Hjem / Nyheter / Damelagstreneren etter to kamper:

Damelagstreneren etter to kamper:

– Skal slåss om opprykk
-Vi er i rute, sier dametrener Jon Dobloug. Etter to kamper ligger laget på 4. plass. Det har blitt ett tap og en seier. Begge kampene har vært mot to av puljens vanskeligste motstandere. Årets mål: Å slåss om opprykk.

Her oppsummerer Jon kort kampene så langt:

– Vi har tapt en kamp. Det var mot Ull/Kisa 2. Det var ikke noe problem. De visste vi var sterke. Både Ull/Kisa og Fjellhammer kan sette inn spillere fra høyere divisjoner. Det gjør de litt uberegnelige. Vi lå under 10-2 etter 10 min. Så holdt vi dem i 50 min etterpå. Det var jeg fornøyd med.

– I neste kamp ventet Fjellhammer IL 4. Problemet med dem er at de også kan ha overraskelser på lager i form av spillere som vanlgvis spiller høyere i divisjonssystemet. Vi tapte begge kampene mot dem i fjor. Men denne gang vant vi. Og de stilte med 2. divisjons-keeperen sin fra i fjor. Jeg var på forhånd redd dem. Men vi storspilte og det var vi som hadde den beste keeperen. Det stod 11-2 ved pause. Til slutt vant vi med 15 mål!

Før sesongen fastslo Jon og jentene at årets mål var å kjempe om opprykk. Etter de to første kampene ser Jon ikke noen grunn til å revurdere sesongmålet.

– Vi er i rute, vi skal greie å være med i opprykkstriden i år, sier han.

Han er klar på årsaken til at Lillestrøm-jentene har startet sesongen bra:

– Det er flere på trening, vi trener godt. Vi har dratt frem gode gamle tips og treningstriks som hjalp meg til å bli norgesmester en gang. Vi har hatt god steam fra før ferien og det har også vært bra etter ferien.

Hvor stor er stallen din?

– Vi er blitt så mange faktisk at vi må ta ut 14 spillere til kampene, det er noe helt nytt. Og det er bra. Vi er mellom 12 og 18 på treningene. Totalt er 18-19 spillere med på damelaget i år.

– Du hadde forventninger til de unge du fikk opp fra J18 før sesongen?

– Vi har 6 fra J18 i fjor, de har falt godt inn i laget.

– Hva med keeper-situasjonen? Ryggskader truet med å sette den ene keeperen utenfor?

– Ja, hun er desverre borte. Vi har 1 ½ keeper nå. Guro kommet opp fra J18. Hun gjør en kjempejobb for oss. Holder bra nivå. Siri, også fra J18, er opptatt med jobb og får ikke vært med så mye, derfor sier jeg at vi har 1 1/2 keeper. Men hun gjør også en bra jobb når hun kan være med.

Jon tror at spillerne hans nå får betalt for å ha jobbet hardt over tid:

– Jeg tror at det begynner å gi resultater at vi har drevet med litt bevisste ting. Ting tar tid, men nå kommer det. Jentene er blitt sikrere på hverandre og da går alt mye bedre. Men fortsatt har vi mye å jobbe med. Det krever fortsatt tid før vi er der vi skal være.

Litt om den videre sesongen?

– Vi har 6 tøffe kamper i serien, de andre motstanderne bør vi slå. Det er vi gode nok til. Vi var med i Trøgstad-turneringen nå etter sesonngstart. Vi spilte mot tre 4 div lag, deriblant et lag som ble nr 4 i 4 div. Vi holder dem 15-15. Uten keeper.

Jon mener at jentene er gode nok for 4. divisjon.

– Men det det er ikke lett å gå opp, likevel. Så lenge det er klubber som har førstelag høyt oppe i systemet og vi spiller mot 2. og 3.lag. Du vet aldri hvem de setter inn i kampene mot oss. De kan bytte så mye. Derfor er det en bragd hvis vi klarer å rykke opp i år.

– Dere seiler i medvind, men det kunne vært flere tilskuere på kampene deres?

– Ja. Men vi har en bra dialog med styret. De har satt opp noen plakater foran kamper. «Følg LHKs ferd mot 4 div». Det er veldig bra.

– De nesteldste jentene, J16, har vært og sett på dere også?

– Ja, og det er bra. De har noe å lære gjennom det å se på oss. Jeg har også sagt opp at vi skal forsøke å spisse noen kamper. Vi kan ha en treningsamling sammen. Det er ingen som er utlært og det kan være bra å prøve noe slikt, sier Jon.

Da vi ringer og gjør intervjuet er han på forretningsreise i Tyskland. Det er ikke bare håndball det går i for den tidligere Fjellhammer-profilen. Men han trives og liker det han holder på med i LHK-90.

– Ja, jeg synes LHK-90 driver bra. Det er en positiv klubb. Det drives riktig, selv om det også er noe å lære. Derfor har jeg sagt ja takk til å bli med i sportslig utvalg i år. Jeg trives veldig bra, slutter Jon.