Hjem / Nyheter / Dag 2: J16-jentene trives på Partille Cup:

Dag 2: J16-jentene trives på Partille Cup:

Marte og Cezza J91

– Svenske kjøttboller er godt!
– Vi er kjempevåte. Men vi har det gøy for det, sier Cecilie, Marthe og Ine på Lillestrøms J16-lag: De trives på Partille Cup. Og maten? De svenske köttbullane har vært best til nå.

Se bilder fra dag 1 og 2
her/fra dag 3-6 her Se video av J91 her Finn resultater her Andre Partille Cup-artikler finner du her.

Regnet trommer mot telttaket. Inne i LHK-90teltet ligger Cecilie, Ine og Marte. Cecilie får akupunktur for et vondt kne. De to venninnene slapper av sammen med henne. Utenfor spiller noen ball, andre er en tur i banken for å veksle noen penger. Om en time venter en ny kamp.

– Hvordan har oppholdet vært til nå?

– Kjempefint. Det startet litt tregt i går. Vi var litt nedpå i kampen og stemningen var laber etterpå. Men idag går det bedre, selv om det regner.

– Vanskelig å spille i regnet?

– Ballen er glatt. Vi har kjøpt billige plasthansker. Vi prøver ut dem nå. Lederne sjekker ut om det er lov å spille med dem.

– Er alt dere har vått nå?

– Neei. Vi har jo det flotte teltet her. Var en genistrek å kjøpe det. Men vi blir jo våte – skal jo varme opp og spille.

Cecilie, Ine og Marte har vært tre ganger med i Partille Cup, verdens største håndballturnering, med 14 500 deltakere fra hele verden. De synes det er kjempegøy. Og laget deres har gjort det bra. I forfjor kom de til 1/8 finalen, i fjor til 1/16 finalen. I år er det flere av sillerne som er borte, tre-fire er også skadet, så det er bare så vidt man er nok spillere. Det bidro nok til at laget tapte de to første kampene, men jentene har spilt bedre og bedre og har heng på en ny runde med A-sluttspill.

– Er dere fornøyd med skolen dere bor på?

– Ja, den er kjempefin. Det er tre store bygninger. Det bor kjempemange ungdommer der fra forkjellige land. Vi bor sammen med andre norske og noen svenske. Hyggelig det.

– Og maten dere får her?

– Svenske köttbullar er godt. Og kyllling med chillisaus. Men ellers er vi litt uenige. Noen synes den ikke er så god. Andre mener maten er topp, sier jentetrioen.

Det er yrende liv og fargerikt på Heden. Fullt med paraplyer. Og tungemål fra hele verden. Det er mye å se på. Noen taiwanesere varmer opp i paraplyer. Et lag fra Mongolia får nesten alle spillerne utvist pga rått spill. En gjeng med gjennomvåte gutter fra Norge marsjerer og synger høyløytt – som om de var i den amerikanske hæren. Og innemellom alt dette en rekke strålende prestasjoner ute på banene.

– Hvordan var åpningsshowet?

– Helt fantastisk! Det varte kanskje litt lenge, men det var topp stemning, mye å se på og masse musikk. Fint å se alle landene som er med, marsjere inn.

– Hva gjorde dere etterpå?

– Vi var og spiste litt på byen og så gikk vi hjem til skolen. Måtte legge oss nokså tidlig siden vi skulle spille tidlig idag.

Cecilie, populært kalt Cezza, får av seg akupunkturnålene, som hun får av en mamma på laget. Sammen med de andre drar hun for å varme opp. Det plasker rundt bena til både henne og Marte og Ine når de setter kursen mot bane 13. Vi rekker bare å spørre om en siste ting:

– Hva er best med Partille Cup?

– I hvert ikke diskoteket. Det er kampene og det sosiale.

En times tid senere har jentene spilt strålende og slått Grue IL fra Hedmark. Avtalt et treningsoppgjør til høsten har de også gjort. Kult med noen nye motstandere og nye bekjentskaper. Så setter de kurs hjem til skolen de bor på. For en dusj, en matbit og en shoppingtur sammen med de andre lagvenninnene.

Vi takker for praten og ønsker dem lykke til videre i turneringen.