Hjem / Nyheter / J91 på 2.plass i Rælingen julecup J18:

J91 på 2.plass i Rælingen julecup J18:

Bare Rælingen var bedre
Det ble ny pokal i trofeskapet i Skedsmohallen. Lillestrøm HKs J91 kom på 2.plass i J18-klassen i Rælingen julecup 2008. – Jeg er stolt, sa trener Arne Sæther. Bare Rælingens dyktige J18-jenter var bedre enn LHK-90s J17-jenter denne gang. Se bilder og video.

Årets siste kamper. Og det i det som har blitt en årelang tradisjon for jentene: Rælingen julecup. Denne gang i Marikollhallen. Og med bare fire lag i klassen. Til gjengjeld med Rælingen J18. Et godt lag med bare to tap så langt denne sesongen. Og faktisk med en gammel LHK-90’er på laget: Hanne Worsøe.

Uten Veronica og Elisabeth, og med Andrea kun de to siste kampene, var det dette laget som stilte i romjulscupen i år:

Jeanette, Bettina, Stine, Siri, Maiken, Marte, Ine, Cecilie, Anne-Kim, Andrea.

Her følger noen kjappe referat fra kampene:

Rælingen HK – LHK 90

Rælingens J18-lag stiller uten noen av sine beste og med fire innsteppere fra samarbeidsklubben Fet. Laget ligger i toppen i fjerde divisjon damer og har bare to tap denne sesongen totalt. Derfor er det mange LHK-90 fans på tribunen som er spente på utfallet. Rælingen går også rett opp i ledelsen, mens vi startet med å spille oss frem til flere sjanser som vi brenner. De leder 5-1. Men så kryper jentene innpå. Vi er tøffe i forsvar. Drar på oss noen 2-minuttere. Og får et litt tilfeldig rødt kort på Stine også. Men anført av en Ine i storform og en kontringsvillig og scoringssikker Marte, blir det en jevn kamp. Og Jeanette gjør fine redninger i mål. Sluttresultat: 11-11. Vi kunne vunnet. Men vi er nok tross alt mer fornøyd med resultatet enn Rælingen-jentene.

LHK-90 – Klemetsrud

Rælingen har nettopp feid Høland av banen med 27-10. Et lag Klemetsrud vant 14-12 mot. Hva betyr det? Vi tar kommandoen fra start, viser det seg. Vi tar oss bruktbart av Klemetsruds beste spiller, den unge nr 5, og mange melder seg på scoringslisten fremover. Vi leder etter førsteomgang og i 2. omgang fortsetter vi å øke. Til tross for at vi får tominuttere av dommer Børresen, lar vi oss ikke stoppe. Vi vinner også undertallspillene. Og når de får 2 x 2 på samme spiller, går vi opp i fem måls ledelse.Til slutt vinner vi greit 18-12.

Høland – LHK-90

LHK-90-jentene er allerede klare for finalespill. Dermed betyr ikke kampen mot Høland noen ting. Det ender også med at det blir en jevn kamp i store deler av matchen. Høland scorer. Vi er litt uheldige i noen tilfeller. Heldigvis rykker de ikke for mye fra oss. Da hadde det vært lett å flate helt ut. I stedet tar jentene etterhvert grepet og går opp i ledelsen. Mot slutten er vi oppe i femmåls ledelse, men seiren blir til slutt 15-11.

Finale: LHK-90 – Rælingen

Rælingen har knust Klemetsrud med 15 mål og Klemetsrud har nettopp tatt bronsen i turneringen. Igjen frykter vi hva J18-laget til de røde og hvite naboene på andre siden av elva skal prestere. De går da også opp i fire måls ledelse ganske raskt. Vi slipper dem litt lett gjennom i forsvaret og brenner våre egne sjanser. Men Arne dirigerer troppene og vi spiser oss innpå igjen. På slutten av 1. omgang sklir Siri på parketten og stopper dermed Hanne Worsøe brutalt på vei gjennom. Det blir rødt kort. Men de andre jentene kjemper mesterlig og er en stund bare to mål etter Rælingen. Dog vinner det beste laget fortjent. Fire måls seier til Rælingen og seier i egen turnering. For våre jenter ble det pokal og en fin trening.

Oppsummering:

Vi snakket med Arne etter første kamp: – Kjempekamp, var konklusjonen da. Før finalen snakket vi med ham igjen. – Vi har spilt tre bra kamper. Den mot Høland gjør vi ikke alt som vi er enige om. Vi skyter ikke opp på keeperen og stanser ikke deres strek og bakspiller slik vi avtaler. Det gir oss problemer, men jentene gjør egentlig en grei innsats. Etter finaletapet mot Rælingen oppsummerte han kampen kampen og sa følgende til jentene i garderoben: – Bra innsats. Jeg er stolt. Godt nyttår alle sammen!

Målscorere i cupen
Ine 11, Marte 9, Bettina 9, Stine 8, Siri 7, Cecilie 5, Maiken 4, Andrea 2, Anne Kim 1

For vår del avslutter vi med følgende:

– Vel blåst jenter, det var moro å følge dere i dag.

Se bilder fra kampen her. Se film fra finalen her. Send en hilsen her.

Les mer og se flere bilder fra finalen på romjulcupens hjemmeside her.