Hjem / Nyheter / Partille Cup 2008, dag 1

Partille Cup 2008, dag 1

Både seirer og tap for LHK-90
LHK-90s fem lag opplevde både seirer og tap på første dag av Partille Cup 2008. På kvelden var det middag på byen og et forrykende åpningsshow i Scandinavium. Se bilder og video.

På spillearenaene midt i Gøteborg i går myldret det av spillere og tilskuere fra hele verden.

I verdens største håndballturnering deltar 900 lag – over 15000 spillere. Mange ledere, foreldre og tilhengere er også til stede og setter farge på byen.

Været var også bra. Sol. 25 grader pluss. Med en sval bris over banene på Heden, der de fleste kampene spilles.

Slik gikk det i LHK-90s kamper første dag av det innledende gruppespillet:

J91 (J17)

LHK-90 – PH 07 (Sve) 5-9 (3-4)
Trener Arne konkluderer etterpå: Jentene er gode på det de har vært gode på hele tiden etter nyttår: Forsvaret sitter. Prisen for tøft forsvar er at det butter litt i angrep. Vi brenner to straffer, tre 100 prosent-sjanser og sliter med å få avslutningene til å sitte. Dermed vinner det det ferske svenske laget fra vertskommunene Partille og Härryda. – En brukbar start tross alt. God matching for oss dette her frem mot Spar-kvaliken, mener trener Arne.

LHK-90 – Stilling HK (Dan) 8-7 (5-3)
Jentene spiller en bra kamp. I forsvar spesielt. Arne er fornøyd etterpå. Motstanderne fikk bare 7 mål. Men vi kom litt ut av rytmen i 2.omgang. Jentene klarer ikke å ta helt vare på den solide ledelsen. De er oppe i tre og fire mål flere ganger. Men så blir de utålmodige, rusjer i angrep og brenner sjanser. De siste tre minuttene slipper de inn tre og vinner bare med ett. Men målet om en seier i J18-klassen i løpet av puljespillet, er oppnådd. Derfor smilte alle etterpå.

J16

LHK-90 – Brabrand HF (Dan) 13-15

Jentene spiller veldig bra! Jentenes nye trener, Jon, har sett dem bare i en treningskamp før – mot J17. Nå ble han positivt overrasket. Jentene møtte et samspilt, fysisk sterkt lag. Men jentene spilte bra. Fikk stang ut et par ganger, dermed ble det et tap med to mål. Men matchen kunne de like gjerne vunnet.

LHK-90 J16 – IK Skuru 2 10-11
Kamp 2 bar preg av at motstanderne var oss fysisk underlegne. De hadde dårligere balltempo og jentene tar kommandoen. Derfor tror de eterhvert at de har kampen i lomma, så de slipper seg ned. Motstanderne kryper innpå og dermed taper jentene med ett mål. Det er eneste gangen i kampen svenskene leder. – Et unødvendig tap. Det manglet litt på innsats og det å bruke hodet, sier trener Jon.

J15

LHK-90 1 – Sävehof IF ( Sve) 13-12
Sävehof har gode lag. Også dette er bra. Men vi rir seieren i gang. De fikk det til, hadde tempo og kjempet tøft. Leder med tre mål i 1 omgang, blir tatt igjen, rykker i fra igjen. Det ble dermed en spennende thriller. Svenske var kontrinsgvillige, men spillemessig var det en veldig bra kamp.

LHK-90 – Dramby-Elling IF (Dan) 10-9
En helt annen kamp. Motstanderne spilte ikke fort, så jentene ble utålmodige. Dermed åpnet de seg bakover. De kom inn bak våre, Vi lå under med to mål med bare to minutter igjen, Så knallet jentene til og vant med ett mål. En god seier på en dårlig kamp. Spillemessig fikk vi lite til, Dermed ble det en arbeidsseier. To seiere etter første dag er jentene veldig fornøyd, sier Jan Skyrudsmoen.

LHK-90-2 – Ønnereds HK 1 4-20
Anne Heggen og Gry Linnerud oppsummerer: Jentene hadde litt startnerver i dag. Det førte til at jentene ble kjørt litt over av svenskene de første viktigeminuttene av kampen. Ett av Sveriges beste lag i sin årsklasse hadde dagen sin og dermed ble det tøft for våre. De valgte å se fremover i stedet mot neste kamp.

LHK 90 J15-2 – Neistin HK (Færøyene) 8-15
En morsom kamp, selv om motstanderen var i sterkeste laget. Lillestrøm-jentene gikk på, angrep og ga aldri opp. Etter hvert rykket motstanderne fra. Men jentene beholdt humøret, fikk også til en del av sitt spil og ser frem til nye kamper med friskt mot.

J14
LHK-90 – RP IL (Sve) 7-5
Første kamp. Mye spenning. Jentene var nervøse på underlaget og motstanderne.Det gjør at det svenske laget kommer bedre i gang. Så kommer vi. Men kampen sett under helhet: Vi sette rikke sjansene, de setter sine. Det blor jevnt, men de er et hakk bedre enn oss, oppsummerer Odd Granerud.

LHK 90 J14 – Strindheim
Strindheim var et godt lag og stilte med en fantastisk spiller. Datteren til eks-landslagspiller Mia Høgdahl og eliteserietrener Arne Høgdahl. Mia og Arne har også vært assistenttrenere for Norge og nå trener de datterens lag J14 . De har tydeligvis gjort en god jobb. – LHK-jentene spiller seg frem til 8-10 sjanser som de kan score på, men til slutt taper de 17-9. Det ble overkjøring, Strindheim var gode, sier lagleder Odd Granerud.

Forrykende åpningsshow
I går kveld var det dusjing og pynting, deretter velfortjent middag. Den tok mange ute på byen. Kl 20 var det duket for et forrykende åpningsshow i Scandinavium. En fullsatt arena skapte stemning sammen med dansere, musikere og sangere. Innmarsj med flagg, edsavleggelse og fyrverkeri satte prikken over i’en.

Her kan du se bilder fra dagens kamper.

Her kan du se film av J17 og J16.

Les mer om turneringen og sjekk resultater og tabeller her.