Hjem / Nyheter / Hummel Nordstrand Cup 18. august

Hummel Nordstrand Cup 18. august

Tredjeplass i gruppen
– Jeg er fornøyd med det jentene presterer i første omgangen mot Nordstrand. Dessuten beholdt de humøret, sier Linda, trener i Arnes fravær under første dag av Hummel Nordstrand Cup.

Første dag av Nordstrands eliteturnering foregikk i Oppsal Arena. Jentene hadde to uker med trening bak seg. Med mye vekt på styrke og innøving av nye trekk.

Puljen jentene hadde havnet i var tøff. Både Helset og Njård er i den desiderte eliten i årsklassen. Det var også Nordstrand i fjor, men laget sprakk på vårparten og de fleste jentene fulgte treneren sin til Hauketo – et lag vi senere møter i seriespillet.

I Oppsal Arena møtte vi med fullt lag minus keeper-Linda som alle ble glade for å høre har valgt å fortsette en sesong til. Også jentene som ikke har vært på trening ennå, møtte. Godt å se alle sammen igjen!

I første kamp mot Nordstrand (som stilte med J92-laget som vant Fredrikstad Cup og Bon Aqua Cup i sin årsklasse) så vi igjen det meste av det Arne og jentene hadde trent på. Kryss. Finter. Riktige bevegelser. Og vilje til å gå på mål. Flott også å se at jentene som ikke hadde vært på trening ennå, fikk det bra til. Jentene vant klart 25-20 og var rett før slutt oppe i syv måls ledelse. Nesten alle jentene noterte seg for scoringer. Marte N, Stine. Ine, Bettina og Cecilie banker inn de fleste

Også jentene selv var fornøyd. Særlig fornøyd var de med at de til og med at fått til et trekk som Arne sa han ikke regnet med at de fikk til ennå.

Lindas oppsummering: – Jeg er veldig godt fornøyd med denne kampen. Jentene gjorde alt de hadde fått beskjed om og som de hadde trent på med Arne.

Kamp 2 gikk mot Helset på ettermiddagen.

Forrige sesongs vinner av A-sluttspillet i regionserien, tapte vi med 12-32 for i serien i fjor og 10-24 i Bom Aqua Cup. Denne gang var de to beste spillerne deres borte. Til gjengjeld hadde de fått Fjellhammers tidligere nøkkelspiller, Thea Glasøe.

Etter en brukbar åpning, kom våre jenter bak med et par mål, og dermed var det gjort. Helset seilte i fra. Med større hurtighet. Bedre teknikk. Riktigere bevegelser. For oss stoppet det opp. Vi kom oss ikke hjemover i forsvar. Fremover stoppet angrepsspillet og feilpasningene florererte. 29-13 i Helsets favør ble sluttresultatet.

Lindas oppsummering: – Denne kampen er historie. Den glemmer vi. Det meste var galt. Jentene ga opp. Vi må lære å komme oss raskere hjem og være langt mer aggresive i forsvar.

Kamp 3 mot Njård.

Njård 2 var selvsagt Njård 1. Papirtrikset brukes tydeligvis fremdeles.

Njård-jentene hadde åpnet med 14-14 mot Helset og vist at de absolutt ikke var noe dårligere. Og i kampen mot oss gir de alt for å vinne med 16 mål eller mer. Klarer de det, vinner de puljen og slipper å møte Vollen først i A-sluttspillet.

Men det er vi som starter OK. Lagene spiller nokså jevnt de første minuttene. Njård leder riktignok med et par mål, men vi viser ok angrepsspill og scorer et par, vi også. Så bommer vi, de scorer i stedet, og dermed er det gjort. Vi begynner å fomle, gi vekk ballen, og lar de kontre uten at vi gir alt for å henge med dem tilbake i forsvar. Målene renner inn. Jentene følger ikke med hjemover. 4-15 ved pause. Sifrene er stygge.

I 2. omgang går det bedre. Linda har gitt alle en høylytt reprimande i pausen. Forlangt full innsats bakover. Hvis ikke er det rett på benken. Flere tar ansvar og scorer. Vi leder 2. omgangen og har pyntet litt på de styge sifrene. Men innemellom går alt i stå igjen. Mot slutten, med et par utvisninger, renner det inn bak Jeanette i LHK-målet. Likevel vinner Njård 2. omgangen bare med 7-6. Sluttresultaltat: 12-26.

Lindas oppsummering: – Denne kampen er variabel. I deler av 2. omgangen spiller vi brukbart. Men vi må bli mer aggresive i forsvaret og være raskere hjemover. Njård kontrer inn flere akkurat som Helset gjorde. I denne kampen er det også litt tendenser til at man overlater ansvaret for å score til sidemannen. Det må det bli slutt med. Alle må tørre å gå på mål. I denne kampen er det grunn til å fremheve Stine. Hun står på gjennom hele kampen og gir alt uten respekt for motstanderen.

Etter dag en er det klart at vi er på tredjeplass i puljen. Det betyr at det blir B-sluttspill i morgen. Vi skal møte vinneren av Degernes og Nordstrand klokken 16 og er klar for semifinale i B. Vi gleder oss til å se jentene spille. Det var moro med kamp igjen. Og vi så mye bra av jentene innemellom. Spesielt i Nordstrand-kampen.