Hjem / Nyheter / Erfaren trener tar over J13 og J16

Erfaren trener tar over J13 og J16

– Har fått et godt inntrykk
– Det har gått veldig bra så langt. Mottakelsen har vært god, sier Osvald Sander. Den rutinerte treneren fra Råholt er en av to nye trenere i LHK-90s trenerapparat kommende sesong.

Da vi snakker med Osvald er han på LHK-90s sommeravslutning på Nebbursvollen. Været er bra. Rundt grillene stimler unge spiller og voksne supportere.

En ypperlig anledning for en ny trener for å bli kjent med klubb og eget lag.

– LHK-folket virker åpne og hyggelige. Det har vært et fint møte med klubben så langt, sier han.

Osvald skal trene både J13 og J16 kommende sesong.

– Hva synes du om spillergruppene?

– De er bra. J 13 kjenner jeg ikke så godt ennå. Jeg har akkurat sagt ja til å trene dem også. Men J16 har jeg rukket å ha noen treninger sammen med, sier Osvald.

Han synes treningene har gått bra. Han betegner spillergruppa som lærevillig. Og hyggelig.

– Den første tiden er gått med til å bli kjent. Jentene må bli kjente med meg. Jeg må bli det samme med dem. I går var første gangen vi har kjørte skikkelig. Og jentene svarte bra på det, sier Osvald.

Akkirat nå er han opptatt av at jentene må lære seg hvordan lagene skal spille. De må finne formasjoner og hvor de enkelte spillerne passer best. Til sammen teller spillergruppen 28.

– Vi er 28 spillere på papiret. Men det spørs om alle er med etter sommeren. Det håper jeg, jeg håper alle henger med etter at de har opplevd samholdet og alle kampene vi skal spille i Partille Cup, sier Osvald.

Har trent lag fra J13 til senior

Ovald heter Johan Osvald Sander, men kalles blant kjente bare Osvald. Han har tidligere reist mye i utenriksfart. Men i hele sitt liv har håndball og fotball stått ham nært. Mannen fra Råholt har over 30 år i håndballen bak seg. Er trener 2 utdannet og har trent fra j13 til senior damer og senior herrer – i i ulike klubber på Romerike. Sist var han i Skedsmo HK.

Ved siden av håndballen har Osvald også hatt mange år som fotballdommer. De siste årene er det blitt med dommervirksomhet i Norway Cup. Han har 30 års jubileum på Ekebergsletta i år. Da takker dommereren og dommerobservatøren av.

– Det har vært en fantastisk opplevelse, oppsummerer Osvald

Gleder seg til å trene både J13 og J16

– Du skal som sagt også ha J13 i år. Hvordan blir det å trene to lag?

– Det skal gå bra. I alle fall tror jeg det. Jentene virker positive. Det virker også å være et bra apparat rundt laget. Men vi har gått opp et løp på dette på forhånd. Når det krasjer med kamper til høsten, må J16 få førsteprioritet. Det er der jeg først ble trener. Men det går bra. Det er vel kommunisert med klubb og lagledelse. Og jeg skal få hjelp av hjelpetrenere til trettenåringene, sier Osvald som gleder seg til å bli kjent også med trettenåringene.

Han har hørt mye bra om dem og ser frem til å lære dem mer.

– Hva er viktigst for deg som trener?

– Å utvikle hver enkelt spiller for å bli bedre. Sy sammen et lag. Skape positive holdninger både innad og utad. Utfordringen nå er å få en stor gruppe til å dra i samme retning og ha et stort fellesskap. Sportslig er det at vi skal være på øvre halvdel av tabellen.

Godt inntrykk av LHK-90

Som nevnt innledningsvis har han fått et bra inntrykk av LHK-90. Han synes klubben virker ryddig.

– De jeg har hatt kontakt med virker både åpne, greie og ryddige. Det har vært lett å få skaffet treningsutstyr etc. Og slikt er nødvendig hvis vi skal kunne få fremgang som lag. Det virker som at LHK-90 er opptatt av at alle skal føle at de har det bra i klubben, og det liker jeg. Det stemmer godt med min håndballfilosofi, avslutter Osvald.