Hjem / Nyheter / LHK-90 arrangerer Møbelringen Cup 23. november 2008:

LHK-90 arrangerer Møbelringen Cup 23. november 2008:

Foto: Norges HåndballforbundVerdens beste i Skedsmohallen
Norges kvinnelandslag i håndball møter verdensmestrene Russland i Skedsmohallen! Datoen er søndag 23. november og anledningen er Møbelringen Cup. – Vi gleder oss stort, sier Odd Granerud i Lillestrøm HK.

Norges Håndballforbund har gitt LHK-90 det ærefulle oppdraget med å avvikle den kanskje mest severdige og tøffe bataljen av alle i populære Møbelringen Cup.

Turneringen i år har et ekstra poeng ved seg. Det blir for flere av landene første mulighet til å revansjere seg etter OL i Bejing. I tillegg er det siste oppkjøring før VM i desember.

– Det kommer til å bli kjempestemning. Vi håper og tror på stor oppslutning om kampen fra folk på Romerike. Dette blir en fin anledning til å få se noen av verdens beste håndballnasjoner møtes, sier Granerud.

– Hvordan har det seg at vi har fått dette arrangementet?

I 2004 sendte vi brev til Norges Håndballforbund. Vi fortalte at vi hadde hatt herrelandskamp og at arrangementet hadde gått bra. Defor ønsket vi oss neste gang en damekamp med «trøkk i». Og det må vi få lov å i at det kan bli 23. november.

– Hvor mange tror du kommer?

– Hele Romerike bør kjenne sin besøkelsestid. Vi har budsjettert med 3000 tilskuere. Vi har klart å få så mange inn i hallen for noen år siden. Jeg tror faktisk det er mulig å få 4000 mennesker i Skedsmohallen. Husk: Vi snakker om Norge – Russland. Og håndballjentene våre er populære. Det vet vi.

– Det blir et stort arrangement for klubben?

– Det blir det. Det blir mye moro. Klart det er en stor utfordring for klubben. Men det fikser vi. Dette har vi klart før.

Kampene i Møbelringen Cup som skal avvikles i Skedsmohallen, blir finalerunder: Fredag går det matcher i Oppsal Arena. Moss er kampstedet lørdag. Så spilles Norge – Russland og Danmark-Angola søndag.

Odd sier det blir en megadugnad for klubben å avvikle matchen. Men turnerinsgkomiteen som var med for noen år siden, sist vi hadde landskamp, har allerede sagt ja. De nølte ikke et sekund da Odd ringte dem.

– De var klare med en gang. I tillegg kommer vi til å involvere spillere og foreldre. Mer info kommer etterhvert, sier Odd.

Planen er å utvide hovedarrangementkomiteen med flere medlemmer. Skriv sendes ut via lagene med det første.