Hjem / Nyheter / J91 nådde 1/8 finalen i Baldus Cup 2008

J91 nådde 1/8 finalen i Baldus Cup 2008

Variabel turnering
En god kamp mot Gjøvik/Vardal, mer variabelt i de andre matchene. Baldus Cup 2008 endte med 1/8 finale for J91-jentene. Men Fair Play-prisen, den tok vi glatt.

Baldus Cup er en hyggelig turnering alle jentene har gode minner fra. Hele klubben er samlet, bor på skole og hygger seg. 91-jentene husker også det som den siste turneringen de spilte for Skedsmo, da Skedsmo gikk bort og holdt på å slå Vollen ut av finalen.

Hvordan går det i år?

LHK-90 – Rygge 7-12
Jentene er tente. For tente? Bra med fra starten. Men målene kommer ikke. I stedet scorer Rygge. Vi kniper innpå igjen og setter 3-3, før det virker som vi igjen blir nervøse og usikre. Vi brenner 4 straffer, de scorer på sine, får et par utvisninger, og så rykker de i fra. Dermed havner seieren hos Rygge-jentene. 12-7.

LHK-90 – Slitu 9-9
SLitu er et lag vi også har møtt flere ganger. De har vunnet, men de siste gangene er det vi som har tatt poengene. Det blir en variabel kamp. Tidvis spiller vi godt, andre ganger vi litt for tafatte på motstanderens mål, dessuten blir det noen personlige feil. Og dermed ender oppgjøret uavgjort 9-9. Begge lag er sikkert like misfornøyd med det.

LHK-90 -Gjøvik/Vardal 12-7
Den antatt beste motstanderen i gruppa. Men jentene har snakket sammen og er innstilt på å gi jernet. Vi setter grep, går opp i ledelsen 1-0. Gjjøvik/Vardal imponerer ikke – i hvert fall ikke i denne kampen. De scorer noen mål, men hele tiden er det vi som er aggresive. Arne er fornøyd og smiler rått da noen av trekkene man har trent masse på, går inn. Blant annet en fin backovergang. 12-7 vinner jentene til slutt. Overbevisende. Nå blir det spennende videre..

LHK-90 – Oppegård 1 13-7
I 2006/2007 sesongen møtte vi Oppegård to ganger. En gang slo vi dem. Den andre tapte vi på målstreken. Men siden da har Oppegård vært et A-sluttspillag og vi et B-1. Har det gjort utslag? I starten er det stort tempo og lagene følger hverandre. Vi leder, de utligner, går opp i ledelsen, men så tar vi det igjen. Etterhvert gjør vi noen personlige misser og vi bommer på noen angrep som blir kostbare. Dermed overtar Oppegård 1 ledelsen. Og vi faller litt sammen. Til slutt er det forskjell på lagene. 7-13 blir tapene. En bra kamp av Oppegård, men som ikke imponerer like mye i kvartfinalen og blir slått ut. Etter Baldus ble laget slått sammen med junuorlaget til Oppegård og lagets mangeårige, dyktige trener Jan Arnesen ga seg.

Trener Arne Sæther mener at Baldus Cup viser at jentene har en del i seg, men at det er klasseforskjell med de aller beste. Vi har et stykke å gå om vi vil heve oss mot dem, og det koster arbeid.

– Jentene må være villig til å trene knallhardt en periode, ikke minst fysisk og med kondisen. Når de først har klart å komme opp på det riktige nivået, er mye av jobben gjort. Da er det lettere å holde den gode formen vedlike. Spørsmålet er om jentene vil ha det så vondt som det kreves en periode for å få det bra etterpå.

Etter en kort ferie starter oppkjøringen mot Partille. Da er det tid for løpeturer i Oksefjellet igjen. Tøffe økter som skal heve jentene fysisk. I mellomtiden har de fått egentreningsprogram som de skal følge. Og i sum ble Baldus Cup nok en fin turnering. Jentene hadde det hyggelig dessuten og fikk med seg en seier: De vant Fair Play-prisen. Og laget en knall Hip Hop-sang om dommere og Fair Play.

Dermed ble de kalt opp på scenen, gjorde en felles fremføring, og siden fikk de premier.