Hjem / Nyheter / LHK-90 – Gjøvik/Vardal 18-21/Follo – LHK-90 20-9

LHK-90 – Gjøvik/Vardal 18-21/Follo – LHK-90 20-9

God kamp mot den regjerende mester
Gjøvik Vardal er regjerende Østlandsmester. Leder også årets serie med et snitt på 35 scorede mål pr kamp. Follo visste vi mindre om. Det var med andre ord duket for en tøff helg for våre J91-jenter i Østlandsserien.

Spesielt kampen mot Gro Hammersengs barndomsklubb, Gjøvik Vardal, satt nok i bakhodet på jentene ved avreise Gjövik.

Vi reiste også til Tranberghallen uten Andrea, Veronica, Anne-Kim og Maiken. Men heldigvis hadde vi fått med oss Karoline, Kristina, Silje og Stine fra J16.

Laget: Jeanette, Kristina, Ine, Cezza, Elisabeth, Stine, Silje, Siri, Bettina, Stine, Marte og Karoline.

Gjøvik Vardal – LHK-90 21-18

På forhånd er avtalen at vi ikke hadde tapt før vi i hele tatt har begynt å spille. Arne vil ikke ha noe begravelsesstemning. .

1.

omgang:

Gjøvik starter best. Vi straffes hardt når vi misser i angrep. De går opp i 7-2. Men så kommer vi. Spiller strålende i forsvar. Samarbeidet med Jeanette sitter som støpt. Med ett leder de bare 9-8. Det beste med forsvaret i begge omgangene er at alle står opp og er villige til å ta smerten når en motstadner kommer hardt i fart. I angrep prøver vi å gjøre det vi trener på. Ikke minst får vi et par supre kantovergangene. Pauseresultat: 12-9 i favør Gjøvik.

2.

omgang:

I 2. omgang fokuserer vi på at de kommer til å løpe mer. Arne forteller jentene at Gjøvik-laget nok har fått ordentlig maling i pausen. Derfor må vi være nøyaktige med pasningene. Ikke gi de mulighetene til å kontre og løpe. Og som i flere kamper i det siste er vi også nå gode til å holde avtalene vi setter. Jentene følger Arnes opplegg. Selv om Gjøvik stormer ut og øker ledelsen til 7 mål i starten, gir vi ikke opp. Vi kryper innpå igjen. 5 min før slutt er ledelsen bare to mål. Vi taper til slutt 21-18, men både jentene og publikum er fornøyd.

Arnes oppsummering:

Det er to hovedgrunner til at vi gjør et så godt resultat: Jentene er villige til å ta i mot juling. I tillegg gidder de å løpe hjem. Det siste er det viktigste. Vi er mer enn gode nok i mange kamper. Men vi mister mål på at vi ikke er raske nok hjem, at vi tar det lange løpet. Og nå begynner vi også å bli bedre på å sette avtaler. Da får vi til det jeg setter pris på håndballmessig: Det kollektive. Det å gjøre hverandre gode i angrep. Det kommer avslutninger fra mange. Arne trekker også frem 16-åringene som er med og gjør en bra jobb. De gjør at vi kan hvile de faste spillerne litt, men de er også med og bidrar inn i kampen.

Målscorere:

Cezza 5, Siri, 3, Marte 3, Elisabeth 2, Ine 2, Bettina 2, Stine 1

Follo – LHK-90

Før kampen er Arne spent på om Gjøvik-kampen har tatt for mye krefter. At det kommer en reaksjon.Når kampen blåses i gang ser vi at vi har spilt mot mange på Follos J18 før. Det er flere 91-spillere fra Ski og Nordby med. På tribunen er også treneren for Nordby-laget vi spilte seriefinale mot i B2-sluttspillet som 15-åringer. Se referat og video her.

1. omgang:

En annen kamp. Starter med mange balltap. Men vi straffes ikke så hardt. Follo-laget er ikke noe bedre enn oss. Også de misser. Lagene følger hverandre gjennom en ekstremt målfattig omgang. Follo leder 7-5 ved pause, men vi sitter med en følelse av at Arne og jentene kan dra seieren hjem bare de finner tilbake til formelen fra første kampen og finner svakhetene til den gode Follo-keeperen.

2. omgang:

Omgangen fortsetter i samme stil. Vi sliter i angrep. For liten bevegelse. Slipper også Follo gjennom et ellers solid forsvar et par ganger for mye. Faktisk scorer vi bare 4 mål etter hvilen. Men frem til ti minutter før slutt er det fortsatt jevnt. Men så får Stine krampe, Marte må av med lårhøne. Målene renner inn og slitne jenter gir opp. Til slutt går Follo av banen med komfortable 20-9. Litt senere blir Follo slått 35-14 av Gjøvik.

Arnes oppsummering:

Vi spiller bra så lenge kreftene holder. På slutten av kampen er jentene helt skjelvne i lårene. En time mellom kampen ble for lite, grunntreningen strekker ikke til mer. Men oppsummert er jeg veldig godt fornøyd med helgen, det bør også jentene være. Mot Gjøvik-Vardal bød jentene opp til dans, synes jeg. Det var en god kamp fra vår side, og det er den vi tar med oss fra helgens runde.

Målscorere:

Cezza 5, Mart 1, Ine 1, Bettina 1, Stine J. 1

Se andre resultater her.

Se bilder her. Send en hilsen til spillerne her.