Hjem / Nyheter / J95 med beste resultat i Fredrikstad Cup:

J95 med beste resultat i Fredrikstad Cup:

Både semi- og kvartfinale i A-sluttspillet

J12 hadde en stor helg.

Med ett lag i kvartfinale og det andre i semifinale i A-sluttspill sto Jenter 12 for Lillestrøm Håndballklubbs sterkeste resultat under Fredrikstad Cup 2007. – Vi er kjempefornøyde, sier trener Svein Risberget stolt.

Og det er bare å gratulere. Fredrikstad Cup 2007 var 95-årgangens første turnering. Aldri før hadde de kjempet om sluttspillplass og opplevd «vinn- eller forsvinn» i en turnering. Og årsklassen var sterk. Med 35 påmeldte lag. Flere av dem blant de antatt beste i sine regioner.

– Vi hadde en diskusjon før vi dro. Skulle vi toppe eller blande to lag jevnt. Vi valgte det siste. Og det gikk utrolig bra, forteller Svein.

Spennende kamper

Det ene laget feide gjennom innledende pulje og røk ikke ut før de tapte 4-7 i kvartfinalen tidlig 2. pinsedag. I kvartfinalen storspilte de mot Ski og vant klart. En kjempekamp rett og slett.

Det andre laget tok seg også flott gjennom gruppespillet og møtte Bækkelaget i kvartfinale om morgenen 2. pinsedag. Det ble en thriller av en match. Jevnt hele veien. Da sluttsignalet gikk, sto det 4-4, og det hele måtte avgjøres på straffekonkurranse. Det gikk kjempefint!

– Jentene var usikre. Men da jeg plukket ut straffeskytterne, satte de skuddene kaldt og sikkert. Og keeperen vår reddet som bare det da det gjaldt som mest, sier J12-treneren.

Har trent godt

Seminfinalen var mot Nit/Hak, et lag Svein tipper tilhører landets beste i sin årsklasse.

– I treningskamper har vi spilt jevnt mot dem. I dag hadde vi for stor respekt. Vi tapte 1-7. Likefullt er jeg kjempefornøyd med jentenes innsats. Vi fikk begge lagene til kvart og semifinale. Det er bra når man vet at det var 35 lag med. Så dette ga helt klart mersmak.

– Hva er det som særpreger 95-jentene til LHK-90?

– De har trent ganske bra i 2 sesonger. De har hatt 2-3 treninger i uken. Og det er det går på: Mye trening. Trening med kvalitet. Etterhvert som du blir eldre, må du ha best mulig kvalitet i det du driver med. Skal du få frem et godt lag, må det være størst mulig grad av kvalitet.

Solide i forsvar

Svein sier også at et sterkt og solid forsvarsarbeid er ett av særpregene til de to lagene som var med. Det har vært lagt mye vekt på nettopp forsvarsarbeid på treningene.

– Sitter forsvaret, kommer mulighetene fremover, er Sveins credo.

I tillegg har han kjørt inn 4-5 formasjoner som jentene har begynt å få bra til.

– Det må vi når de er blitt så gamle. Vi ser at de beste lagene vi møter, har noen faste mønstre som de kjører på.

Den tidligere toppspilleren for Fjellhammer sier at stallen er på 17 jenter. Man er nå inne i en diskusjon hvordan man organiserer årsgruppen fremover. Man ønsker seg gjerne 3-4 spillere til. Det er et mål å få to lag og dermed et tilbud, både for de som satser maksimalt og de som ønsker å spille, men som også har flere prioriteringer.

Flott foreldregruppe

Hvordan er lagapparatet deres og foreldregruppen?

– Vi kan stille med to hjelpetrenere neste år i tillegg til meg som hovedtrener. Så har vi en lagleder. I tillegg har vi en kjempefin foreldregruppe. De følger opp. Det så vi også på turneringen her. Det var mange som var med. Slikt er viktig.

– Hva er det dere vil fokusere på i treningsarbeidet fremover?

– Vi må fortsette på det vi har trent på. I tillegg må vi trene frem større ballhurtighet, finter og lære det å gå begge veier.