Hjem / Nyheter / Klubben har 8 kvotedommere og 6 laugsdommere

Klubben har 8 kvotedommere og 6 laugsdommere

Årets dommere: En herlig gjeng!

I år som i alle tidligere år så har vi en herlig gjeng med dommere. Våre dommere teller i dag 14 stk. Det er 8 kvotedommere og 6 laugsdommere.

Pga. de nye sperrereglene til Region Øst, så har vi valgt å velge opp kun de dommerne som vi må ha som kvotedommere ihht. antall lag oppmeldt fra J/G 11 og oppover. Resterende 6 laugsdommere blir brukt som ”reservebenk”.

Reglene i år er nelig veldig forandret. Dommerne får nemlig ikke lov til å sperre dager selv. De får i utgangspunktet 1 frihelg pr. mnd. Tidlgere så fikk dommerne lov til å sperre av dager som ikke passet. Men etter det vi når erfarer, så skal RØN ta opp dette til vurdering etter denne sesongen, så vi håper det går tilbake til det gamle.

Vi har allerede hatt flere av dommerne ute på oppdrag de to siste helgene. Det har vært dømming fra J8 og opp til 6. div. damer. Vi får bare skryt når det gjelder våre dommere. Det er kjempegøy å høre når vi er rundt omkring på samlinger og seminarer og alt vi hører er godord!

Når det gjelder samlinger, så har de eldste (de over 18 år) vært på en dommersamling i Danmark og de under 18 år har vært en weekend på Sørmarka. Etter hva vi hører, så har det vært veldig vellykket!

Før jul håper vi at vi får dratt i gang et nytt dommerkurs. Alle på J15 skal på kurs og hvis det er noen voksne som vil være med, så er det bare å si i fra. Kurset går over tre kvelder + praksis. Det er bare å spørre de dommerne som vi har nå og jeg er sikker på at dere får dette svaret: DET ER KJEMPEGØY Å VÆRE DOMMER!