Hjem / Nyheter / Verdens største håndballturnering i Gøteborg 2-6 juli 2008:

Verdens største håndballturnering i Gøteborg 2-6 juli 2008:

LHK-90 stiller med fem lag i Partille
Fem lag fra LHK-90 forbereder seg nå til Partille Cup i Gøteborg i begynnelsen av juli. Det er verdens største håndballturnering og kalles gjerne «uoffiselt ungdoms-VM for klubblag». Nå er puljeoppsettene klare.

LHK-lagene skal møte spennende motstandere fra flere nasjoner. Både tyske, belgiske, svenske, danske og sveitsiske lag, har vi notert oss. Enkelte lag vet vi fra før av er supergode. Andre er absolutt på talefot med oss.

Her kan du se de ulike puljene som LHK-90s lag er havnet i.

I fjor fulgte LHK-90.no turneringen fra dag til dag. Vi ga alle interesserte hjemme en oppdatering på hvordan det gikk med LHK-90s lag. Slik blir det også i år.

Her kan du gjenoppleve fjorårets turnering. Det ble også laget en egen video etter turneringen som du kan se.

73 spillere og ledere fra Lillestrøm er påmeldt i år I tillegg ventes cirka 100 foreldre og søsken å bruke et par feriedager på turneringen. Det kan bli tett med romerikinger på Heden, der alle kampene foregår.

– Vi deltar med ett J14-lag, to J15-lag, J16 og J17, sier leder Svein O. Solberg.

Han forteller at lagene i disse trener dager for fullt i Skedsmohallen for å forberede seg best mulig. 2. juli går ferden til Gøteborg. To busser er bestilt. Alle reiser sammen. Avreisested: Parkeringsplassen foran Skedsmohallen. Rælingen deler på regningen og reiser sammen med oss. En fin anledning til å bli bedre kjent med spillerne fra vår kjære naboklubb, med andre ord.

Lillestrøm HK skal bo på samme skole som i fjor. Den heter IGR. Det er perfekt. Man bor sammen med spillere fra mange nasjoner og det er bare gåavstand til arenaen hvor kampene spilles. Skolen ligger i selve Gøteborg sentrum.

I fjor deltok også fem lag og 75 spillere og ledere. I motsetning til tidligere år regnet det nesten hele uken. I år håper man på sol og varme igjen. Og masse moro.

– Turneringen er et fantastisk eventyr. Det spilles håndball på over 30 baner på en stor plass midt i byen. Det er rett ved Liseberg. Og Avenyen, den berømte gågaten, er bare et steinkast unna. Og ikke gå glipp av åpningsshowet. Det er et forrykende arrangement. Man føler man virkelig er en del av håndballfamilien, sier tidligere deltakere.

For J14 er det første gang man er med. For J17 er det tredje gang. I år må J17 stille i J18-klassen. I internasjonal håndball er det ikke J17-klasse. Det er bare junior. Men jentene gleder seg vanvittig for det.

– Det gjør vi også. Skal bli spennende å se hvilken motstand vi møter. Det er nok en del gode lag med, selv om vi ikke er så verst vi heller, sier Odd Granerud, lagleder på J14.

Partilles egne hjemmesider gir deg masse spennende informasjon om turneringen. Se mer her.