Hjem / Nyheter / Fåberg og Fet motstandere i Østlandsseriens første runde

Fåberg og Fet motstandere i Østlandsseriens første runde

God matchtrening tross tap
– Dette var god matchtrening for jentene. Her får de erfaring i å spille mot gode 18-års lag, sier J17s trener Arne Sæther. Til tross for to tap, hentet LHK-90s 1991-jenter bra erfaring i Østlandsseriens første runde i Jorekadhallen på Fåberg.

Østlandsserien som Norges Håndballforbund arrangerer er den nest gjeveste serien i 18-års serien.

Nivået er høyt. Her spiller de 16 beste lagene fra Region Innlandet og Region Østlandet som ikke klarte å kvalifisere seg for Sparserien.

For J17-spillerne var det bra gjort å bli kvalifisert.

At motstanden var tøff fikk jentene likefullt erfare mot Fåberg i første møtet i 10-tiden om morgenen.

Laget besto stort sett av ambisiøse håndballspillere fra Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer.

– Fåbergjentene trener hver dag hele uken gjennom. De skal være gode. De vil bli toppidrettsutøvere, forklarte Fåbergs danske trener oss.

Han avslørte også at noen av jentene spilte på Fåbergs 2.divisjonslag, de aller yngste spilte i 4. divisjon.

– Du så de var gode med en gang de kom inn i hallen. Men jentene ga dem god motstand en lang stund, sa noen tilskuere til oss.

Nedenfor kan du lese kampreferater og trener Arnes kommentarer:

Fåberg – LHK-90 25-7

1. omgang:

Jentene spiller bra i forsvar, henger med i angrep. Vi holder stand i starten. Men Fåbergjentene er superraske og vi blir straffet kjapt for feil. Likevel står det ikke mer enn 10-5 til pause. Arne er ikke i tvil: Om jentene vil trene kondis og løpe like mye som Fåbergjentene det neste året, er LHK-90s jenter like gode om ett år.

2. omgang:

Til slutt blir det for mye for våre. Fåbergjentene kontrer oss i senk. Vi blir slitne. Og det er også grunnen til at så mange av 100-prosentsjansene vår går stang ut. Det går utover selvtilliten også og det virker som flere og flere melder seg ut mot slutten. Vi har sjanser til å score 17-18 mål, men i stedet ender matchen 25-7.

Målscorere:
Stine 2, Marte 2, Elisabeth 1, Andrea 1, Anne Kim 1.

Utvisninger:
5 x 2 minutter

Arnes konklusjon:

– Det er angrepsspillet vårt vi sliter med. Vi har sjanser til å score 17-18 som sagt, men scorer bare 7. Det sier sitt. I tillegg er vi ikke raske og utholdende nok. Men jentene gjør sitt beste, det skal de ha.

LHK-90 – Fet 17-22

1. omgang:

En ny bra 1. omgang. Fet er ikke like imponerende som Fåberg. Men de har mange 18-åringer på laget og det er bare et par av 17-åringene som vi drar kjensel på. Vi brenner et par 100 prosentsjanser igjen og vi ryker på en straffe igjen, det er eneste grunnen til at de leder med ett mål 7-6 ved pause. Bra forsvar er det vi legger grunnlaget med.

2. omgang:

Det virker som jentene ikke skjønner at pausen er over. Før vi får sukk for oss er Fet plutselig fem mål foran. Først da setter jentene kampen igjen. De tetter bakover og satser offensivt. Men Fet-jentene slipper ved noen anledninger fortsatt litt for lett gjennom, synes Arne. Når vi spiller som vi får beskjed om og bakspillerne melder seg på og truer målet, er vi bra og scorer. Men vi tåler ikke å gjøre så mange feil som vi gjør mot gode 18-års lag. I tillegg må vi holde koken helt ut. Kampen ender med femåls tap.

Målscorere:
Stine 4, Siri 3, Andrea 2, Bettina 2, Marte 2, Cecilie 2, Anne Kim 1, Maiken 1.

Utvisninger:
3 x 2 minutter

Arnes oppsummering:

– Jentene gjør så godt de kan, de gir ikke opp. Jeg er fornøyd med innsatsen og dette er den aller beste matchtreningen vi kan få. Vi er ikke så mange på trening. Så dette er viktig for oss. Dessuten er det slik at dette er noe helt annet enn når vi spiller treningskamper mot J16. Da slipper jentene seg ned på det nivået. I slike kamper som i Østladnssrien hever de seg og lærer mer.

Til slutt: Etter matchen kom dommerparet bort til Lillestrøm-benken og takket for kampen. Uoppfordret roste de også tilskuerne, som sang og klappet og heiet hele dagen gjennom på jentene våre.

– De mest positive supporterne på dette nivået som vi har møtt på veldig lenge, sa de.

Og så satte vi alle kursen tilbake til Romerike.

Bilder kommer her.