Hjem / Nyheter / Sesongpremiere for damelaget:

Sesongpremiere for damelaget:

J17 på 4. plass i 5. div
– Jobben er å forhindre at LHK-90 mister plassen i 5.divisjon, sier J91-trener Arne Sæther. 17-åringene hans har fått en tøff oppgaver: I tillegg til å spille egen serie, skal de også spille damelagets kamper. I helgen var det serieåpning.

Årsaken er at hele damelaget raknet i sommer. Etter sommerferien manglet klubben både spillere og trenere som ville satse. Dermed var det en ting å gjøre for styret:

Trekke laget fra seriesystemet eller be J17-redde klubben fra bøter og måtte starte på nytt igjen i bunnen av seriesystemet om ett år eller to.

– Jeg fikk forespørselen fra styret i august og tok det opp med jentene. Vi var enige om at vi skulle ta utfordringen, sier Arne

Reddet damelaget forrige sesong også

På slutten av fjorårssesongen var det også stort sett de samme jentene som spilte damelagskamper – da som 16-åringer. Og også da gjorde de jobben: De bidro til at damelaget beholdt plassen og vel så det.

Siden J17 fra før er påmeldt både i regionserien, Umbro Cup og har satset på å kvalifisere seg for Østlandsserien for 18-åringer, må jentene ta damelagskampene litt i forhold til det. Noen damelagskamper går rett etter J17-kamper, på samme dag.

– Så da får vi ta damelagskampen litt som den kommer. Det viktigste er at vi klarer å holde plassen i femte divisjon.

Han forklarer hvorfor:

– Da har vi lag i femte og ikke i sjette. Det er stor forskjell. Ikke minst når du skal skaffe nye spillere til klubben. Erfarne spillere som vil trappe ned, går ikke til sjette divisjon. Der er det bare mosjonister nesten.

Men Arne tror jentene klarer å beholde plassen.

– Når vi får ballen til å gå, da scorer vi. Da henger ikke damene i femtedivisjon med. Men de er fysisk sterke. Og det må vi lære å takle. Så dette er fin trening for jentene.

Holdt på å vinne serieåpningen

Første seriekamp mot Skjetten søndag gikk bra. 19-19 endte matchen etter at jentene hadde ledet mange ganger i kampen. Selv syntes jentene at de burde dratt i land seieren.

Uavgjort-resultatet gjorde at LHK-90 inntok fjerdeplassen på tabellen etter at første match var unnagjort.

Hva sa Arne?

– Jeg er stort sett fornøyd. Det var første kampen. Og vi fikk ett poeng.

Slik så han matchen:

1. omgang begynte bra. Vi fikk til kontringene våre. Dermed fikk vi noen lette mål. Jentene ledet raskt 3-0. Så begynte de å slite med avstanden. De ble låst opp av de eldre, sterkere Skjetten-spillerne. Da ble jentene litt grinete. De tok igjen. Det endte med utvisninger. Så det tok vi en prat om i pausen. Da lå vi under med ett. 10-9.

2. omgang. Pep-talken i pausen førte til at jentene fikk rettet på feilene. De lå bedre an i forhold til hverandre. Snart ledet de med 3 mål. Og det holdt utover i omgangen. Helt til det var fire og et halvt minutt igjen. Da endret matchen karakter. – Vi gjorde noen enkle feil. Det kokte litt på slutten. Når vi skal roe ned, skjer det motsatte. Derfor ender det uavgjort.

– Men alt i alt er jeg fornøyd, sier Arne.

– Dessuten var det 2 x 30 min.10 min lenger enn jentene er vant med. Det merker du.

Lørenskog seriefavoritt

– Hva forventer du å møte i femte divisjon?

– En god blanding av gamle damer og veltrente, rutinerte damer. De er sterke. De er flinke til å låse. De kan en del håndball. Men det kan vi og. Og vi er kjappere og har bedre kondisjon.

– Hvilket lag blir det sterkeste?

– Lørenskog er nok favoritter. De gamle LHK-damene fra i fjor, spiller på lørenskog. I hvert fall fire av dem. Jeg har trent noen av dem. De vant da også med 8-9 mål over Skedsmo denne helgen.

Målscorere: Cecilie 5, Elisabeth 3, Stine 3, Maiken 3, Siri 2, Veronika 1, Marte 1 , Ine 1.

Ant. utvisninger 5

Her kan du se resultatene og tabellen til årets damelag.