Hjem / Nyheter / Prinsesse Martha og 1100 utøvere til Skedsmohallen

Prinsesse Martha og 1100 utøvere til Skedsmohallen

LHK-90 arrangør for Landsturneringen 2008
Siste helg i august neste år blir det stor idrettsfest i Skedsmo – med LHK-90, LSK og Skedsmo Fotballklubb som arrangør. Går alt etter planen vil prinsesse Martha Louise åpne Landsturneringen 2008.

Landsturneringen er et kjempe-arrangement for psykisk utviklingshemmede i fotball og håndball. For bare et par uker siden arrangerte Stavanger 2007-utgaven. Et eventyrlig arrangement som LHK-90s arrangementsjef Kari Larsen ble imponert over. Prinsesse Martha Louise, som er handicapidrettens høye beskytter, var aktivt til stede og lot seg imponere av alle prestasjonene spiortslig.

Går alt etter planen vil også prinsessen komme til Skedsmohallen i august neste år for å se mer håndball og fotball der.

– Det er rart å tenke på at det er vår tur neste år, sier Kari Larsen.

Se videointervju med Kari her.

Ove 1100 deltakere

Over 1100 deltakere deltar i arrangementet som er Nordens største i sitt slag og kan minne om Paralympics, bare at det nå dreier seg om fotball og håndball.

Lag med ledere og supportere fra flere land vil komme til Lillestrøm, Lillestrøm og Skedsmohallen. De skal innkvarteres på hoteller i området, de skal busses frem og tilbake til arenaene, det er åpnings og avslutningsseremoni og stor bankett.

I tillegg står selvsagt det sportslige i sentrum.

– Kort sagt er det et kjempearrangement. Det kommer til å kreve mye av oss alle i klubben. Det kommer til å bli organisert et stort dugnadsapparat, sier Kari.

Hun ber derfor alle som er ivolvert i Lillestrøm HK belage seg på å gjøre en innsats siste helg i august neste år.

Planleggingen i gang

På samme måte som Lillestrøm Sportsklubb og Skedsmo Fotballklubb er det, er LHK-90 og Kari Larsen i full gang med å planlegge neste års arrangement. Nylig hadde klubbenes representanter komitemøte. Der planla man hvordan man skulle samarbeide med lokale myndigheter, hoteller osv.

– Vi bør blant annet få opp et nettside og lage en brosjyre som presenterer arrangementet, Skedsmo og byen vår, sier Kari.

Se nettsiden som Landsturneringen i Stavanger har hatt her.

Det er snart to år siden at Skedsmo Kommune ble bedt om å påta seg Landsturneringen for handicappede i 2008. Kommunen har etter det innledet samarbeid med de tre store særklubbene om det arrangementtekniske. Til sammen skal det munne ut i et flott arrangement som markedsfører kommunen og idretten på en bra måte.

– Det kommer mer info etterhvert. Men det er fint at folk blir klar over når dette er og belager seg på å gjøre en liten dugnadsinnsats akkurat den helgen, slutter Kari.