Hjem / Nyheter / Foreldrene tar feriedagene i Partille Cup

Foreldrene tar feriedagene i Partille Cup

– Moro å følge barna
En del bor på hotell. Noen på campingplass. Andre igjen overnatter i sjømannskirka. Foreldrene til spillerne i LHK-90 stiller mannsterkt under Partille Cup 2008.

De har alle valgt å legge noen av feriedagene sine til Gøteborg og Partille Cup.

– Det er 6 gangen vi er her på rad. Før var det sønnen. Nå er det datteren Ine vi følger, sier Hilde og Knut Brattbakken.

De har datteren Ine på jenter 17 og har fulgt nesten alle kampene hun har spilt siden hun startet på Håndballskolen.

Berit Seim er mamma til Siri Marie på J91. For henne er det tredje gangen hun følger Partille Cup.

– Det er moro å følge deml. Når de smiler, ler og får til det de har trent på, blir vi også glade, sier hun.

Et snaut femtitalls foreldre og søsken er på plass i Gøteborg for å følge LHK-90 under matchene.

Det går i heiarop, sang og godt humør, enten det blir tap eller seier.

Utpå ettermiddagen møter vi tre av dem som har valgt å bruke noen feriedager på håndballturnering.

Ines foreldre har sikkert fulgt godt over 500 kamper med barna. Berit nærmer seg det samme antallet.

Joda, de lyver hvis ikke de sier at de av og til også går litt lei. Det blir mye venting mellom kampene. Ikke minst. Og masse kjøring. Men jammen er det mye spenning og moro også.

– Jeg er skikkelig nervøs under en del av kampene og jeg er ikke alene om det, sier Knut.

Noen av mammaene har hatt en natt på skolen sammen med laget. Ellers har foreldrene under Partille Cup hygget seg sammen under Partille Cup. De har spist lunch og spist middag sammen, de har diskutert kamper og kommende sesong.

Da er det også duket for nye dugnader.

– Det går greit. Det er ikke så mange, sier Knut.

To ganger i hallen pr. sesong og et par lagdugnader skremnmer ingen, mener de.

De synes håndballen har gitt dem og barna mye. Ikke minst sosiale bekjentskaper. Og generelt synes de foreldre til dagens unge er flinke til å følge opp barna sine.

– Vi er langt bedre enn foreldregenerasjonen, Og takk og lov for det, avslutter Berit.

Mens Ines foreldre setter seg i bilen og setter kursen for en campingplass rett utenfor Gøteborg bilen og campingvognen, setter Berit og resten av familien kurs for Borås, en snau times kjøretur fra Gøteborg.

– ÆSj, det gjør ingen ting. Vi har ferie. Å kjøre litt for å få tak over hodet i en helg der det både er verdens største håndballturnering og Bruce Springsteen spiller, gjør meg lite. Jeg gleder meg allerede til kampen i morgen, sier hun