Hjem / Nyheter / Dag 3: LHK-lederne på Partille Cup 2007:

Dag 3: LHK-lederne på Partille Cup 2007:

Lagleder Ole Martin tester ut håndballhansken

Har med alt – også skiklister!
LHK 90s ledere har med seg utstyr for alle vær- og føreforhold under Partille Cup 2007. Denne gang har de kunnet droppe svampene og vannbøttene. Nå har det gått i tørkestativ, skotørrerere, skiklister og engangshansker!

Se bilder fra dag 1 og 2 her/fra dag 3-6 her Se video av her Finn resultater her Andre Partille Cup-artikler finner du her.

Lillestrøms ledere høster ros fra foreldre og spillere mens regnet øser ned under verdens største håndballturnering.

– De står på for spillerne fra morgen til kveld. De fortjener virkelig en blomst, både for hvordan de tar seg av spilerne og hva de har tatt med seg for at alt skal bli best mulig, sier foreldree som er med og følger kampene fra sidelinjen.

Slikt er godt å høre for en klubb.

Og fint er det også å registrere at lederkompetansen går i arv fra lag til lag.

– Vi har lært masse av proffene på J15 og J16 her nede. Når man ser hva de har med seg hjemmefra, skjønner vi at vi har en del å lære. Heldigvis har vi fått låne utstyr fra dem, og nå vet vi hva vi skal ha med oss neste gang, bekrefter Pål Bråthen, leder på J14-2.

Utstyrt for alt slags vær

For når regnet høljer ned hjelper det lite å ha den vanlige laglederkofferten og førstehjelpskofferten. Det holder ikke å ha tatt med seg bøtter, svamper og solfaktor for en bataljon med håndballjenter.

Nå gjelder det i stedet å få drakter og overtrekksdresser tørre på rekordtid. De må vaskes og tørres på rekordtid og i god tid før neste kamp. Og så gjelder det å få ballen til å sitte under kampene da. Den er kjempeglatt, enkelte lag stiller faktisk med arbeidshansker på banen!

På Lillestrøm HKs ledermøte på skolen torsdag kveld var det nesten så man var på forsøkslaboratoriet på NTH. Her prøvde en leder ut innkjøpte engangshansker med klister. Andre prøvde spesialtape på tre fingre med spesialklister på. Tips fra andre klubbers trenere ble også prøvd ut. Mange sverger for eksempel til rød Swix skiklister under slike føreforhold som er i Partille nå.

– Vi har vært ute en vinternatt før, så vi har plukket opp litt, sier de mest rutinerte og gliser.

Eksemplariske spillere

Hilde Kamphus fra styret er med som hjelpeleder på J14. Hun er imponert over hvordan alt har fungert under Partille Cup og hvor godt humøret er – uansett.

– Vi har hatt det kjempehyggelig sammen, sier hun.

Vi møter henne mens hun står og snakker med lagleder Pål Bråthen. De har nettopp tatt på støttebandasje på en spiller med vond ankel. En spiller som gråt fordi hun var sliten og hadde fått i seg for lite væske i de timene solen stekte, er også blitt tatt hånd om. For å være gode samtalepartnere, «leger», kostholdsrådgivere og «fysioterapeuter» er en annen del av lederjobben på en stor internasjonal turnering.

– Er dere slitne? Er det blitt noe søvn på dere?

– Jada. Første kvelden var jentene spente. Da var de våkne litt lenger og falt ikke så lett til ro. Men de andre dagene er det gått greit. De er kjempefine å ha med på tur. Eksemplariske, sier Hilde.

Det samme sier Pål, men han bor på lederrommet på skolen om natten, så der slipper han og organisere leggetidene og morgenvekkingen.

– Jentene er flinke. De følger med på beskjeder og gjør det vi sier.

– Hva gjør dere lagledere mest av under en slik turnering?

– Vi tenker tider, møtesteder og at vi får med oss alle. Det gjelder å være på rett sted til rett tid med alle sammen. Dessuten gjelder det å organisere mat og drikke og ta seg av spillerne.

Mange småskader

Litt bortenfor møter vi Ingrid Engh, lagleder på J14-1. Også hun er opptatt med å trøste slitne, halvskadede jenter. Det har vært en lang turnering. Mange kamper. Mange opplevelser. Hun husker hvordan det selv var å være ung håndballspiller på Partille Cup og ha mange kamper etter hverandre, være lenge oppe og gjennomgå intense dager med mange inntrykk.

– Vi har lånt ut spillere til J15. De sliter med skader også. Og J16 er bare såvidt nok spillere. Vi må hjelpe hverandre nå, sier Ingrid.

Gry Linnerud på J14-2 treffer vi med armene fulle av overtrekksdresser og bager.

– Slitsomt, men moro, sier hun og ler.

Hverken hun eller noen av de andre lederne synes å ha problemer med å jobbe frivillig og attpå til bruke ferien sin på å være med LHK 90 på turnering.

Hjelper hverandre

Både lagledere og trenere står på for Lillestrøm-lagene nesten 24 timer i døgnet. De hjelper til med tips om mulige motstandere for LHK-lagene som de har sett. Og de hjelper hverandre med avviklingen av kampene.

Etter at J16-kampene har vært over på en bane, har trener Ivar Gundersen tatt veien til Jan Skyrudsmoen på J14 og vært med på å coache frem spillerne der underveis.

– Moro, sier erfarne Ivar, som har vært med i LHK-90 siden starten og har vært med på mange turneringer.

Det har Trond Selbø, Bjørn Skjønhaug og Erik Wennemo på J14, Linda og Ole Martin Solheim på J16 også. De stortrives rundt på de 51 banene på kjempeanlegget i Gøteborg.

– Og når jentene gjør det samme, er alt bra. Selv om det regner, er det moro.