Hjem / Nyheter / Svein O. Solberg takker av etter 2 1/2 år i lederstolen:

Svein O. Solberg takker av etter 2 1/2 år i lederstolen:

– Stolt av hva vi fikk til i fjor
– Jeg er stolt over hva vi fikk til i 2008. Vi fikk til mye sportslig og økonomisk ble det et kjempeår. Det sier Svein O. Solberg som går av som leder i LHK-90 etter 2 1/2 år i sjefsstolen,

Da vi treffer Svein i rødt og hvittsupporterutstyr utenfor Hammer hotell på Lillehammer, er han på vei for å følge alle klubbene har med på Baldus Cup.

– Det er lagfølelsen, stemningen når hele LHK-familien drar på cup sammen, som har vært det mest inspirerende i årene jeg har vært leder, sier han.

Han myser mot den friske, varme vårsola og legger til.

– Men selvsagt er jeg stolt av det klubben sammen fikk til i fjor. 2008 var et kjempeår. Med landsturneringen. Landskamp Norge-Russland. Gode sportslige turneringsreultater. Og økonomisk gikk vi 600 000 i overskudd.

– Hvordan er det å slutte?

– Både og. Det er tross alt 2 1/2 år jeg har sittet som leder. Og håndballen blir sentral i livet ditt. Et lite tomrom blir det. Men du verden, det er også mye det skal blki godt å overlate til nye krefter.

– Som hva da?

– Kampen hvert år for å få på plass trener og laglederapparatet. Og det er klart: ikke alle beslutninger er like lett å komme frem til. Å ha ansvaret er ikke alltid en dans på roser.

Svein Solberg hoppet inn da lederkrisen var akutt for 2 1/2 år siden. Sammen med et nokså ferskt styre.

Læringskurven var bratt. Man reforhandlet sponsoravtaler, arrangerte Umbro Cup-finaler, frisket opp nettsiden, reviderte alle klubbhåndbøker og retningslinjer.

Når han i disse dager overlater roret til Per Arne Nielsen, er det en klubb med snaut 20 lag og over 250 spillere, sunn økonomi og mangt er på skinner. Men noen utfordringer ser han:

– Å få tak i gode trenere er en evig kamp. Og pengene er avgjørende.

Dette året er det ikke like store inntektsmuligheter som i fjor hvor LHK-90 fikk tildelt store arrangementer.

– Men jeg kjenner den nye lederen, Per Arne Nielsen, godt. Har bodd i samme oppgang og samme blokk som ham i mange år. Han og det nye styret kommer til å gjøre en god jobb.

Svein jobber til daglig ved Norges Varemesse, han er ihuga LSK-fan og bruker mye tid med familien. Derfor er han ikke redd for at han skal få tid til overs når han nå ikke lenger skal fly på styremøter, jakte på sponsorer og drive klubben i Leiraveien i Lillestrøm.

– Nei, det skal bli godt å være forelder og ikke ha ansvaret. Og jeg komme rnok til å være rundt klubben fortsatt, ettersom datteren min spiller på J95.

– Til slutt: Ditt største håndballøyeblikk?

– Må nok være så lokal å si at det var da J13 vant Baldus Cup i fjor. Det var en stor turnering. Vi hadde ikke vunnet den før. Tror nok jeg synes det hadde vært stort uansett om datteren min hadde vært på laget eller ei, avslutter Svein, før han og sønnen setter seg i bilen for å heie på LHK-lagene på årets Baldus Cup.

Der er det også mange som takker Svein for alle timene og kreftene han har nedlagt for LHK-90., Han tok ansvar da klubben trengte det for 2 1/2 år siden. Og han har skjøttet ansvaret vel.