Hjem / Nyheter / Her er vinnere av Baldus Cup 2008:

Her er vinnere av Baldus Cup 2008:

– Slik tok vi pokalen hjem!
– Pokalen skal hjem til Lillestrøm, skrålte tilskuerne i Håkonshallen. Ute på banen storspilte j95-jentene. Faaberg ble feid av banen 11-5. – Helt konge, sa en stolt trener Svein Risberget etterpå. Trykk på bildet for å få lagbildet større.

I den innledende puljen vant jentene 10-7 mot Oppsal. Så gikk de på en smell med 7-9 mot Bjørndal.

Men deretter gikk det slag i slag. Først 10-2 over Meldal, så 11-4 over Surnadal, 11-3 over Oppegård og 10-1 over Langhus.

Dermed var jentene klare for semifinale. Mot sterke Rygge.

Her forteller Svein om kampen:

– Vi hadde studert dem. Så at de passet oss ganske godt spillemessig. Jentene tro derfor til fra start og tok raskt ledelsen. Vi ledet 3-0. Men så kom Rygge mer med etter hvert. Akkurat som de hadde gjort i kampene før. Til slutt stod det uavgjort ett minutt før slutt. Så kjørte vi polakktrekket vårt. Da fikk vi spilt fri kanten. Det var 30 sekunder igjen. Og kanten vår satte ballen i mål. En enorm lettelse.

Og Sveins jenter var glade. Men fremfor alt ordentlig utslitt. Det var tårer, det var glede, alt på en og samme tid.

– Vi fikk roet dem og ladet opp på nytt. Hadde erfaringen fra Fredrikstad Cup i fjor i mente. Da kom vi til semien. Og så kjørte vi på sjokolade. Det funket dårlig. I år satset vi derfor på bananer og sportsdrikk i stedet. Det var tydeligvis en mye bedre blanding. Jentene hentet seg inn igjen og fikk også tenning av atmosfæren da de marsjerte inn til finalekampen, forteller Svein.

I finalen var det høytidelig innmarsj. Og Haakonshallen var full av folk. Det var finalespill på tre baner. Og en stor skare med Lillestrøm-tilhengere. En nesten elektrisk stemning.

Svein forteller om selve finalen:

– Vi gikk opp i 2-0. Kom godt i gang. Men så reduserte Faaberg. Det var jevnt. Vi fulgte hverandre til 5-5. Men da begynte spillet å gli bedre for oss og vi rykket i fra. Vi kjørte oå med våre formasjoner og kontringer. 11-5 endte matchen med. Det var nesten utklassing på slutten. Faaberg var et bra lag men fant aldri ut av forsvaret vårt.

Faabergtreneren sa det etterpå. Jentene hans hadde spilt veldig bra hele turneringen. Men de maktet aldri å finne ut av spillestilen til Lillestrøm.

Hva sier så Svein om seieren?

– Det er veldig stort. Det va med over 250 lag fra Norge, Sverige og Danmark i Baldus Cup. Så det er en ordentlig turnering. Tror det var 28 lag med i vår klasse. Vet ikke om det er første gang LHK har vunnet en så stor turnering. Vi er kjempefornøyde og ser fremover nå. Det er klart.

Lillestrøm J95 har hatt en bra sesong i år. De har slåss i toppen i serien med Nit/Hak, Skedsmo og Fjellhammer og endte på 2 plass med det ene laget. Det andre gjorde også sine saker meget bra og endte nest øverst i sin serie, de også.

– Hva nå?

– Bon Aqua Cup på Fjellhammer blir det neste. Det er i slutten av mai. Jentene har fått blod på tann. Så det blir moro. I august satser vi nok på Scancinavium, den nye turneringen til Fjellhammer hvor man skal satse på å få med internasjonale lag.

– Hva med neste sesong?

– Vi har fått flere nye spillere. Dermed kan vi stille med to lag også da. Vi er 19 spillere for tiden, avslutter Svein, men som antyder at han har flere spennende planer på gang for jentene sine.

Se fantastiske bilder fra seieren hos avisen Gudbrandsdølen ved å klikke her.