Hjem / Nyheter / LHK-90 J95 – Ull/Kisa 28-8

LHK-90 J95 – Ull/Kisa 28-8

J95 klare for A-sluttspill og 1/8 finale
LHK 90`s jenter 13 er klare for A-sluttspill etter storseier 28-8 mot Ull/kisa i siste serierunde. Og ikke nok med. Laget er også klar for 1/8 finale i Umbro-cup. – Det går kjempebra for oss, sier trener Svein Risberget.

Seriespillet i Region Øst før Jul er ferdigspillt og de to beste lagene fra den enkelte pulje går til A sluttspill etter jul.

Her samles de 10 beste lagene fra hele regionen, så her blir det mange toppoppgjør.

Puljen LHK-90 spillte i ble svært jevn.

Fjellhammer vant puljen med 18 poeng, mens LHK-90, Nit/Hak og Høybråten/Stovner havnet på 14 poeng.

Ved lik poengsum teller innbyrdes oppgjør og da kom LHK-90 best ut.

– Dette er kjempegøy sier trener Svein Risberget.

– Vi satte oss som mål før sesongen og nå A-sluttspillet, men at puljen skulle bli så jevn hadde jeg ikke trodd.

LHK-90 har hatt en kjempesesong.

Jentene vant Baldus cup på Lillehammer i april, Scandinavia cup i august og er nå klare for A-sluttspillet.

I tilegg til dette skal de spille 1/8 finale i Umbro cup senere i desember.

– Dette er gøy for jentene og for håndballen i Lillestrøm ,sier Svein

Laget hans består av 14 treningsvillige og motiverte spillere som trener tre ganger i uken. En av gangene trener de sammen med J14.

I enn annen av treningene vektlegges fysisk trening, spenst, teknikk og skadeforebygging.

I den siste treningen fokuseres det mer på håndballtaktiske ferdigheter.

– Vi har hatt bra kvalitet på treningene. Jentene er treningsvillige og motiverte.

För sesongen löp jentene en del, så prioriterte de om når sesongen startet. Da ble det mest teknikk og taktikk. Etter at de hadde et par mellomgode kamper mot Nit/Hak og Höybråten/Stovner, har de kjört en kombinert lösning på löping og annen trening.

– Og det har fungert veldig bra. Jentene er raskere i bena igjen, sier Svein.

Ull/Kisa kampen beviste det han snakker om. En kjempematch av hele laget.

Men akkurat nå sliter noen av jentene med diverse skader. Det er ingen önskesituasjon.

– Vi kunne trengt en litt bredere stall når vi nå skal ut i A-sluttspill og töffe kamper mot de beste. Men vi skal trene godt fremover og forberede oss bra, avslutter Svein.

Tabellen med de 4 beste lagene i puljen

1. Fjellhammer 1 9 9 0 0 205 – 92 18