Hjem / Nyheter / Fredrikstad Cup 2007

Fredrikstad Cup 2007

Odd Granerud.

– Fremgang for LHK 90-lagene
– Jeg ser fremgang hos Lillestrøm-lagene fra i fjor, sier avtroppende sportslig leder Odd Granerud etter Fredrikstad Cup i pinsen. LHK-90 stilte med 170 spillere, 16 lag og anslagsvis 100 supportere. Siste dag var bare J12, J13 og G17 igjen. De gjorde sine saker bra.

Resultater her LHK TV her (tung å laste) Nye bilder legges ut her. Andre reportasjer her.

J12 tapte kvartfinalen hårfint med et lag og nådde semifinalen med ett annet lag. J13 gikk ut med små marginer i kvartfinalen med det ene laget. Det andre laget suste frem til semifinaleplass, der man gikk på et snaut nederlag.

To sterke prestasjoner på siste dag av turneringen. Sterkt også av G17 som tapte kvartfinalen i B-sluttspillet mot Asker, men som spilte sin beste kamp og viste bemerkelsesverdig fremgang i løpet av turneringen.

Heiet lagene frem

Alle andre LHK-lag var slått ut på turneringens siste dag. Men til gjengjeldt fylte de tribunene for å heie de gjenværende lagene. Stemningen var på topp, og det lyste i røde farger, både i Sarpsborghallen og i Kongstenhallen i Fredrikstad.

Etter Fredrikstad Cup oppsummerer LHK-veteranen Odd Granerud, som det siste året har ledet sportslig utvalg, turneringen slik:

– De yngste lagene spilte mange bra kamper. De både vant og tapte. Men de spilte godt. Det lover godt for fremtiden. Også for de eldre lagene var det en del bra å se.

Meget sterkt av J12 og J15

For de eldre lagene endte turneringen slik:

– J12 nådde kvartfinale og seminfinale i A-sluttspill.

– J13 nådde kvartfinale og semifinale i B-sluttspillet.

-J14 hadde ett lag som ble slått ut i 1/8 finale i A-sluttspillet og ett om gikk ut i 1/8 finale i B-sluttspillet. Det tredje laget var svært uheldige og kom ikke videre denne gang.

– J15 hadde to lag – begge spilte seg frem til A-sluttspillet, før de der ble slått ut i 1/8 finaler.

– J16 kom seg også til kvartfinalen i A-sluttspillet, der de røk for Vollen.

– Det var flere gode lag med i denne turneringen enn den vi var på Baldus i fjor. Jeg synes at vi viser sportslig fremgang, selv om vi ikke får noen lag i finaler. De vi trodde skulle nå lengst var kanskje J14, i og med at de ble nummer fire blant Østlandets beste lag i år. De ble slått ut. Men både de og flere andre av ungdomslagene har mer inne, mener Odd.

Mer kvalitet og tøffhet

– Hva er det vi bør jobbe med hvis vi skal heve oss videre?

– Vi må få større kvalitet i treningene. Vi må også bli tøffere. Ikke fullt så snille. Vi skal spille fair, men vi skal heller ikke stå med «lua i hånden». Jeg tror vi har en del å hente her, samtidig som vi generelt har klart for dårlig tempo i ballen.

– Hvordan øke kvaliteten på treningene?

– Det må man diskutere. Det er flere måter å gjøre det på. Og så er det en balansegang. Man skal gi et godt tilbud både til bredden og toppen.

Hva synes du var den største prestasjonen sett med LHK-90s øyne under turneringen?

– Den sto J12 for. Jeg synes også J15 gjorde det sterkt. De fikk jo begge to lagene med i A-sluttspill.

– Hva har imponert deg mest?

– Hvordan ledere, foreldre og spillere har opptrådt. Jeg er imponert over organisasjonen vår og hvordan den fungerer når vi drar avgårde med 170 spillere og 16 lag. Vi får alle til rett tid til kamper, vi lager det hyggelig på kvedene og har en sosial kveld for hele klubben og foreldre. Jeg snakket med både Rælingen og Bækkelagets folk. De var imponert. De hadde ikke noe lignende.

– Den største overraskelsen, da?

– Det må være progresjonen til G17. De kom seg fra kamp til kamp. Og de startet fra grunnen av. Etter turneringa har de jo nesten spilt flere kamper enn de hadde treninger, sier Odd.

Håper turneringen inspirerte

Han legger til at han er godt fornøyd med så mange lag nådde A-puljen. Og han håper at turneringen har vært en spire til videre trening frem mot kommende turneringer og seriespill.

– Neste sesong stiller vi med lag i A-puljen fra J12 til og med J16. Jeg tror mange av dem kan gjøre sine saker bra. Og jeg har tro på damelaget. De har sagt de vil opp i 4 divisisjon, de er 15-16 på trening, og har startet med treningen allerede nå. Det er godt og de har forutsetningene for å lykkes, mener Odd.

I 15 tiden 2. pinsedag var hele følget med busser med deltakere og ledere tilbake i Lillestrøm. Der ventet foreldre på slitne, men forhåpentligvis fornøyde spillere, som kunne konstatere at Fredrikstad Cup 2007, klubbens store felles turnering, var over.

Les LHK-reportasjer fra dag 1 her og dag 2 her.

PS: Flere reportasjer om spillere og lag vil bli lagt ut i løpet av uken.

Her er bilder av et par LHK-jenter i lokalavisa Demokraten