Hjem / Nyheter / Bli med på webkurs 27. august:

Bli med på webkurs 27. august:

Nettmester på to timer
Onsdag 27 august vil LHK-90 arrangere web-kurs. I løpet av to kveldstimer vil trenere, lagledere, spillere og andre støttepersoner ha lært å legge ut nyheter og bilder på klubbens lagsider. – To velanvendte timer som ingen lag bør gå glipp av, sier LHK-90.no’s Erik Sønstelie.

Kurset vil finne sted hos Norges Varemesse i Lillestrøm . Meld deg på ved å klikke her. På kurset lærer du det du trenger for å få en levende lagside.

Erik har jobbet med klubbens nettsted i halvannet år. Han mener frykten for data er det største hinderet for aktivitet på lagsidene. Trenere og ledere tror de ikke har tid, at det er for vanskelig og tidkrevende.

– Når de har gått kurset, blir de overrasket over hvor lett det er. Det skal virkelig ikke mye til for å få lagt ut litt. Og spillerne setter pris på det. Nettsidene bygger lagfølelse og engasjement, sier han.

LHK-90s nettsted startet opp i 2001. Fra bare noen titalls klikk hver dag har bruken av nettstedet vokst. Rekorden var i mars i fjor med 12 900 visninger. Siden er besøkstallene gått litt opp og ned. Nå ligger tallene på cirka 4100 visninger i måneden.

– Der er tidvis litt stille på nettstedet. Aktiviteten er for personavhengig. Og på lagsidene skjer det så godt som ingen ting, sier Erik.

Han håper mange vil melde seg på kurset 27 august.

Et levende nettsted bygger både lag og klubbfølelse og er viktig for å fortelle om klubbens aktivitet. Lhk-90.no er også verdifullt i forhold til sponsorer.

I klubbhåndboka står det også at alle lag skal ha nettansvarlige og at nettsiden skal være lagene og klubbens primære kommunikasjonskanal.

Inntil kurset 27. august er avholdt i høst kan tekst og bilder sendes pr e-post til webredaksjonen (esonstel@online.no) eller via MMS på mobiltelefon (90548977).

Erik har også noen tips til hva som kan lønne seg å ha på siden:

– Smått som stort kan være like bra. Et bilde eller tre linjer fra en trening eller en løpetur er topp. Lager du et kampreferat, trenger det ikke være så langt. Fem seks setninger går greit. Om du da ikke vil slippe reporteren i deg helt løs, det er selvsagt ennå bedre, sier Erik.

Han mener det lagsidene bør ha referat fra alle kamper og i hvert fall alle høydepunkter; det være seg turneringer man er med på, et artig fellesarrangement eller store kamper som man har spilt.

Gode bidrag som angår hele klubben og som sendes inn eller som leggges ut på lagsiden, publiserer vi på klubbens førsteside.