Hjem / Nyheter / LHK-90 – Skedsmo 27-26

LHK-90 – Skedsmo 27-26

Ny seier i naboppgjør
Lokaloppgjøret mot Skedsmo HK ble tøft. Bataljen endte med 27-26 seier til LHK-90. Lillestrøms damelag tar juleferie på 4.plass i 5. divisjon. – En vanskelig kamp. Men vi vant fortjent til slutt, sa trener Arne Sæther etterpå.

Slik var opptakten til kampen:

Verken Elisabeth, Andrea eller Anne-Kim kunne stille, men med hospiterende Silje fra J16 var jentene innstilte på å kapre to nye poeng etter tapet mot serieleder Lørenskog sist.

Laget:

Jeanette, Siri, Maiken, Cezza, Ine, Stine, Verionika, Bettina, Silje, Marte,

Skedsmo var et lag man kjente nokså godt. Men denne gangen kom laget med en ny bakspiller. Høy, med bra skudd og godt overblikk. I følge ryktene med fortid i den gamle håndballstorheten Gjerpen.

Hva ville det bety?

1. omgang:

Vi løper fra dem. Vi setter frimerke på Skedsmos nye spiller nr. 3. Vi tar litt kontroll i kampen. Men det er bare en dommer. Det er i minste laget. Det blir tøfft. Ulovligheter. Etterslengere. Arne synes det blir vanskelig å få jentene til å spille bra håndball. Vi går til pause med en knapp ledelse 13-11.

2. omgang:

Jentene rykker fra. Vi leder 16-11. 20-15. Men så slipper vi dem til. Deres nye høye spiller får skyte. Eller tre ballen forbi våre. Dommeren, som vi sist møtte i en omdiskutert treningskamp mot Fjellhammer, kommer nok en gang i sentrum. Heldigvis gjør Jeanette noen fine redninger og Cezza setter siste scoringen. 27-26 seier.

Oppsummering:

– Det grenset etterhvert til en grisekamp. Det burde vært unngått og det rammet begge lag, mente Arne etterpå.

Han hadde ønsket at dommeren hadde satt en tydelig linje tidlig i kampen og grepet inn overfor ulovlighetene.

– Men jentene holder hodet kaldt i sluttminuttene og vinner fortjent.

Alle utespillere noterte seg forøvrig for scoringer. De kom utenfra, fra kant og strek, på rush og etter etablert angrep. Silje fra J16 scoret sitt første A-lagsmål.

På tribunen ønsket LHK-90 publikum velkommen til avbrekk i julestria med gratis inngang, pepperkaker og gløgg. Et tyvetalls tilskuere fulgte høylytt oppgjøret.

Målet for Arne og jentene var å holde klubben i 5. divisjon. Nå har vi 12 poeng, like mange som laget på andre plass.

– Etter jul er nok de andre lagene mer forberedt til møtene med oss. Men vi har spilt oss i bedre og bedre form utover høsten. Fortsetter vi slik etter jul, kan det bli mange fine oppgjør, mener Arne.

Han er spesielt fornøyd med at jentene stadig oftere prøver ut i kamp det de gjør på trening.

Dagens målscorere:
Cezza 8, Stine 5, Maiken 3, Bettina 3, Veronika 2, Ine 2, Siri 2, Marte 1, Silje 1

Her og her kan du se bilder fra kampen. Se resultat og tabell her. Send en hilsen til jentene her.