Kamp om sluttspill

I dag ferdigspilles de innledende puljene i ungdomsklassene. Da avgjøres det om det blir A eller B-sluttspill, eller om man er ute av turneringen for godt.

– Spennende. Vi skal gi alt, mente J16-spillerne vi snakket med. De vant en kamp mot Oppegård og tapte en annen mot Rolvsøy, men lå på annenplass etter første dag.

Skryt til lederne

Svein Solberg, klubbleder, smilte fra øre til øre da vi traff ham.

– Dette er min første turnering. Det er utrolig moro. Gøy å se så mye glade spillere og fine kamper. Og jeg er imponert over laglederne og trenerne våre. De får det meste her til å gå knirkefritt. Og det er prisverdig. Det er ikke bare-bare å ha ansvaret for og organisere 160 barn og ungdommer og få de rundt fra skoler til haller til rett tid, sier han.

Det er nok også foreldrene og supporterne enig i. Vi traff mange fornøyde foreldre utenfor Kongstenhallen lørdag. Sola skinte, de satt på gresset eller i fluktstoler, og fikk tiden til å gå mellom kampene.

– Det blir litt VM i venting her ja. Med en kamp om morgenen og en om ettermiddagen eller om kvelden. Men samtidig er det jo sosialt og hyggelig også, sier noen av foreldrene på J10 som vi traff.

Fellesmiddag for supportere

På kvelden var over 90 personer med på fellesmiddag på Quality Resort Hotel i Sarpsborg, der mange foreldre, søsken og ledere bodde. Selvsagt ble det mye håndballprat. Men å være på cup, bli bedre kjent og ha oppleve noe sammen, er hyggelig.

Og spillerne hadde det også garantert hyggelig. På disko, på pizza og på klasserommene langt ut i de små timer.