Hjem / Nyheter / Therese (9 1/2) drømmer om å bli håndballstjerne

Therese (9 1/2) drømmer om å bli håndballstjerne

– Topp med mamma som trener

Therese (9) og Anne (39)

– Det er topp å ha mamma som trener, sier Therese Bjerkelund (9 1/2). Friskusen på J10 drømmer om å bli håndballstjerne når hun blir stor. Under Fredrikstad Cup i pinsen storkoste hun seg sammen med mamma Anne (39).

Hele J10 laget sprudlet som bare det. Uansett når og hvor vi traff dem. De var høyt og lavt. På banen. Ved bodene. På gresset. Ved tivoliet. Og de bedyret at de hadde det like gøy om kveldene.

– Det er topp å være på turnering. Kjempe-kult, skrålte de.

– Aller gøyest er det å spille og sove på skole, mener Therese.

Vinnerlykke

Therese forteller oss at hun har skikkelig vinnerlykke om dagen:

– Jeg vant nettopp en chopper. En ordentlig en. Med motor og som går bensin. Og så vant jeg nettopp en ball på tivoliet utenfor her. Dessuten har laget mitt vunnet alle kampene i Fredrikstad Cup.

En annen av jentene har vunnet et stort lykkedyr. Også det på tivoliet.

Den første overnattingsturen var ikke skummel i det hele tatt.

– Vi er jo sammen, alle vi på laget. Da er det ikke skummelt. Eneste som er litt teit er at madrassene er så harde, fikk vi vite av J10-jentene.

Det stemmer med trener Annes inntrykk:

– Det har gått veldig greit. Ingen problemer.

Drømmer om mer treningstid

Mot Bækkelaget 1. pinsedag spilte jentene 1-1 mot Bækkelaget foran en nesten fullsatt tribune. Publikum heiet og klappet. Ute på banen ga jentene alt. Både i forsvar og angrep. Trenerduoen Anne og Helen ga dem instrukser fra sidelinjen.

– En kjempekamp av jentene, forteller trener Anne Bjerkelund (33).

Sammen med Helen Bach har hun ledet jenteflokken på 14 jenter i to år. Egentlig er de 15. Men på Fredrikstad Cup kunne en ikke være med. Alle jentene kommer fra to skoler i Lillestrøm. Volla og Vignernes.

Gjengen har trent en gang i uken siste sesong. De kunne ønsket seg en gang til i hall i uken.

– Det er drømmen, men vi vet det er vanskelig. Det er begrenset med plass og tid i hallen, sier Anne.

I serien er det gått veldig bra. Jentene har vunnet alle kampene minus en.

– Og målet neste sesong?

– Å gjøre det minst like bra!

Vil bli håndballstjerne

Trener Anne har også vært med på Jenter 14-laget. Som lagleder. Hun har en datter med der også. I hele tatt er hun flasket opp med håndball og Lillestrøm Håndballklubb. Hun har spilt mye selv. Helt siden hun selv var barn. Både i LHK-90 og i Lillestrøm/Fram, den gang det var håndball der.

– Mamma er flink, mener Therese.

Hun er fast bestemt på å bli håndballspiller når hun blir stor:

– Ja! Jeg drømmer om å bli håndballstjerne, ler hun og forsvinner avgårde for oss.

Hun og lagvenninnene skal visst møte noen gutter som de blitt kjent med.