Hjem / Nyheter / 2. kvalifiseringsrunde Spar-serien

2. kvalifiseringsrunde Spar-serien

Tøff Spar-kvalik for J17
Seksti av landets beste J18-lag forsøkte lørdag 6 september å kvalifisere seg for Norges Håndballforbunds landsomfattende Spar-serie. LHK-90 stilte med 91-laget. Og i første omgang mot puljefavoritt Oppsal spilte de jevnt i tre fjerdedeler av kampen. Se bilder og video.

6-7 lå jentene våre under i 1. omgang. Ett mål lå de også under da det gjenstod 15 minutter av kampen.

Men så ble det utvisninger og mål i mot. 17-åringene ble kraftig slitne mot de ett år eldre motstanderne. Dermed kom også feilene og stolpeskuddene.

10-20 ble til slutt resultatet etter at Oppsal scoret ni og vi bare ett det siste kvarteret.

Matching mot de beste

– 1. omgang er strålende. De gjorde det vi avtalte på forhånd og tok i i forsvar. Jeg er fornøyd med tre fjerdedeler av kampen. Men så går vi tomme. Hadde jentene vært litt bedre fysisk, og holdt lenger kondisjonsmessig, kunne vi tatt poeng her. Oppsal undervurderte oss nok. Vi blir sett på som puljens «lilleputt», mener trener Arne.

For j17 er Spar-kvaliken en måte å få brynet seg mot de beste lagene i landet på og være forberedt på hva som møter laget på j18-nivå neste år.

Spar-serien er et NM for 18-åringer og mange av lagene forbereder seg meget godt.

Under kampen mot Oppsal hadde da også neste motstander, Konnerud, «spioner» som filmet hele kampen.

Dette for at de skulle være forberedt til kampene noen timer etterpå.

– Vi håper å nå Østlandsserien. Det er serien for de nestbeste lagene. Klarer vi det får vi flott matching gjennom sesongen, sier Arne.

Svaret på det får de når siste kvalikrunde i Spar er unnagjort i oktober. Da skal de 16 Spar-lagene og de 16 østlandsserie-lagene tas ut.

Spiller også damelagets kamper

Og J17 er ikke snaue. Foruten å ha et mål om Østlandsserie, skal de spille egen regionserie, Umbro Cup og gjøre unna kampene for damelaget. Det siste har de sagt ja til for å redde LHK-90 fra å måtte trekke damelaget fra serien.

Det var rett og slett ikke damespillere igjen da sommeren var over.

J17 spilte siste matchen mot Konnerud lørdag kveld. Igjen gikk de friskt ut og de ledet 4-2. Men så ble det utvisninger og Konnerud-jentene, som også slo Oppsal med seks mål, dro i fra. Ved pause ledet de 14-4.

Konnerud viste at de var det beste laget av alle i puljen også i andre omgang. Men jentene våre tapte ikke omgangen mer enn 10-7.

Mot slutten fighter vi nemlig bra og Jeanette har en god dag i målet og redder flere 100 prosent sjanser.

Kampen ender 22-11.

– Vi gjør feil når vi skal prøve å spille like hurtig som motstanderne. Det er vi ikke gode nok til. Men når vi roer oss og gjør det vi har trent på, går det ok. Alt i alt mener jeg vi gjør en del bra. Men det er også ting vi må jobbe med, sier Arne.

Fortsatt håp om Østlandsserien

Nå er han spent på resten av Spar-kvaliken. Selv om vi tapte våre to matcher, er det sjanser for at vi kommer med i Østlandsserien. Det avhenger av hvor mange Østlandslag som havner i Spar-serien og hvor mange som faller utenom.

Har vi tur, kommer vi med på målforskjell blant de 13 lagene fra regionen som sammen med tre fra region innlandet skal utgjøre Østlandsserien denne sesongen.

16 puljer spilte samtidig over hele Norge lørdag. LHK-90 var arrangør for pulje 16. Foreldre stilte opp på dugnad. Forberedelsene var på topp. Men da man ankom Tærudhallen, var dørene stengt.

Skedsmo skiklubb som hadde tilsynsvakten denne dagen, slet med å skaffe nøkler og folk til å låse opp. Men heldigvis ordnet det seg til slutt.

Ekstra:

Studer resultatene her.

Bilder fra lørdagens runde i Tærudhallen finner du her. Video her.

Les mer på jentenes hjemmeside her.

Vil du vite mer om Spar, sjekk håndballforbundets sider her.