Hjem / Nyheter / 12 deltok på webkurs i 2009

12 deltok på webkurs i 2009

Håp om mer aktive lagsider
Mandag 8. juni kl 18-20 holdt LHK-90 web-kurs for trenere og lagledere i LHK-90 og samarbeidsklubben Skedsmo HK. 7 lagledere eller styremedlemmer deltok fra LHK-90s side. – Håpet er at det blir mer aktivitet på sidene, sier kursleder Erik Sønstelie.

Kurset fant sted i kafeteriaen i Skedsmohallen. Der hadde Pål Bråten rigget opp trådløst nettverk og klubbleder Per Arne sørget for prosjektor og lerret.

Foruten syv medlemmer fra LHK-90, deltok 5 medlemmer fra Skedsmo HK.

– Det er klart deltakelsen kunne vært bedre. Mange etterlyser mer aktivitet på lagsidene. Info er prioritert i styret, mente flere av de fremmøtte.

På kurset lærte deltakerne i løpet av 2 timer seg det de trenger for å få en levende lagside.

Det er tredje året på rad at LHK-90 arrangerer kurs.

– De som er gått kurset, blir overrasket over hvor lett det er. Det skal ikke mye til for å få lagt ut litt. Og spillerne setter pris på det. Nettsidene bygger lagfølelse , klubbfølelse og engasjement, sier Erik Sønstelie, som arrangerer kurset.

Mange gjestende lag, ledere og foreldre som skal spille mot LHK-90, besøker dessuten nettstedet først. Erik påpeker derfor betydningen av å ha et nettsted om presenterer klubben som spennende, aktiv og ryddig.

I klubbhåndboka står det at alle lag skal ha nettansvarlige. Videre at nettsiden skal være lagene og klubbens primære kommunikasjonskanal. Se her. Her finner du også et sanmmendrag av klubbens vedtatte retningslinjer for nettstedet.

Styret ønsker at alle lag i LHK-90 får tatt nye oppdaterte lagbilder og lagt ut på klubbens hjemmesider.

Håpet er at flere også tar i bruk nettsidene til å fortelle om kamper og annet som skjer i lagene.

– Fra å ha en av regionens dårligste nettsider har LHK-90 fått mye ros de siste årene. Nettstedet er blitt betegnet som ett av regonens desidert bedre, sier Erik.

Likevel går aktiviteten i bølger. Det siste året har aktiviteten ikke vært like stor som før.

– Det er fordi to mennesker skriver, tar bilder og legger ut video, den ene av dem drifter også siden. Tiden deres er begrenset. Flere må ta ansvar og legge ut stoff.Om man vil ha flere bilder og tekster, må lederne og lagene selv bidra mer.

Kursmateriell finnes i denne webside-presentasjon Klubbens vedtatte retningslinjer for websidene er her.