Hjem / Nyheter / Partille Cup 2008 endte med semifinale i B-sluttspillet

Partille Cup 2008 endte med semifinale i B-sluttspillet

Skrevet

– En bra turnering
– Jeg er stolt av jentene. De gjør en bra turnering. De har en god lagmoral. Vi stod sammen som et lag, sa Arne Sæther, jenter 91s trener etter Partille Cup 2008. Jentene kom til semifinalen i B-sluttspillet.

Etter tapet for senere finalevinner Önnered HK 2 var skuffelsen stor hos mange av jentene. Men ved LHK-teltet fikk de støtte av den gamle elitespilleren:

– Det svir når man taper en kamp som betyr noe. Men ta med dere at det er ikke alle som får spille en semifinale i verdens største håndballturenering, sa han.

Arne la også til at han gledet seg til å fortsette på en ny sesong med jentene og ba alle gjøre en ordentlig jobb med egentreningen. Det må til hvis vi ønsker å utvikle oss og oppnå bedre resultater.

Spilte i J18

J91, eller J17 som de også heter, spilte i J18-klassen under årets Partille Cup. Det var lagets fjerde deltakelse. Fra før av har de 1/8 finale, 1/16 finale og 1/32 finale i A-sluttspill. Denne gang holdt det på å gå veien til finalen i B-sluttspillet, men det var stang ut i 2 x 20 min i semifinalen.

– Turneringen har vist at vi er blitt gode i forsvar. Fremover sliter vi litt mer. Men på det beste får vi til mye av det vi har trent på. Vi lager mål utenfra, fra strek og på gjennombrudd. Det vi bør fokusere mer på fremover er å få vingene mer med. De kan utnyttes bedre, sier Arne.

Arne var også fornøyd med lagmoralen. Det var ikke noe kjefting og dårlig tone spillerne mellom under kampene. Man stod sammen. Dermed ble det en fin uke for alle. Også for de mange foreldrene som var med og som fulgte hver eneste kamp fra sidelinjen.

Etterhvert tok mammaene og våknet skikkelig: Med dans, LSK-sanger omformet til LHK-låter og skikkelig jubel.

Rikelig spilletid

Under Partille Cup hadde Arne lagt opp en strategi: Her skulle alle få spille rikelig. Og nye posisjoner og formasjoner skulle prøves ut med tanke på den kommende Spar-kvaliken.

– Jeg vil se alle skikkelig. Hva spillere gjorde forrige sesong betyr ikke nå. Nå har alle en ny mulighet, forklarer Arne.

Han synes dessuten at det er en styrke at man nå har fått et par nye spillere. Det betyr at han kan stille med dobbel dekning på alle plasser, to hele lag. Han ser også at det er mulig å rokere en del på spillerne og hvor de spiller.

– Det gjør oss mer uforutsigbare og vanskeligere å spille mot, sier han.

Flere gode kamper

J18-klassen er en av de prestisjetunge i Partille Cup. Arne håpet at turneringen villle gi jentene god og tøff matcing før den viktige Spar-kvaliken i september. Hvis laget dessuten fikk en seier i løpet av uken, ville det være en fin bonus.

– Nå kom seireren allerede første dag. Og etterhvert ble det flere seierer. Vi varierte noe i spillet. Men på det beste fikk vi til mye av det vi har gjort på treninger. Det ble flere gode kamper. Selv om vi ikke alltid er mange på treninger og må trene 3 og 3-øvelser, ser jentene forhåpentligvis at det er det samme når de tar det ut i en kamp med to fulle lag, sier Arne.

Her sakser vi litt av kampreferatene:

Dag 1


LHK-90 – PH 07 (Sve) 5-9 (3-4)
Trener Arne konkluderer etterpå: Jentene er gode på det de har vært gode på hele tiden etter nyttår: Forsvaret sitter. Prisen for tøft forsvar er at det butter litt i angrep. Vi brenner to straffer, tre 100 prosent-sjanser og sliter med å få avslutningene til å sitte. Dermed vinner det det ferske svenske laget fra vertskommunene Partille og Härryda. – En brukbar start tross alt. God matching for oss dette her frem mot Spar-kvaliken, mener trener Arne.

LHK-90 – Stilling HK (Dan) 8-7 (5-3)
Jentene spiller en bra kamp. I forsvar spesielt. Arne er fornøyd etterpå. Motstanderne fikk bare 7 mål. Men vi kom litt ut av rytmen i 2.omgang. Jentene klarer ikke å ta helt vare på den solide ledelsen. De er oppe i tre og fire mål flere ganger. Men så blir de utålmodige, rusjer i angrep og brenner sjanser. De siste tre minuttene slipper de inn tre og vinner bare med ett. Men målet om en seier i J18-klassen i løpet av puljespillet, er oppnådd. Derfor smilte alle etterpå.

Dag 2:

LHK-90 – Kungsängen IK (Sve) 8-11
Jentene fra J17 møter den antatte puljevinneren, men det er ingen stor forskjell på lagene. Tvert i mot starter det superjevnt. Som i går spiller jentene strålende i forsvar. Det gis juling og det tas juling. Det blir til slutt tap. Årsaken er ifølge trener Arne at det blir litt for mange personlige feil. Vi kaster bort ballen og når man spiller 2 x 15 minutter er det laget som kaster bort ballen minst, som vinner. Men alt i alt en OK kamp. Neste kamp må vinnes, ellers blir det B-sluttspill. Se video her.

LHK-90 – Kärra IK (Sve) 9-12
Kärra er en av de sterkeste lagene i puljen, men igjen starter jentene bra og uten respekt. Ved pause står det 7-7. Kärra har tidligere verdensmester og eliteseritrener Mats Wisander på trenerbenken. Kanskje gjør det utslaget, kanskje ikke, men dommeren unnlater å blåse på 4-5 ifølge Arne soleklare straffer. Jentene spiller opp mot maks, skyter utenfra, trer ballen igjennom, men Kärra vinne rtil slutt. – Vi er rett og slett uheldige i denne kampen, mener trener Arne. Med tre tap og en seier går det mot B-sluttspill på j17-jentene.

Dag 3

Etter kampen mot Nidelv som vi vinner 13-9, sa Arne: – Seier er seier. Vi jager mål og bærer litt preg av at vi tror vi lett skal vinne mye mot dem. De hadde en skytter, men det løste vi greit etterhvert. Og vi gikk opp i ledelsen og vi holdt den, men ikke mer enn at vi ble opptatt av å sikre seieren på slutten. Vi har spilllere nå som kan utfordre hverandre på plassene. Den utfordringen håper jeg skal gi resultater fremover. Og så må vi trene mer på å bruke vingene. Forsvaret begynner å sitte bra.

Tabellen ble slik:

1. PH07 5 5 0 0 54 23 10
2. Kungsängens SK 5 4 0 1 66 36 8
3. Kärra HF 3 5 3 0 2 58 42 6
4. Lilleström HK-90 5 2 0 3 43 49 4
5. Stilling IF 5 0 1 4 27 59 1
6. Nidelv IL

Dag 4

J17 har fått smaken på å spille J18. De tok kommandoen mot Kragerø i B-sluttspillet og hadde tidvis god kontroll. På slutten av 1. omgang gikk de opp i fire måls ledelse og var i ferd med å punktere kampen. Men så kommer en utvisning, det bues og er trykk rundt banen, og Kragerø for slippe inn i matchen igjen. Både en og to ganger. Men på slutten sikrer jentene seieren og vinner 16-14. – Det deles ikke ut stilpoeng i sluttspil. Vi får ikke til alt, men vi viser god lagmoral og står på for hverandre. Er stolt over jentene og at de står opp for hverandre, sier trener Arne.

Senere på dagen ventet Reistad i 1/8 finalen. På sidelinjen er trener Arne fornøyd med hvordan jentene løser oppgaven. de skyter utenfra, scorer fra strek og kant og forsvaret sitter. Han rullerer rundt på hele laget kontinuerlig, det gjør det også vanskelig å stanse LHK-jentene. Og han ser god trening i det frem mot høstens seriekamper og spar-kvaliken. Keeper Jeanette gjør også en strålende kamp. Dermed blir den klar 16-10 seier. Og alle LHK-tilhengerne rundt banen er kjempehappy. Lagets beste kamp til nå?

Så var det kvartfinale: Var eventyret over? Hei IL fra Porsgrunn hadde overbevist mot Oppsal i kampen før og var åpenbart et godt håndballag. Jentene våre starter famlende, men scorer så og går opp i en tremålsledelse. Etterhvert blir det tydelig: Hei-jentene spiller ikke maksimalt. De ønsker ikke å vinne. Det er god tone på banen, mange smil, men enkelte reagerer på det de mener er usporty oppførsel fra Hei-jentene. Etter at våre jenter har tatt hjem 22-10 seieren, får vi forklaringen: De har fått tre spillere skadet, tre skal reise hjem. Og de har ikke mer enn seks spillere til morgendagen. Dessuten har de bommet på a-sluttspillet. – Dette var ikke håndballkamp. Det var noe annet. Men jentene burde gitt jernet for det, da hadde også Hei måttet jobbe mer, sier trener Arne.

Se kampen mot Hei her.

Dag 5

J18: LHK-90 – Ønnered HK 2 7-10
Jentene er tente, de vil så gjerne nå finalen. Men 1. omgang starter med stang ut, tverrligger over og fire brente straffer. Alt går ut! Da hjelper det ikke at jentene spiller godt i forsvar. Ønnered er gode, men ikke så imponerende. Dette kan vi fortsatt klare, er tonen i pausen. I 2. omgang starter vi opphentingen, men vi pådrar oss noen utvisninger og dermed blir vi hengende på etterskudd. Finaleplassen i B.-sluttspillet ryker med tre mål. Trener Arne oppsummerer etterpå: – Vi viser i kampen hva vi er gode på og hvor vi pr. i dag sliter. Vi er bra i forsvar, men det går litt tyngre fremover. Alt i alt er jeg kjempefornøyd med hva jentene har gjort i J18-klassen, sier Arne. – Bittert. Dette skulle vi ha vunnet, sa jentene selv, særlig etter at de hørte at Ônnerød tok hjem finaleseieren lett.

Se video fra kampen her.

Det er mange bilder og filmsnutter fra jentenes kamper. De ligger på Partille-siden – på de ulike dagsrapportene her. Ellers kommer muligens Ole-Martin til å legge ut noen også.

God ferie alle sammen og takk for en fin uke.

Top