Hjem / Nyheter / Sportslig utvalg utvidet fra tre til fem medlemmer

Sportslig utvalg utvidet fra tre til fem medlemmer

Ber trenere ta flere kurs
– Vi ønsker at trenerne tar flere kurs, sier Linda Solheim i sportslig utvalg. LHK-90 ønsker å betale kurs for trenere som tar faglig påfyll denne sesongen. Linda ber trenerne gå inn på RØN’s side og sjekke ut hva de trenger mest.

Trenerne anbefales å kurse seg mer.

– De må selv gå inn på RØNs sider. Der kan de se hva de trenger. Der kan de søke. Så må sende en forespørsel til sportslig utvalg eller til meg, sier Linda.

Lindas e-postadresse finner duher.

– Vi i styret vil at trenerne skal skal sjekke ut selv hva de trenger. Det er ikke noe poeng i at vi sender ut info generelt. Noen har noen moduler. Andre har andre moduler. Hva som trengs er individuelt.

Lillestrøm HK-90 har i flere år nå satset på å legge til rette for trener-utvikling. Et ledd i å få flere gode trenere til klubben. Men selvsagt aller viktigst: Å få et best mulig sportslig tilbud til spillerne.

Det skal være mulig å bli god i LHK-90.

– For å få til det må vi satse rpå trenere. Vi vil ha mer kvalifiserte trenere enn idag. Mye grunnlag legges de første årene hos spillerne og utfordringen er å få trenere som kan gjøre de riktige tingene med dem.

– Når vi får nye trenere på lag, skulle vi kansje vært flinke til å kurse dem. Alle får mailer. Men det er få som gjør det. Desverre. Jeg har et håp om at flere vil finne tid til å ta kurs denne sesongen, sier Linda.

Hun personlig har det synet at et kurs betaler seg også for den som ikke er gammel håndballspiller selv.

– Om du ikke har spilt håndball selv, kan du bli god trener likevel. Forutsatt at du tar rett kurs og lærer deg og har det i deg at du kan bli en god trener. Og motsatt: Er du gammel spiller så kan det hende du trenger påfyll for å bli en god trener.

Uansett skal alle på et annet håndballkurs denne ettervinteren. Slik det alltid er i LHK-90.

Alle trenere fra J8 til damelaget får Neptunseminar i slutten av februar. Trolig siste uka. Der skal alle være med. Vi snakker om frivillig tvang, ler Linda.

Hun har også en anbefaling:

– Vi anbefaler de yngste trenerne å ta en titt på de eldste lagene og se dem trene. Se og lære. Oppleve hva trenerne der gjør. En del å hente for yngre og mer urutinerte trenere. Det er jeg ikke i tvil om, sier Linda.

Forøvrig har sportslig utvalg økt fra tre til fem medlemmer nå.

Foruten Linda sitter Svein Risberget og Kjetil Gjestvang (J10) der.

Ketil er fysioterapeut og forelder til spiller i klubben,

Dessuten er Charlotte, trener på J10, med og Helene Bach (J11 og G9) gir også sitt i utvalget.

– Bakgrunnen for at vi utvider antallet i sportslig utvalg nå er arbeidsmengden. Vi må fordele litt mer. Samkjøre litt mer. Dessuten må vi ha med flere fra de yngste lagene. Det er viktig å få dem med. Kanskje har vi ikke vært flinke nok til å ivarta de yngre i sportslig utvalg. I utgangspunktet har vi arbeidet mest mot ungdomslagene og få på plass trenerne der, avslutter Linda.