Hjem / Nyheter / Ole-Martin noterer alt som skjer:

Ole-Martin noterer alt som skjer:

– Statistikken viser positiv tvikling
Hver kamp sitter Ole-Martin å noterer alle mål, assists, tekniske feil og andre opplysninger som kan være nyttig informasjon for Arne når han vurderer jentenes utvikling. Les noe av det Ole-Martin har erfart ut fra statistikk-notatene så langt i år.

– Mot Ull/Kisa nå vant vi 24-17. Vi hadde 46 angrep – litt mer enn normalt. Scoringsprosenten var noe høyere enn den har vært i det siste. Vi fikk med andre ord bedre uttelling.

Ole Martin sier at han ser at Arnes opplegg begynner å sitte.

– Vi får til flere overganger. Vi kjører overganger i overtallspill. Det har vi snakket en del om. Jeg har sett det på trening lenge. Jentene har begynt å få til de nye tingene. Og de har turt å prøve. Men de har ikke fått det til i kamp. I de to siste kampene har vi sett mer og mer også i kampsituasjon.

Jentene varierer en del i prestasjonene fra kamp til kamp, naturligvis avhengig av motstanderen

– Som så ofte før mot gode lag, gjør vi en knall førstreomgang mot for eksempel Hauketo. Så begynner jentene tydeligvis å bli slitne i hodet. Og da gjør de feil. Småfeil først, så senere litt større feil. Og da rykker de andre i fra. Der ligger forskjellen på oss og lag som Hauketo. Selv om vi har trent en del kondis denne sesongen, har de ennå bedre kondis og de er bedre trent. Men mot ikke fullt så gode lag som Askim og Ull/Kisa er det vi som er som Hauketo og Vollen. Da er det vi som står løpet ut og er litt bedre enn motstanderen. Da gjør vi færre feil, de gjør flere.

Ole Martin mener han ser ut fra statistikken at vi også har nytt godt av kondistreninga til Arne. Vi står kampene bedre ut nå. For eksempel vant vi med flere mål mot Askim enn sist vi møtte dem. Vi vant også med flere mål enn vi har gjort på lenge mot Ullkisa.

– I hele tatt synes jeg de siste to kampene tyder på at treninga til Arne har gjort underverker. Alle tegnet seg på scoringslisten mot Ull/Kisa, også, det er bra.

Ole-Martin er den som kan se aller best av alle hva som skjer med jentene. Han følger tros alt Arne og laget på hver trening.

– Ja, jeg ser utviklingen tydelig. Jeg tror Arne får rett i det han sa tidligere om at det at når vi har passert jul, skal ting begynner å sitte litt mer. Jeg tror kanskje noen av jentene syntes enkelte ting var kjedelig i strarten. Men når de nå begynner å få til saker, tror jeg de også skjønner hensikten med treningene de hadde. De klarer nå å spille seg frem til flere, bedre og mer varierte sjanser. De får også større tempo på ballen. Bedre uttelling på skuddene også.

Ole Martin har studert seriesammensetningene og tror det blir ett A-sluttspill og to b-sluttspill i år. De tre første på tabellene i de ulike puljene går til A, 15-16 lag går til B-sluttspill. Det betyr at 5-8 lag i hver pulje. Tre beste i A-
sluttspillet.

– Kråkerøykampen skulle vi vunnet. Siden vi ikke gjorde det, må vi plukke godt med poeng i de neste kampene hvis vi skal komme i A-sluttspillet. Kampen mot Ås blir en nøkkelkamp. Det laget kjenner vi ikke så godt. Ut fra tabellen og kampresultatene ser det ut som et jevngodt lag med vårt.