Hjem / Nyheter / Her er Mari og de andre dommernes huskeliste før og etter matchen:

Her er Mari og de andre dommernes huskeliste før og etter matchen:

Sjekk kamprapportene
Enten du er fersk eller rutiner som dommer, er det OK å ha en liten huskeliste med seg til kamp. Her gir Mari Karenersen er, av LHK-90s dommere, deg listen over hva LHK-dommerne selv synes er viktig før og etter en match. Interessant også for oss som ikke dømmer..

FØR EN KAMP:
• Pakk bagen, og ha med deg alt du trenger for å utføre dommergjerningen. Du skal ha med deg: Fløyte, kort, dommerkort (de du som dommer skriver på under kampen), og dommerregning. Ha på deg dommerdrakt som stemmer med makkerens. Og du skal som dommer se ordentlig ut, det skal se ut som du tar oppgaven din seriøst, ikke brett opp shortsen, og ikke krølle opp dommerdrakta.
• Når du er ankommet hallen, har skiftet, og er klar for å dømme skal du alltid sjekke at målene er i riktig og ordentlig stand.
• Du skal sjekke kamprapporten, slik at den stemmer overens med antall spillere, draktnummer og lagledere. HUSK: lagledere skal også oppføre fødselsdag på kamprapporten!
• Pass på slik at lagene ikke har like drakter. Keeperne skal også skilles på draktfarge.
• Hils på sekretariatet!
• Hils på laglederene og ønsk de en god kamp.
• Nå er du klar for å dømme!

ETTER EN KAMP:
• Takk for kampen, til laglederene.
• Sjekk at kamprapporten stemmer overens med deres dommerkort.
• Signer kamprapporten.
• Fyll ut dommerregninga riktig og signer den med riktig dato.

Dette var en liten repetisjon på hva som er viktig og huske når du er dommer.
Så, kjære dommere i LHK-90, der vil ikke kunne glemme noe av det overnevnte nå, før dere skal ut og dømme neste gang?

Helt til slutt så vil jeg bare nevne det at det er du som dømmer kampen, selv om det er mange engasjerte trenere på benken, og ennå flere engasjerte foreldre på tribunen.

Husk at det å dele erfaringene dine er viktig for oss andre som dømmer også.