Hjem / Nyheter / J91 – Askim: 25-14

J91 – Askim: 25-14

-J16 på vei fremover
J91-laget vant 25-14 over Askim i Fethallen søndag. En vel fortjent seier og høstens første i serien. – Vi er på vei fremover, konstaterte trener Arne Sæther etter matchen. Laget ligger på 5 plass på tabellen.

Kampen var skrudd frem til 10.40 på formiddagen, hvilket betyde at det ble en tidlig morgen, ikke minst på gjestene fra Østfold. De ble møtt med en iskaldt hall og en billettpris på 50 kroner, hvilket er 10 kroner opp fra i fjor. Men stemningen var god, og etter en runde med oppvarming og prat før kampen, var det duket for nok et oppgjør mellom de to J91-lagene. Sist de møttes i seriekamp, i februar, vant LHK-90 23-16 i Skedsmohallen. I høst har laget tapt, men mot Kråkerøy i siste serierunde ble det bare med fire mål.

1. omgang:

Jentene stiller i de nye bortedraktene. De ser kjempebra ut. Numrene på spillerne er ulike, det ble visst noe krøll fra produsenten og Comets side. Men det gjør ikke noe. Det er spillet som taller. Og fra minutt en tar jentene fra Lillestrøm kommandoen. Vi stopper Askim i forsvar, Siri dunker inn det første målet og rett etterpå følger Bettina, Ine og Cecilie opp. Askim ypper seg, kniper innpå til 3-2, men så øker vi til 7-2. Så senker vi tempoet ned på Askims nivå og gjør en del rare feil. Dessuten klarer vi ikke å stenge av strekspilleren til de rødhvite Askim-jentene. Vi tillater dem å komme opp på 8-8 etter 18 minutter. Men så fester vi grep igjen. Bettina, Cecilie, Ine og Marthe pøser inn fire mål. Ette de første 25 minuttene står det 12-9 til Lillestrøm.

2. omang:

Arne og jentene har benyttet pausen godt. Ennå klarere enn 1. omgang tar jentene kommandoen. De går rett opp i 15-9. Det går 10 minutter før Askim scorer. Siri blir utvist, Askim reduserer, men likevel vinner vi undertallspillet 2-1. I 2. omgang klarer jentene å stanse innspillene til Askims strekspiller og forhindre henne og løpe på innsiden av forsvaret. Fremover er vi ujevne, men vi spiller oss frem til mange sjanser. Askim akkurat i dag hvert fall, er på langt nær det sterkeste laget vi har møtt, og vi rykker i fra. Marthe, Maiken, Ine, Cezza, Stine og Siri lager mål. Bettina bøtter inn flest. Til slutt blir hun kampens toppscorer med 10 mål. 25-14 står det på tavlen da sluttsignalet går og dommerne peker mot garderoben. Det betyr at vi denne gang vant med 11 mål mot dem, fire mål mer enn seieren sist gang.

Laget: Jeanette, Ine, Cecilie, Veronika, Bettina (dagens kaptein), Stine, Siri, Maiken, Marthe. (Også langtidsskadde Elisabeth var med – på benken)

Etterpå sa jentene:

– Moro, bortsett fra på slutten av første omgang. Da rota vi en del. Vi spilte best i starten og i 2. omgang. Det var deilig med en seier igjen.

Trener-Arnes oppsummering etter matchen:

– Vi startet slik vi pleier å gjøre, nemlig bra, så stuper vi litt utover i omgangen. Det hjalp med en prat i pausen. Da fikk vi justert oss litt. Vi fikk stengt streken deres. Det var det som det dreide seg om i denne kampen. Resten hadde vi full kontroll på.

Arne sier at han vil at jentene selv skal se hva motstanderen kjører på, og så bli enige om hvordan de skal stanse dem.

– Her og nå har jeg ikke kontroll på hvor mange personlige feil vi gjør. Men når motstanden er som den er idag, trenger vi ikke score på hver eneste sjanse. Vi blir ikke så fort straffet for det som vi gjør når vi møter sterkere lag. Og vi slipper bare inn fem mål etter pause. Når du ikke slipper inn mer enn fem mål, taper du ikke.

– Hva er du mest fornøyd med?

– Jeg er mest fornøyd med forsvarsspillet. Og at de begynte å sette rullene. De kunne jo rullet hele denne matchen egentlig, men det er ikke så lett å få dem inn når vi bare er 8-9 på trening.

Arne sier at vi ikke de ikke får trent så mye på systemene som man kunne ønsket når det er så få på laget. Derfor er jentene ikke supergode i etablert angrep. Men rullene begynner å sitte og denne kampen var et klart skritt fremover i forhold til det man har trent på, avslutter treneren.

Vi ønsker jentene lykke til videre.

Bilder fra kampen finner du her, diskutere matchen, eller sende hilsener, kan du gjøre her.