Hjem / Nyheter / Klubblederen om sesongstarten

Klubblederen om sesongstarten

– Godt fornøyd
– Vi har fått på plass alle sponsorer, trenere og ledere. Alle lag har fått nye drakter, lederne har fått nye overtrekksdresser. Dessuten har vi fått arrangert treningshelger tematuerning med 55 lag. Kubbleder Svein O. Solberg er godt fornøyd fornøyd med sesongoppstarten i høst
.

Sesongen startet rekordtidlig – hallen åpnet for trening allerede i begynnelsen av august. Siden er det gått slag i slag frem mot seriestart nå i september og oktober.

Ledere og frivillige på alle plan har nedlagt mange timers innsats. Og nå er det full rulle uken i gjennom med trening og kamper, dugnader og sosiale fellessamlinger.

– Hva har tatt mest tid for dere i styret?

– Sponsorarbeidet har tatt mye tid. Å få på plass strukturen rundt alle lagene likeså. I tillegg har vi jobbet med det arrangementmessige. Vi har hatt tematurneringer og fordelt dugnadsvaktene i hallen.

– Dere søkte i sommer etter ny trener for allidretten?

– Vi gikk ut og søkte etter trener. Og vi fant den rette. Vi har ansatt Helen Eriksen, tidligere LHK-90 spiller. Hun tar den yngste gruppen – 6 åringene – en time i uka på Kjellervolla.

– Det betyr at dere har satset på å bedre tilbudet til de aller yngste?

– Ja. Lise Rydje og Anne Gommerud fortsetter, men konsentrerer seg om den eldste gruppen, de som trener håndball og spiller Loppetass-turneringen. Dermed er det totalt tre som tar seg av de yngste i LHK-90. Det er vi fornøyd med.

– Hvordan har det gått sportslig i sesongstarten?

– Alle lagene i gang med seriespillet, bortsett fra gutter 10. De starter om noen uker. Helt oversikt har jeg ikke. Men J13 oppnådde knallresultater i tematurneringen i Skedsmohallen. Og vi har også kommet i gang med hospitering der det har ligget til rette for det.

– Det har fungert bra?

– Ja, J13 hospiterer litt på J14-nivå, de tok en seriekamp i forrige serierunde på J14-3 og vant. J12 spilte også temaserie for J13 nå nylig. Dessuten har en spiller fra J15 vært med på J16. Erfaringene har vært veldig bra.

– Vil dere fortsette med dette?

– J14 har tre lag. Men de er litt få. Så det vil bli en spleis mellom J14 og J13. Vi løfter spillere opp et årstrinn i stedet for å avlyse et lag. fra serien Da går laget rundt og vi får løftet de beste jentene opp et nivå, så de får noe å strekke seg etter. Det er i tråd med det vi ønsker. Vi vil se etter muligheter for å gjøre det samme på de lag der dette er naturlig.

– Hvordan løser dere alle kampene i forhold til trenere og ledere?

– Gjennom dugnadsinnsats. J14-1 og 14-2-treneren pluss J13-treneren er med. De tar laget på turnusordning.

– Ellers gjør damelaget det bra?

– De er oppe og kjemper om opprykksplass i 5. divisjon. De trener godt og er i fremgang. Så det er bare å komme å se på. Oppfordringen går både til spillere og andre.

– Det har skjedd flere organisatoriske ting?

– Visst. Vi har blant annet revidert klubbhåndboken. I denne står alle retningslinjer for klubbens virksomhet, det er beskrivelser av alle roller og funksjoner og skal snart legges ut på nettet.

– Dere har laget en ny brosjyre også, hører vi?

– Vi har de siste sesongene laget en brosjyre. Den deles ut i hallen og til alle spillere. Her ønsker vi også både nye og gamle medlememmer velkommen til en ny sesong. Brosjyren er trykket opp og sendt ut på alle lagene nå nylig.

– Hva med status på dommerarbeidet? Det er noen klubber som har slitt i år og har fått bøter fordi de ikke stiller nok kvotedommere?

– Vi skaffet nok dommere. Defor har vi ikke fått bot heller. Vi har gjort et bra rekrutteringsarbeid. J15 går på dommerkurs hvert år. Det hjelper oss med å skaffe dommere.

– OK, Svein, det var litt av det dere har drevet med i klubbledelsen i det siste. Til slutt: Hva står på agendaen fremover?

– Det er mye, men mest i fokus akkurat nå er det videre inntektsarbeidet for 2008. Selv om sponsorene er på plass og vi har økt inntektene fra tidligere, må vi fortsatt jobbe hardt med å skaffe flere inntekter. Bortfallet av spilleinntekter merkes godt. De utgjorde tross alt flere hundre tusen kroner.