Hjem / Nyheter / Stabæk J17 – LHK-90 J91 10-19

Stabæk J17 – LHK-90 J91 10-19

Endelig seier i J17
– Det smakte med en seier, sier Arne Sæther. Mens jentene hans har gått fra seier til seier i seniorklassen, har de gått på tap etter tap i J17-serien. Men mot Stabæk ble det stopp på den onde sirkelen. Og dermed lever fremdeles håpet om A-sluttspill.

Laget denne gang:

Jeanette, Veronika, Marte, Elisabeth, Siri Marie, Cezza, Maiken, Stine, Ine, Bettina.

Både Andrea og Anne Kim var ute. Men jentene og Arna hadde allerede på treningen fredag bestemt seg for en ting. Det første forsmedelige tapet mot Borgen onsdag var en arbeidsulykke.

Mot Stabæk i Nadderudhallen skulle jentene vise seg fra en bedre side. En hall det faktisk var vel to år siden vi sist spilte i. Se bilder og referat her.

1. omgang:

Stabæk var gode på oppvarmingen, men etter matchstart var det ikke like profft. Jentene er veldig bra på å følge infoen de hadde fått fra Arne om Stabæks høyrehendte nummer 14. De tar også ut den andre gode spilleren til Stabæk, midtspilleren. Dermed er alt mye enklere. De utfordrer på Stabæks svakeste punkter ute på kantene og jentene utnytter rommene som oppstår. Vi får igang kantspillerne våre, skaper bevegelse og med ett kommer målene: Fra kant. Bakfra. Og fra strek. I tillegg får vi et par på rush. Eneste skår i gleden: 3 brente straffer. Vi leder 6-10 ved pause.

2. omgang:

Jentene er best fortsatt, men setter ikke sjansene. Heller ikke på straffene man får. Ingen av lagene scorer. Ti minutter i omgangen har bare LHK-90 scoret. Og det bare ett. Men det er klasseforskjell på lagene i dag, og jentene viser utover i annen omgang at de er på et nivå høyere. Vi har 8 tekniske feil totalt, Stabæk presses av våre til langt flere. I tillegg er Jeanette i mål i form slik hun har vært i mange kamper i høst. Hun redder flere 100 prosent-sjanser. Og kampen ebber ut med 10-19 seier til LHK-90 i en kamp der Stabæk ikke er alt for giftige, ikke alt for hurtige, men hvor vi får vist båd i angrep og forsvar flere av de gode tingene vi trener på.

Oppsummering:

– Mange av jentene fikk gode opplevelser idag etter onsdagens tap mot Borgen i dameklassen. Vi så en del bra spill og gode enkeltprestasjoner. Og det smakte med en seier i J17-seriem også, sier Arne.

Med seieren over Stabæk er ikke alt håp ute om en plass i A-puljen etter jul. Slik kommer vi oss dit. Om Kråkerøy taper helgens seriematch mot Fjellhammer og vi slår Fjellhammer, tar vi oss kanskje til A-sluttspillet med et nødskrik. Målforskjellen og innbyrdes oppgjør avgjør.

Mål idag:

Cezza 5, Siri 4, Marte 3, Veronika 2, Bettina 2, Ine 2, Elisabeth 1.

Her kan du se bilder fra kampen.