Hjem / Nyheter / Lagledelsen oppsummerer høstesongen:

Lagledelsen oppsummerer høstesongen:

– Vi er blitt bedre
– Vi er blitt bedre i forsvar. Flere spillere tør å utfordre en og en i angrep også. Vi prøver i kamp det vi gjør på trening. Det er de tre tingene trener Arne Sæther og lagleder Ole-Martin Solheim er mest fornøyd med når de og jentene setter punktum for høstsesongen 2008.

Det er gått en times tid etter seieren over Skedsmo i siste damelagskamp før jul.

På telefon oppsummerer Arne kampen og svarer også på spørsmålet om hva han er mest fornøyd med etter høsten med hans J91-lag som har spilt både J17, J18 og senior kvinner.

– At vi er blitt bedre i forsvar og at vi begynner å få til i kamp noen av det vi trener på av overganger. Dessuten at flere nå utfordrer en og en og tør å prøve ut det vi øver på i treningene. Vi har brukt mye tid på trekk, pådrag, innspill, at strekspiller skal skyve litt og gi plass for bakspillerne etc, sier Arne.

– Hvordan vil du karakterisere høsten resultatmessig? Dere har ligget rett bak Lørenskog i topp i dameserien, dere havnet nest sist i J17-puljen og har noen klare, men også noen mindre klare tap i Østlandsserien J18.

– Omtrent som forventet. I Østlandserien for J18 møter vi sterk motstand. Det er gode lag som er med. Det har det også vært i J17. I damelagskampene er det gått bra. Vi har fått noen seirer, men puljen er jevn og det er i grunn nesten likt mellom nummer to og nummer tre nederst på tabellen.

– Hvordan ser du for deg sesongen etter jul?

– Det blir mange fine matcher der vi får bra trening. I og med at de slo sammen A og B-sluttspillet i J17, møter vi igjen de samme lagene som vi hadde pluss fem til. Dermed får vi møte lag som Fet, Ås, Drøbak/Frogn og Bækkelaget. Det blir 10 bra kamper.

Arne ser også frem til damelagskampene. Selv om motstanderne nok gjør hjemmeleksen og er forberedt på hva «det nye Lillestrømlaget» har å komme med, kan jentene bite fra seg.

– Vi har begynt å komme i form nå, og det kan fortsette etter jul, hvis jentene vil. Vi står lenger i kampene nå, og det blir spennende å se hvordan det kan slå ut i siste halvdel.

Spent på fortsettelsen er også lagleder Ole-Martin Solheim. Sammen med kona Linda følger han jentene i tykt og tynt, på ned og oppturer, alltid med en postitiv innstilling.

– Hva har gledet deg mest i høst?

-Alt har vært en glede. Det er så moro å følge disse jentene. I Østlandsserien har vi et par kamper fått litt juling. Men i damekampene har det jo flere ganger vært vi som har vunnet.

Ole-Martin sier han gleder seg til damekampene etter jul, men like mye til J18 og J17-kampene.

– Jeg ble kjempeglad da de slo sammen sluttspillene i J17. Hadde de ikke gjort det, hadde vi spilt mot to andre lag og hadde måttet gjennomføre trippelserie eller noe lignende. Det hadde vi selvsagt gjort, men det er morsommere nå med alle de fine lagene vi skal møte, sier han, og tenker ikke minst på gjensynene som venter med lag som Ås og Drøbak-Frogn, de siste slo vi ut i Umbro Cup.

Jentene hadde nylig spillemøte. Der snakket man om flere ting, men deriblant om hvordan jentene ømsket å trene og spille fremover. Blant annet var det ønske om mer fokus på trekk og finter.

– Hva med neste sesong?

– Det har vi ikke snakket så mye om ennå. Men jeg har tenkt en del på det. Jeg håper at laget fortsetter og vil satse. Det er en herlig jentegjeng som har stått på og som har det fint sammen. Og det kan bli mye moro neste år. De har erfaring fra J18 allerede i år, hva dety blir til med damelaget, om jentene fortsetter som damelag også, eller man skal prøve å få tak i flere spillere, blir det opp til klubben å bestemme. Men jentene har gjort det bra og det har vært moro å se, avslutter Ole-Martin, som før jul også har holdt i forberedelsene til Grannollers Cup-deltagelsen i juni. Laget er påmeldtt, første delbetaling gjort, og 22. juni setter jentene kursen for Spania med sol, sommer og håndball.